Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 741 tot 745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Vraag naar olie blijft voorlopig toenemen – OPEC

OPEC verwacht niet dat de wereldwijde vraag naar olie zal pieken voor 2040. Dit maakte het oliekartel dinsdag bekend.

De voorspellingen hebben betrekking op het debat over hoe snel de vraag naar olie zal gaan dalen. Tientallen jaren is de vraag bijna ieder jaar gegroeid, maar grote oliebedrijven willen weten wanneer dit zal eindigen als gevolg van meer efficiency, elektrische auto’s en overheidsregulering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Olieprijzen stijgen na arrestaties in Saoedi-Arabië

Tijdens het afgelopen weekend bewoog er wat in Saoedi-Arabië, in opdracht van de nieuwe kroonprins Mohammed bin Salman werden er tal van ministers en prinsen gearresteerd om zo zijn macht in het koninkrijk te vergroten. De reactie op de oliemarkt bleef niet uit, beleggers vermoeden namelijk dat bin Salman de olieproductie nog iets verder zal terugschroeven, de prijs voor een vat ruwe olie steeg maandag met 3,54 procent.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Saoedi-Arabie blokkeert 1.200 bankrekeningen

De banken in Saoedi-Arabië hebben meer dan 1.200 bankrekeningen van individuen en bedrijven in het land geblokkeerd. De maatregel is volgens de banken en hun advocaten onderdeel van dezelfde anti-corruptie campagne van kroonprins Mohammed bin Salman waarbij afgelopen weekend verschillende prinsen en ministers werden vastgezet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Marktkapitalisatie cryptocurrencies bereikt $200 miljard

De grootste cryptocurrency Bitcoin heeft momenteel een dominantie van ruim 65% in de totale marktkapitalisatie van meer dan 200 miljard dollar. De totale omvang van bitcoin is op moment van schrijven zo’n 125 miljard dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

BIZAR: Elektriciteitsverbruik bitcoin even groot als dat van… Nigeria

De populariteit en het succes van de bitcoin genereren een verrassend neveneffect: de energie die nodig is om bitcoins te ‘minen’ (mining) gaat stilaan door het dak.

Steeds meer van deze “miners” gaan op zoek naar nieuwe bitcoins, en controleren ook bestaande transacties. Maar om bitcoins te ‘minen’ moeten complexe cryptografische puzzels worden opgelost. Die complexe handelingen vergen steeds meer energie. Geschat wordt dat een enkele bitcointransactie nu 215 kilowatt-uur aan elektriciteit vergt – voldoende om een gemiddelde woning een week lang van elektriciteit te voorzien.