Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 7446 tot 7450
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Van dit probleem gaat de hele wereld last hebben

Er zijn heel wat landen die de afgelopen jaren te maken hebben gekregen met vergrijzing. Na de Tweede Wereldoorlog is er een hele grote nieuwe generatie bijgekomen, maar deze generatie is inmiddels met pensioen. Daarnaast zijn er sinds het jaar 1970 beduidend minder kinderen geboren.

Al vaak genoeg is er aandacht besteed aan dit probleem. Een onderzoek van US Census maakt echter duidelijk dat dit probleem van vergrijzing in de toekomst alleen maar groter gaat worden. Rond het jaar 2020 zullen we immers met een fenomeen te maken krijgen die we sinds 1950 al niet meer hebben meegemaakt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

'Dekkingsgraden pensioenen blijven te laag'

De positie van Nederlandse pensioenfondsen is in maart iets verbeterd, maar de dekkingsgraden zijn nog wel te laag.

De gemiddelde dekkingsgraad van Nederlandse fondsen steeg in maart van 94 procent naar 96 procent, meldt verzekeringsadviseur Aon vrijdag.

De dekkingsgraad zegt iets over de verhouding tussen de bezittingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage geeft aan in hoeverre een fonds in staat is de pensioenen nu en in de toekomst uit te betalen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Hoe Afrikaanse landen zich branden aan dollarobligaties

Tien jaar geleden gaven Afrikaanse landen nauwelijks obligatieleningen in dollars uit. Inmiddels gebeurt dat op grote schaal en ontdekt het continent de keerzijde van buitenlandse leningen.

Volgens weekblad The Economist hebben de Afrikaanse landen buiten Zuid-Afrika in 2015 voor 6,75 miljard aan dollar-schuldpapieren uitgegeven. Dat is net iets minder dan het record van 7 miljard dollar in 2014.

Maar door devaluerende valuta, lage prijzen van grondstoffen en een stijging van rentetarieven verliezen deze dollarleningen hun glans.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Ook zonder Amerikaanse schalie-olie was olieprijs hard gedaald

De harde daling van de olieprijzen in het afgelopen jaar wordt vaak in de schoenen geschoven van de Amerikaanse producenten van schalie-olie. Volgens econoom Lutz Kilian is dat onterecht.

In een column voor het Centre for Economic Policy Research (CEPR) gaat econoom Lutz Kilian van de universiteit van Michigan in op de invloed van Amerikaanse schalie-olie op de olieprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Goudprijs heeft beste kwartaal achter de rug in 30 jaar

Op een gegeven moment stond de goudprijs gisteren op $1.234,56. Uiteindelijk sloot de goudprijs enkele centen lager af waarmee het in het eerste kwartaal meer dan $150 of 15% steeg. Dit is de sterkste kwartaalprestatie sinds 1986.

De goudprijs opende 2016 aan $1.065 en piekte even boven $1.280 om daarna terug te vallen. Heel even stond de goudprijs meer dan 20% hoger waardoor het officieel in een stierenmarkt vertoefde. Maar van zero to hero in 1 kwartaal is niet evident, zeker niet als je weet dat maart traditioneel de zwakste maand van het jaar is voor de goudprijs.