EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7466 tot 7470
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Nieuw bloedbad op de beurzen

De beurzen in Europa gingen vandaag opnieuw stevig omlaag, waarmee de zware koersverliezen van vrijdag verder worden uitgebouwd. De uitslag van het referendum over de brexit blijft zorgen voor onrust op de financiële markten. Onder andere de Europese bankaandelen gaan in het rood.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

In oktober is er een referendum dat vernietigend kan zijn voor de EU

De ‘Brexit’ zal weinig tot milde gevolgen hebben voor het VK, maar dreigt vernietigend zijn voor de EU, schrijft Europaspecialist Wolfgang Munchau in de Financial Times:

“Het probleem is niet dat andere landen ook EU-referenda willen houden, het probleem is veel nijpender: in oktober vindt in Italië een referendum plaats, waarin de bevolking zich mag uitspreken over grondwettelijke hervormingen, voorgesteld door de regering van premier Renzi. Die doet daarmee een gok die niet minder riskant is dan degene die David Cameron deed.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

Welk land is na het Verenigd Koninkrijk aan de beurt?

In gans Europa wrijven eurosceptici zich in de handen nu de Britten besloten hebben uit de EU te stappen. Ze hopen dat er ook in eigen land snel een referendum komt over het EU-lidmaatschap. Opiniemakers vrezen voor een golf van ‘exits’ en vragen regeringen maatregelen te nemen om dit te vermijden. De nationalistische bewegingen krijgen na het referendum in de VK de wind in de zeilen, schrijft het Roemeense webportaal Hotnews:

“De grootste angst is dat het Britse precedent nu ook andere landen er toe zal bewegen de EU te verlaten. Zelfs indien de slogans van de eurosceptici over immigratie gaan, zullen landen als Roemenië, Bulgarije en boven alle het Hongarije van Orbán niet immuun zijn voor uitbarstingen van nationalisme.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

George Soros: “Europa op weg naar een chaotisch einde”

Groot-Brittannië had een van de beste mogelijke deals in Europa als lid van de Europese Unie maar niet van de eurozone en met nog andere voordelige overeenkomsten. En toch besloten de Britten om de vriendschap vaarwel te zeggen. Waarom?

De vluchtelingencrisis heeft een grote rol gespeeld in de Brexit. Het toonde aan hoe krampachtig de Europese leiders te werk zijn gegaan. Het gebrek aan controle en de paniek beroerde heel Europa en effende het pad voor vele anti-Europese politieke partijen. Nu dat het eindelijk bewezen is dat je het Europese project kan verlaten, zit het spel op de wagen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 28 juni 2016

'Alsnog boetes voor Spanje en Portugal om overtreden begrotingsregels'

De Europese Commissie zal Spanje en Portugal alsnog straffen voor hun overtreding van de Europese begrotingsregels, nu het Britse referendum en de Spaanse verkiezingen achter de rug zijn. 

Dat zeggen bronnen in Brussel tegenover het Financieele Dagblad. Volgens de krant zal de beslissing volgende week worden genomen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs