Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7376 tot 7380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Citigroup houdt rekening met een wereldwijde recessie

Zakenbank Citigroup heeft recent laten weten dat het zich nog steeds grote zorgen maakt over een nieuwe wereldwijde recessie. Volgens Ebrahim Rahbari, econoom bij de zakenbank, zijn er op dit moment nog teveel bedreigingen die er voor zouden kunnen gaan zorgen dat we te maken zouden krijgen met een nieuwe crisis.

Rahbari wijst onder andere naar de tegenvallende economische groei bij de zogenoemde ‘Emerging Markets’. Daarnaast hangt een Brexit ook nog steeds als een donkere wolk boven de markt. Rahbari ziet daarnaast ook bedreigingen vanuit Amerika.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Het herstel in China is hier aan te danken…

Sinds een jaartje geleden is de Chinese economie een duidelijke andere koers gaan varen. Tenminste, vorig jaar kregen de beleggers pas echt door dat de Chinese economie wel eens aan een lager tempo zou kunnen gaan groeien dan normaal het geval was. Want de groei van het Chinese bruto binnenlands product is al sinds het jaar 2010 bezig aan een dalende beweging en wat dat betreft hadden de beleggers dit doemscenario kunnen zien aankomen.

Ondanks dat de feiten er niet om logen, konden maar weinig beleggers de afgelopen jaren geloven dat de Chinese economie echt niet meer met dubbele cijfers zou gaan groeien. Juist daarom kwam die klap van een jaartje geleden ook zo hard aan. En sinds dat moment is er enorm veel veranderd.

De Chinese overheid trekt China uit het slop...

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grafiek: Ook 30 jaars leningen leveren bijna geen rente op

Tot voor kort kon je nog besluiten je spaargeld voor een langere periode vast te zetten om meer rente te ontvangen, maar ook die tijden zijn binnenkort vervlogen. De volgende grafiek laat zien dat de rente op staatsobligaties van landen met een hoge kredietstatus in minder dan tien jaar tijd compleet gemarginaliseerd zijn.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grafiek: Aandelen gecorrigeerd voor inflatie sinds 1900

ls je de waarde van Amerikaanse aandelen corrigeert voor de inflatie kom je tot de conclusie dat deze tussen 1901 en 1982 helemaal niet in waarde zijn gestegen. Wat opvalt is dat de aandelenmarkt vooral de laatste veertig jaar sterk is toegenomen. Zijn bedrijven in deze periode zoveel productiever geworden?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

QE veroorzaakt de volgende zeepbel

Het onconventionele monetaire beleid leidt tot een gevaarlijke misallocatie van kapitaal. Het maskeert de onderliggende problemen in de wereldeconomie en leidt tot serieuze complicaties voor toekomstige economische groei, waarschuwt Aron Pataki, fondsbeheerder bij Newton, een boutique van BNY Mellon.