Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7446 tot 7450
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Breed Welvaartsbegrip: Economie is meer dan het bbp

Deze week heeft de Tweede Kamer Commissie Breed Welvaartsbegrip haar rapport gepresenteerd. Ik ben nauw betrokken bij dit onderwerp, zie mijn vorige columns. Ik heb veel waardering voor dit rapport. Maar ook kritiek. Uit het rapport blijkt dat de Nederlandse politiek dit vraagstuk van de meting van welvaart eindelijk serieus wil gaan nemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Visa waarschuwt weer voor valuta-effecten

Visa heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2015/2016 zowel de winst als de omzet zien aandikken ten opzichte van een jaar eerder. De creditcardmaatschappij sprak desondanks van aanhoudende tegenwind van de sterke Amerikaanse dollar, lagere olieprijzen en een ,,ongelijke” wereldeconomie.

Wel bleven de Amerikaanse creditcardbestedingen op een ,,redelijk sterk niveau”, aldus Visa. Mede daardoor kwam de winst uit op 1,7 miljard dollar in de verslagperiode. Dat komt neer op 0,71 dollar per aandeel, van 0,63 dollar per aandeel een jaar geleden. De omzet bedroeg 3,6 miljard dollar, van 3,1 miljard dollar een jaar geleden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 22 april 2016

Schlumberger schrapt 2000 banen

De sterke daling van de olieprijzen blijft oliedienstverlener Schlumberger dwarszitten. De onderneming maakte donderdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers bekend nog eens 2000 banen te schrappen.

Als gevolg van de banenreductie krimpt het personeelsbestand van Schlumberger tot ongeveer 93.000 werknemers. Eind vorig jaar werd al besloten nog eens 10.000 banen te schrappen bovenop de 20.000 die in de anderhalf jaar daarvoor verloren gingen. Grote olieconcerns hebben in reactie op de lage olieprijzen diep in hun investeringsbudgetten gesneden. Door de besparingen zijn wereldwijd al 250.000 banen verloren gegaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Soros heeft plannen

Nadat belegger, zakenman en vooral miljardair George Soros zich al mengde in het Nederlandse referendum over Oekraïne (en geld gaf aan verenigingen die pro dit verdrag campagne voerden), heeft de financiële goeroe nu ook een mening over de hele asiel- en migratiecrisis.

Soros heeft een plan klaar om het hoofd te bieden aan de toestroom van migranten die neerstrijkt in Europese landen. Zo vindt hij dat Europa ieder jaar 500.000 nieuwe asielzoekers moet opnemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Wat gaat de Bank of England doen bij een Brexit?

Op 23 juni mogen de Britten naar de stembussen om te gaan stemmen over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk. Omdat dit referendum steeds dichterbij begint te komen, heeft Bloomberg een marktonderzoek gehouden onder meerdere economen. Dit onderzoek is gedaan om er achter te komen wat de economen verwachten dat de Bank of England gaat doen als de meerderheid van de Britten stemt voor een uittreding uit de Europese Unie.

Uit dit onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de ondervraagde economen van mening is dat de Bank of England zal gaan optreden als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt.