Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7406 tot 7410
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Rijkste familie van België duikt op in Panama Papers

De familie de Spoelberch is een van de eerste Belgische namen die opduiken in een dossier rond de Panama Papers-onthulling. De rijkste familie van België blijkt na Lux- en SwissLeaks nu dus ook belastingen te ontwijken via Panama.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Als deze prins spreekt, beweegt de olieprijs

Mohammed Bin Salman zorgde er afgelopen vrijdag eigenhandig voor dat de olieprijzen een koersval van vier procent maakte. Waarom zijn de ogen gericht op deze Saudische prins?

Persbureau Bloomberg sprak vrijdag met de Saudische prins Bin Salman, nummer twee in de lijn van opvolging, over de ontwikkelingen rond de olieproductie. De prins benadrukte dat Saudi-Arabië zijn olieproductie pas zal bevriezen als Iran en andere grote olieproducerende landen hetzelfde doen.

Als gevolg van Bin Salmans uitspraken daalden olieprijzen flink. Amerikaanse olie werd 4 procent minder waard, terwijl de prijs van Noordzee-olie met iets meer dan 4 procent zakte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Premier IJsland wil niet aftreden na onthulling Panama Papers

Volgens de IJslandse premier Sigmundur David Gunnlaugsson is er niets mis met het offshorebedrijf van zijn vrouw. Voor hem is terugstappen als minister-president geen optie. "Ik heb niet overwogen af te treden vanwege dit en ik zal niet aftreden vanwege dit", zei hij desgevraagd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Rusland: ‘Panama Papers zijn propaganda van het Westen’

De aantijgingen tegen het Kremlin in de zondag gepubliceerde ‘Panama Papers’ vormen onderdeel van de propaganda van het Westen tegen Rusland. Dat zei maandag de voorzitter van de commissie veiligheid van het Russische parlement, Irina Jarovaja.

Jarovaja zei dat “er ontzettend veel gif wordt gespuid over Poetin, waarschijnlijk in de hoop dat er ergens iets van blijft hangen”.

Poetin en zijn getrouwen worden in het onderzoek van media beschuldigd van het wegsluizen van geld via offshorefirma’s, opgetuigd door financieel adviseur Mossack Fonseca & Co. uit Panama. De sleutelfiguur in de door The Guardian omschreven offshorebusiness van Poetins vriendenkring is de cellist en jeugdvriend van Poetin, Sergej Roldoegin.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Hoe een Duitse krant de info van de Panama Papers verkreeg

Van een vaag anoniem mailtje leidde tot "het grootste journalistiek onderzoek ooit". Zo kwamen de Panama Papers van de Duitse krant Süddeutsche Zeitung, een gigantisch lek van vertrouwelijke documenten over belastingparadijzen, tot stand.