Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 7366 tot 7370
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Deze windmolens voorzien 100.000 gezinnen van stroom

w van een nieuw groot windmolenpark op zee. Nobelwind zal het heten. Er komen vijftig windturbines op een kleine vijftig kilometer voor de kust van Zeebrugge. Het kan 186.000 gezinnen van stoom voorzien.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

China wil grootste goudkluis ter wereld bouwen

De Hong Kong Gold Exchange en de grootste bank van China, de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), slaan de handen ineen voor de bouw van een nieuwe opslaglocatie voor goud in de vrijhandelszone van Qianhai. De bouw van het nieuwe complex zal naar verwachting twee jaar duren en een miljard Hong Kong dollar (€110 miljoen) kosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Weer een centrale bank gehackt!

Ons laatste artikel over de inbraak in de computersystemen van de centrale bank van Bangladesh is nog niet koud of er komt al opnieuw slecht nieuws. Deze keer vanuit Qatar. Ook daar hebben hackers een ravage aangericht.

Bij de centrale bank van de oliestaat werd voor zover bekend geen geld gestolen. Wel werd er 1,4 gigabyte aan informatie gekopieerd en op het internet gedeeld.

Kredietkaartnummers, bankrekeningnummers, adressen en paswoorden van 1.200 mensen en instellingen is nu zomaar te downloaden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Wie wint de olieprijzenoorlog nu eigenlijk?

Wie de olieprijzenoorlog verliest is duidelijk: de Saoedi’s. Dat kon u eerder deze maand bij beurs.com lezen.

Het land is virtueel bankroet en moet nu haar bevolking, die decennialang op riante uitkeringen betaald met olie-inkomsten leefde, aan het werk krijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 29 april 2016

Column Kees de Kort | Morgen wordt het ook weer licht

Als het goed gaat met een bedrijf kan er meer betaald worden. Maar of dat ook gebeurt, is nou eenmaal in handen van de werkgevers, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. En als die werkgevers niet onder druk worden gezet, dan wordt de loonstijging beperkt.

Maar het kán wel degelijk, meent De Kort, ware het niet dat de positie van werknemers op dit moment te zwak is. "Hoe hoger het loon, hoe meer koopkracht, zo simpel is het." Wel moet je een nadrukkelijk onderscheid maken tussen cao-lonen en zzp'ers, zegt hij. "Die concurreren elkaar kapot. De werkgever vraagt een offerte voor een bepaalde klus en dan moet je niet gek opkijken als hij de goedkoopste pakt. Maar de cao-lonen van vaste werknemers kunnen makkelijk omhoog als de resultaatontwikkelingen voldoende zijn."