Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 7356 tot 7360
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

De vuile waarheid over de Panama Papers

Dezer dagen was er grote consternatie rond de fameuze “Panama Papers”. Nu enkele dagen verder blijkt dat er het een en ander niet pluis is met deze gelekte documenten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

'Mogelijk 15.000 banen Telecom Italia weg'

Telecom Italia overweegt circa 15.000 banen te schrappen, wat neerkomt op een derde van zijn personeelsbestand. 

Het door de staat gesteunde energiebedrijf gaf onlangs aan de komende periode 2,5 miljard euro te steken in glasvezelnetwerken en deze open te stellen aan concurrenten van Telecom Italia.

Hierdoor wordt het voor de kleinere marktpartijen eenvoudiger om snel internet aan te bieden. Volgens de bronnen loopt Telecom Italia het risico tot wel vijf miljoen klanten te verliezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

De Europese economie verliest momentum

Mario Draghi heeft aan het begin van dit jaar flink uitgepakt door middel van diverse verdergaande stimulerende maatregelen die er voor moeten gaan zorgen dat de groei van de Europese economie wordt aangewakkerd. Op dit moment pompt de Europese centrale bank iedere maand 80 miljard euro in de economie. De grote vraag is natuurlijk of deze miljardeninjectie ook weet te zorgen voor het gewenste resultaat.

Cijfers die afkomstig zijn van Eurostat maken vooralsnog duidelijk dat de Europese economie het niet beter weet te doen. De dienstensector wist uiteindelijk in maart uit te komen op een notering van 53,1. Deze notering impliceert weliswaar groei, maar deze groei is beduidend lager dan waar de meeste waarnemers vooraf op hadden gerekend. De waarnemers hadden immers gerekend op een notering van 54.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Professor fiscaal recht over Panama Papers: "Brug te ver om voor spektakelwaarde één voor één iedereen aan schan

"Niet elke slager, bakker, marktkramer, arts, ..., die destijds zijn Luxemburgse bankrekening op naam heeft laten zetten van een Panamees vehikel, mag publiek aan de schandpaal genageld worden". Daarvoor waarschuwt professor en fiscaal expert Mark Delanote (UGent/VUB) in een opiniestuk dat hij voor HLN schreef. Daarin toont de fiscaal expert zich kritisch voor de manier waarop de Panama Papers door onderzoeksjournalisten naar buiten worden gebracht.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Perth Mint: beleggers kopen 165% meer Zilver dit jaar

Het Australische munthuis, de Perth Mint, heeft de verkoop van zilver met 165% zien stijgen in......