Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7431 tot 7435
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Duizenden Grieken manifesteren tegen besparingen in Athene

Uit protest tegen de hervorming van de pensioenen en de belastingen op inkomen hebben zondagvoormiddag enkele duizenden mensen voor het Griekse parlement gemanifesteerd. De communistische vakbond PAME had opgeroepen tot de manifestatie. De politie schatte het aantal manifestanten op 5.000 mensen, aldus de staatsradio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Griekse kwestie laait weer op!

Het zijn weer spannende tijden voor de Griekse schuldencrisis. Na een akkoord tussen de schuldeisers en de regering Tsipras afgelopen zomer kregen we lange tijd wat rust, althans in de media, maar nu laait het vuur weer op.

Griekenland moet namelijk bewijzen dat het vorderingen boekt omtrent de beloofde hervormingen en bezuinigingen die nodig zijn om de toegang tot het omvangrijke steunpakket van 86 miljard euro te behouden.

Een volgende schijf van dat steunpakket hebben ze dringend nodig aangezien ze binnenkort weer enkele miljarden aan staatsschuld moeten afbetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Noord-Koreaanse overheid gebruikt dollars in plaats van eigen munt, begin van het einde?

Ondanks het strenge regime in Noord-Korea en de officiële verplichting om te handelen in de lokale munt blijkt dit in de praktijk toch iets anders te verlopen. Dit bevestigt des te meer dat zelfs de Noord-Koreaanse overheid zelf liever handelt in harde dollars dan in de Noord-Koreaanse won.

Voor de zeldzame buitenlanders in het land is het even wennen aan het feit dat men liever dollars ontvangt dan de daadwerkelijk te gebruiken munt, de Noord-Koreaanse won. Met een officiële wisselkoers van 1,30 USD/100 won is het duidelijk dat dit al lang niet meer beantwoord aan de werkelijkheid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Miljoenen afboekingen bij Canadese banken

De langdurig lage olieprijs begint te resulteren in wanbetalingen. Verschillende leningen die banken aan oliebedrijven hebben gegeven zullen niet meer terugbetaald worden. De eerste banken beginnen nu deze miljoenenschulden af te boeken.

De eerste klappen vallen bij de Canadese banken. De oliezanden in de provincie Alberta leveren een duurdere olie op en de winst is niet meer voldoende om alle uitstaande leningen terug te betalen.

Twee banken kondigden al aan dat in de resultaten van het tweede kwartaal voorzieningen zullen opgenomen worden voor oninbare olieleningen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Saoedische minister van Olie de laan uitgestuurd

De Saoedische minister van Olie, Ali al-Naimi, is zaterdag per koninklijk decreet ontslagen. Dat kondigde de staatstelevisie aan. De minister was de meest invloedrijke man binnen de OPEC, de organisatie van olie-exporterende landen.