Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7396 tot 7400
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Column Kees de Kort | Brexit-jongens over hun toeren

Zó vanzelfsprekend is het niet dat een Brexit de Britten verlost van alle minnen en uitsluitend plussen oplevert. Niet voor niets waarschuwt nu ook Barack Obama de Brexit-believers dat het wel eens tien jaar kan duren voordat de VS weer handelsverdragen afsluit met het land.

Daarmee is het Brexit-referendum over twee maanden allang niet meer een uitsluitend Britse aangelegenheid, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Normaliter zou je zeggen dat de Engelsen oud en wijs genoeg zijn om voor zichzelf een besluit te nemen, maar het feit dat Obama zich daar nadrukkelijk mee bemoeit geeft toch te denken. Maar die Brexitgroep wekt een beetje de indruk dat iedereen altijd bereid is zaken te doen op basis van hoe we al zaken deden."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 april 2016

ECB mag niet te hard steunen op goedkope euro

De Europese Centrale Bank is nu al een geruime tijd bezig met het stimuleren van de Europese economie en het handhaven van de inflatiedoelstellingen. Een grote troef om deze doelen te halen, is de goedkope euro… maar het ziet er naar uit dat de euro niet veel lager meer kan. Mario Draghi moet stilaan op zoek gaan naar een andere methode.

De verzwakte euro heeft een positief gevolg voor de Europese export en dus ook voor de economie van de gehele regio. Andere landen kunnen namelijk goedkoper handelen waardoor Europese bedrijven uiteindelijk meer verkopen en uitvoeren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Waarom de ECB in z’n maag zit met de euro

Massale geldinjecties van de Europese Centrale Bank leiden niet tot een duidelijke verzwakking van de euro. Een domper voor ECB-president Mario Draghi.

Officieel moet de Europese Centrale Bank (ECB) maar op één ding letten: zorgen dat de inflatie in de eurozone rond de 2 procent ligt. Dat is al lastig genoeg, want lage olieprijzen en zwakke economische groei zorgen ervoor dat de inflatie in de eurozone ver onder het gewenste niveau zit.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Zilverprijs kan naar $20 volgens Deutsche Bank

Zilver zal naar $20 per troy ounce stijgen volgens Deutsche Bank. De bank baseert....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Zwitserland sluit zich aan bij Chinese investeringsbank

In navolging op veel andere Europese landen heeft ook Zwitserland zich aangesloten bij de nieuwe Chinese investeringsbank. Dat betekent dat ook Zwitserland een financiële bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur op Europa met Azië te verbinden.