Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 7351 tot 7355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Beleggers opgelet: energiemarkt stevent af op een bloedbad

Opmerkelijk bericht uit de energiemarkten. Rick Rule, CEO van Sprott US Holdings, één van ’s werelds grootste resource consultants, voorspelt op korte termijn een drastische market crunch.

Rule baseert zich op de riante, ondoordachte kredieten die het voorbije decennium zijn uitgeleend aan de energiebedrijven. Die kredieten (zo’n 3,5 biljoen dollar!) werden verleend op basis van een olieprijs van 90 USD.

De prijzen blijven al een paar weken en maanden hangen rond de veertig dollar, en dippen soms lager.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Een Brexit is makkelijker gezegd dan gedaan: hoe stapt een land uit de EU?

Als de Britten in juni voor een Brexit stemmen, zal voor het eerst een land de Europese Unie verlaten. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hoe werkt dat eigenlijk, uit de EU stappen?

Het is een veel gebruikte beeldspraak in Brussel: van vijf eieren kun je wel een omelet maken, maar als je eenmaal een omelet hebt, kun je niet terug naar vijf eieren. Ofwel: de lidstaten van de Europese Unie (EU) zijn sterk met elkaar verweven, daar stap je niet zomaar uit.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Column Kees de Kort | Geruststellend omlaag

In de VS is de economische groei hard teruggevallen, terwijl de Fed toch niet heeft stilgezeten.

"Het is vrij waardeloos", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. "De groei in het eerste kwartaal: 0,5 procent op jaarbasis he! In Europa kijken we kwartaal-op-kwartaal, maar in Amerika kijken ze op jaarbasis. Dus het is eigenlijk helemaal niks meer."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Deze munt zal tijdens de volgende Europese crisis fors in waarde stijgen

De meeste mensen hebben totaal geen idee wat er écht gebeurt tijdens een monetaire crisis, laat staan dat ze zich kunnen voorbereiden. Nochtans kan je met een goede, simpele voorbereiding rijker dan 99% van de bevolking een nieuwe crisis overleven.

Monetaire crisissen zijn er overal en altijd. In 2001 ging bijvoorbeeld de Argentijnse overheid failliet, het kon $100 miljard aan schulden niet meer terugbetalen. De Argentijnse munt verloor 70% van zijn waarde op enkele weken tijd, inflatie steeg tot 40%, de economie kromp 28%, lonen krompen 24% en werkloosheid steeg tot 25%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 30 april 2016

Werk voor Draghi: prijzen eurozone zakken weer in april

Goederen en diensten waren deze maand in de eurolanden in doorsnee 0,2 procent goedkoper dan een jaar geleden. Daarmee is opnieuw sprake van deflatie.

Dat blijkt uit een eerste schatting, die Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd.

De inflatie, de graadmeter voor de ontwikkeling van het prijspeil, zakte in april naar min 0,2 procent. Dat betekent dat goederen en diensten in de landen waar met de euro wordt betaald gemiddeld 0,2 procent goedkoper werden. In maart werd nog een stabilisering van het prijspeil ten opzichte van een jaar eerder gemeten.