Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 7376 tot 7380
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Je eigen voedsel verbouwen is als je eigen geld drukken

In het Amerikaanse Los Angeles is veel braakliggend terrein. En in sommige wijken in Los Angeles is vers, gezond voedsel moeilijk te krijgen en duur.

Ron Finley begon in South-Central, een beruchte achterstandswijk in Los Angeles, kleine stukjes braakliggend terrein te beplanten met voedselgewassen. Hieronder zijn verhaal.

Het is een mooi verhaal en een groot succes.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Experts: "Einde 500-eurobiljet kost zeker 500 miljoen"

Als het biljet van 500 euro in de ban gaat, dan komt daar een grote rekening bij kijken. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kost die beslissing zelfs in het gunstigste geval meer dan een half miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Yen gaat door het dak!

Als er iets is wat de financiële markten vandaag kunnen missen als kiespijn, is het een krachtige opwaartse beweging van de Japanse yen. En laat dat nu net hetgeen zijn dat zich momenteel voordoet. De yen lijkt volledig uitgebroken van de negatieve trend in de afgelopen jaren, en de yen-index is nu op weg naar de volgende technische weerstand op 100.

Het huidige niveau van yen hebben we niet meer gezien sinds het najaar van 2014, en er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de stijging van de Japanse munt. Of moeten we zeggen, aan de afwikkeling van de yen carry trade. Dit mechanisme werd jarenlang gebruikt door grote institutionele beleggers om hun beleggingen te financieren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Moet je straks betalen om te sparen? Gerrit Zalm sluit het niet uit

Het is mogelijk dat mensen straks moeten gaan betalen om geld op hun bankrekening te zetten, als de Europese Centrale Bank (ECB) zou besluiten de rente in de eurozone nog verder te verlagen.

Hij waarschuwde donderdag voor de maatschappelijke gevolgen van zo’n negatieve spaarrente. De voormalig minister van Financiën vreest dat mensen dan meer contant geld in huis gaan bewaren, met het risico dat het aantal inbraken toeneemt.

Zalm heeft wel al langer kritiek op het rentebeleid van de ECB. Die houdt de rente al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen, maar banken hebben daar last van in hun verdienmodel. “Als we in een diepe recessie zouden zitten had ik er nog begrip voor kunnen hebben, maar de Europese economie groeit”, aldus Zalm, die vindt dat de ECB-maatregelen niet meer werken en inmiddels averechtse effecten vertonen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 april 2016

Het ideale salaris om gelukkig te zijn? Het bestaat.

Wist je dat meer geld je op een gegeven moment niet extra gelukkig maakt? Vorige jaar ontving Angus Deaton – econoom aan de Universiteit van Princeton – de Nobelprijs voor zijn onderzoek naar armoede en ontwikkeling. Een deel van zijn onderzoek gaat over het perfecte salaris dat nodig is om gelukkig te zijn.

Angus Deaton deed onderzoek naar de levenskwaliteit van de laatste 100 jaar. Hoe evolueerde de levenskwaliteit na de globalisering, technologische revolutie en de opmars van de groeilanden. In dit onderzoek ging Deaton ook dieper in op de relatie tussen mens, geld en salarissen.

Deaton voerde zijn onderzoek samen met Daniel Kahneman, die in 2002 de Nobelprijs in ontvangst mocht nemen. Ze kwamen beide tot de conclusie dat geluk stagneert wanneer iemand meer dan €70.000 op jaarbasis verdient.