Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7371 tot 7375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Maltese bank Nemea onder toezicht geplaatst

De Maltese bank Nemea, die de Belgische markt vorig jaar betrad met een stuntrente van 4 procent op een termijnrekening, wordt onder toezicht geplaatst omwille van ernstige regulatoire tekortkomingen. Er wordt nu onderzocht of de Belgische klanten kunnen terugvallen op enige bescherming.

Vorig jaar werden Belgische spaarders warm gemaakt voor de komst van de nieuwe Maltese bank die de Belgische markt ging betreden met maar liefst een rente van 4 procent op een termijnrekening van vijf jaar.

Ondertussen zijn we een jaar verder en kunnen we concluderen dat er toch heel wat Belgische spaarders zijn ingegaan op het aantrekkelijke aanbod. Volgens De Tijd heeft de Maltese bank ondertussen 6 miljoen deposito’s gekregen van Belgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Parlementsleden met pensioen op 55 jaar

Twee op de drie federale parlementsleden kunnen ook in de toekomst op 55 jaar met pensioen gaan. Dat heeft de Partij van de Arbeid berekend. We kennen allemaal de mantra van de politiek: iederéén zal langer moeten werken - behalve de parlementsleden zelf, zo blijkt. Alleen wie bij de vorige verkiezingen voor het eerst is verkozen, zal wat langer moeten werken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Dit kon je de afgelopen 50 jaar met aandelen verdienen

Wie vijftig jaar geleden, op 1 januari 1966, 1 dollar investeerde in de S&P 500-index, zou eind 2015 ruim 100 dollar hebben. Maar wat zegt dat over de toekomst?

China, de olieprijs en de lage rente. Het zijn onderwerpen die veel korte-termijnbeleggers buikpijn bezorgen. Voor wie zenuwachtig wordt van dagkoersen op de beurs, kan het kalmerend werken om ook eens naar de zeer lange termijn te kijken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Venezuela heeft zelfs geen geld meer… om geld te laten drukken!

Geen toiletpapier, geen elektriciteit… en nu is er zelfs geen geld meer om (hou je vast) geld te drukken!

De hyperinflatie in Venezuela is ondertussen opgelopen tot 500% op jaarbasis. De overheid beseft niet dat het in deze situatie beland is door massa’s geld bij te drukken en blijft vlijtig verder doen.

Maar om die massa geld zelf te drukken heeft het land niet genoeg drukpersen. In februari meldden we al dat Venezuela in het buitenland zijn Bolivars liet drukken en importeerde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Fed laat rentetarief ongemoeid

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief ongemoeid gelaten.

Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Daarbij staat de centrale bank open voor het verhogen van de rente bij de beleidsvergadering in juni. In een begeleidende verklaring wezen de beleidsbepalers op de verbetering van de wereldwijde economie.