Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 7461 tot 7465
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Zweden verlaagt maximale looptijd woonkrediet tot 105 jaar!

Als je denkt dat je alles al gezien hebt in de woningmarkt, dan stoot je weer op nieuwe alarmerende feiten. Deze keer komt het nieuws uit Zweden, een van de meest oververhitte woningmarkten ter wereld…

Zo oververhit dat de gemiddelde woninglening wordt afbetaald op 140 jaar!

Dat is geen typefout, hoewel 40 jaar ook al een lange looptijd zou zijn, gaat het hier wel degelijk om 140 jaar.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Euro boven de 1,14 dollar

De euro steeg donderdag verder in waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Voor het eerst sinds oktober vorig jaar tikte de Europese eenheidsmunt een koers aan boven de 1,14 dollar.

In de laatste maanden van 2015 zakte de euro ver weg ten opzichte van de dollar. Dat had te maken met het vooruitzicht dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, de rente zou gaan verhogen terwijl de Europese Centrale Bank (ECB) juist een ruimer monetair beleid voert.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Hoewel IJsland als enige bankiers heeft veroordeeld, blijft de vrees voor nieuwe fraude

Voor Nederlandse gedupeerden van de kredietcrisis begon het verhaal niet zelden met IJsland. Tegenwoordig is het Scandinavische eiland de enige plek waar veroordeelde bankiers in de cel zitten. Maar er is nieuwe vrees.

De IJslandse fraudebank Icesave domineerde maandenlang het nieuws in Nederland. Een fors aantal landgenoten had spaargeld gestald in IJsland, dat zich in de jaren daarvoor had ontwikkeld tot een financieel centrum. De geschiedenis is bekend: de schuldenberg groeide de IJslandse banken boven het hoofd en ze vielen om. Leningen in euro’s en ponden werden onbetaalbaar voor consumenten en persoonlijke faillissementen waren geen uitzondering in het IJsland van 2008 en 2009.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Dollar doet het in tijden niet meer zo slecht

De dollar daalde tot het laagste niveau in negen maanden tijd na commentaar van Federal Reserve’s voorzitter Janet Yellen die bezorgdheid uitte dat wereldwijde financiële en economische tegenwind de Amerikaanse economie zou kunnen schaden. Dit zorgt ervoor dat beleggers op de korte termijn een mindere kans zien van verhoging van de Amerikaanse rente.

De Amerikaanse munt kijkt tegen haar grootste maandelijkse verlies aan sinds September 2010 nadat de Fed-voorzitter dinsdag aangaf dat de centrale bank “voorzichtig zou moeten zijn” met het verhogen van de rente. De dollar breidde de verliezen uit na een rapport dat aantoonde dat er een stijging is in wekelijkse aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen. Dit terwijl de overheid het werkgelegenheidsrapport voor haar maart pas morgen uit zal geven.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Opnieuw rellen tijdens betogingen tegen hervorming arbeidsrecht in Frankrijk

Er zijn opnieuw rellen uitgebroken tijdens verschillende betogingen in Frankrijk tegen de hervorming van het arbeidsrecht.