Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Grafiek: Centrale banken financieren overheidsschulden

De Japanse centrale bank heeft inmiddels 44% van de staatsschuld van de eigen overheid in handen. In andere delen van de wereld leunen overheden ook steeds meer op hun eigen centrale bank. Zo hebben ook de Bank of England (28%), de Zweedse Riksbank (25%) en de ECB (23%) een groot deel van het schuldpapier van de betreffende overheden in handen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Euro naar hoogste niveau sinds begin 2015

De euro profileert zich steeds meer als een veilige haven, want na de raketlancering van Noord-Korea steeg de waarde van de munt naar het hoogste niveau ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds januari 2015. De wisselkoers tussen de twee belangrijkste valuta steeg naar $1,21, omdat beleggers door de onzekerheid met Noord-Korea hun toevlucht zochten in de meest veilige Europese staatsobligaties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Frankfurt grote winnaar van Brexit

De één zijn dood is de andere zijn brood. Dit spreekwoord kon nooit meer van toepassing zijn dan op de Brexit waarbij de economische centra Londen en Frankfurt tegenover elkaar komen te staan. De kans dat Duitsland de Britten in deze kwestie tegemoet zullen komen in vanzelfsprekend onbestaande

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Nieuwe sancties Noord-Korea wel degelijk nageleefd door China

De Chinese handel met Noord-Korea lijkt voor het eerst in jaren wel degelijk sterk gereduceerd te zijn sinds het aankondigen van de meeste recente sancties. Voor de Noord-Koreaanse overheid betekent dit alvast een sterke terugvallen aan broodnodige buitenlandse deviezen waardoor het mogelijks in de problemen kan komen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Goudprijs hoger na raketlancering Noord-Korea

De goudprijs bereikte afgelopen nacht het hoogste niveau in twee maanden, nadat bekend werd dat Noord-Korea een raket over Japan had geschoten. De raketlancering komt als een verrassing, omdat er de afgelopen dagen relatief weinig nieuws kwam uit deze regio. Door de raketlancering steeg de prijs van het edelmetaal met ongeveer een procent naar €1.104 per troy ounce, een niveau dat we eind juni voor het laatst gezien hebben. In dollars steeg de goudprijs naar $1.322 per troy ounce, het hoogste niveau sinds september vorig jaar.