Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 7456 tot 7460
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Het probleem van €380 biljoen dat Europa bedreigt

Italiaanse banken verkeren in slechte toestand. Het grote aantal rommelkredieten binnen het bankenbestel vormt een direct risico voor de financiële stabiliteit binnen de gehele regio. Acht jaar na het uitbreken van de vorige bankencrisis, wordt Italië gedwongen om harde beslissingen te nemen, welke niet alleen haar financiële sector, maar Europa als geheel kunnen ontwrichten.

Wat is er nu precies aan de hand?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

De grondstof die niemand kent maar iedereen moet hebben

Ondanks de crisis op de grondstoffenmarkt is er een bepaalde grondstof die wel heel veel aandacht weet te trekken. De grondstof is genoemd naar een ontroostbare Griekse godin, wordt op dit moment voornamelijk in 3 grote mijnen ter wereld gemijnd en is super belangrijk voor de staalindustrie.

Niobium is een grondstof die ervoor zorgt dat staal lichter en sterker wordt. Het wordt vooral gebruikt voor industriële pijpleidingen en vliegtuigen. Met slechts 1 deel niobium op 1000 staal kan je al de hoeveelheid gas dat door een pijpleiding kan verdubbelen. Niobium waard $10 kan een auto 100kg lichter maken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Luxemburg volhardt in geheime belastingafspraken

Ondanks de verontwaardiging na LuxLeaks zijn er aanwijzingen dat Luxemburg opnieuw lucratieve belastingafspraken probeert te verbergen voor de buitenwereld, zo schrijft De Tijd vandaag. Meerdere topfiscalisten bevestigen aan de krant dat grote bedrijven sinds kort 'mondelinge' deals sluiten met de Luxemburgse fiscus.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Duitse economie groeit 0,7 procent in eerste kwartaal

De Duitse economie is in het eerste kwartaal met 0,7 procent gegroeid in vergelijking met de voorgaande periode. 

Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau dinsdag op basis van een definitieve raming.

In het vierde kwartaal van vorig jaar liet de grootste economie van Europa nog een vooruitgang zien met 0,3 procent op kwartaalbasis.

Economen hadden in doorsnee voor de eerste drie maanden van dit jaar op een groei met 0,7 procent gerekend, gelijk aan de eerste raming.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Nieuwe zeepbel in de maak: dividendaandelen

Met steeds meer obligaties die een negatieve rente opleveren zoeken beleggers alternatieven. Één daarvan zijn dividendaandelen. Maar… hierin beleggen is niet zonder gevaren!

Het wordt met de dag moeilijker om nog obligaties te vinden die een behoorlijke rente opleveren. Voor overheidsobligaties geldt dat al een tijdje, maar zelfs grote bedrijven kunnen nu al lenen aan een negatieve rentevoet.

Bedrijven als Unilever en Nestlé bijvoorbeeld. Beleggers hebben hier zulk een vertrouwen in deze multinationals dat ze hen graag betalen om hun geld aan hen te geven.