Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7461 tot 7465
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Zilver toont zich opnieuw manisch: +4% !

Het best presterende edelmetaal dit jaar gaat ook vandaag weer volledig los. Er is haast geen indicator dat voorspelt dat zilver de weg naar beneden zou kunnen gaan opzoeken.

Vanmorgen al tikte het witte edelmetaal tegen de $17,60 dollar om vervolgens iets af te koelen, maar zojuist heeft zilver besloten voor goud te gaan.

De prijs schommelt nu opnieuw rond dit punt en heeft bijna op $17,70 dollar gestaan.

Het zet er opnieuw rooskleurig uit voor het ondergewaardeerde witte goedje dat nog steeds wat goed te maken heeft met de goudprijs dat een buitengewoon sterk eerste kwartaal heeft neergezet. Het is nu duidelijk de beurt aan zilver!

Ook goud mogen we niet uit het oog verliezen dat ook dit kwartaal zal laten zien een gedegen belegging te zijn. Vandaag betaal je al weer ruim $20 meer voor 1 troy ounce goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Deze 5 grafieken voorspellen meer upside voor zilver

De best presterende grondstof van 2016?

Een plus van 23% dusver.

Het duurde even vooraleer het witte metaal in beweging kwam, maar nu gaat het opééns snel.

“Wanneer zilver beweegt, dan beweegt het écht en iedereen wil aan de juiste kant van die trade zitten”, merkt Andy Pfaff op in een artikel op Bloomberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Begrotingstekort eurolanden gedaald in 2015

Het begrotingstekort van de eurolanden is in 2015 gedaald tot 2,1 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

In 2014 bedroeg het tekort nog 2,6 procent, zo blijkt donderdag uit cijfers van het statistiekbureau Eurostat.

De staatsschuld van het eurogebied kwam eind vorig jaar uit op 90,7 procent van het bbp, tegen 92 procent een jaar eerder. De Europese begrotingsregels schrijven voor dat landen hun tekort moeten beperken tot maximaal 3 procent van het bbp en dat de schuld hoogstens 60 procent mag bedragen

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Zweden gaat nog meer staatsobligaties kopen

De centrale bank van Zweden gaat voor nog eens 45 miljard kronen (€4,9 miljard) aan staatsobligaties kopen, bovenop het bestaande stimuleringsprogramma van 200 miljard kronen. Dat is volgens de centrale bank nodig om de inflatie aan te jagen en om te voorkomen dat de waarde van de Zweedse munt stijgt ten opzichte van andere valuta.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Rusland blijft goud kopen: 500.000 troy ounce in maart

Rusland heeft in maart een half miljoen troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. De totale waarde van de goudvoorraad steeg naar de afgelopen maand naar $58,14 miljard, wat betekent dat de centrale bank nog steeds 15% van haar totale reserves in edelmetaal aanhoudt.