Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 7481 tot 7485
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Centrale banken kochten vorig jaar 483 ton goud

Centrale banken blijven goud kopen als bescherming tegen geopolitieke risico’s en als vorm van diversificatie van de reserves. In 2015 voegden centrale banken volgens Thomson Reuters GFMS wereldwijd 483 ton goud aan hun reserves toe, de op één na grootste toename in een jaar sinds het einde van de goudstandaard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Bizar: Japanse beurs sluit 3,6 procent lager na zorgen over industrie

De beurs in Japan liet vrijdag aan het begin van een nieuw kwartaal een zwaar verlies optekenen. Het sentiment in Tokio stond onder druk door negatieve berichten over de Japanse industrie.

Ook in China gingen de beurzen omlaag na een verlaging van de vooruitzichten voor de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P).

Beleggers in Tokio verwerkten het zogenoemde Tankan-rapport. Daaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse industriebedrijven is gedaald naar het laagste niveau in bijna drie jaar, onder meer omdat de sterkere yen druk dreigt uit te oefenen op de winstgevendheid. De bedrijven zijn van plan hun investeringen te verlagen.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Willem Middelkoop - China wants more SDR’s: 'monetary system is too reliant on the dollar'

China wants a ‘gradual increase in world-wide use of the IMF’s SDR’ and use both the U.S. dollar and the SDR’s to report the country’s reserves of foreign currencies. China will also consider issuing bonds denominated in SDR, People’s Bank of China Governor Zhou Xiaochuan explained in a transcript published on the PBoC’s website, according to the WSJ.

His remarks were made at a special meeting, named “Nanjing II,” held in France, March 31. A similar conference was held in Nanjing on the same date in 2011.

German Finance Minister Wolfgang Schaeuble and U.K. Chancellor of the Exchequer George Osborne, together with IMF Managing Director Christine Lagarde discussed the world’s financial architecture together with China, without any senior US official present. According to Bloomberg the event gave China an opportunity to argue ‘the global monetary system is too reliant on the dollar’, an idea China has been pushing since the 2008 global financial crisis.

Bloomberg reported:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Europese periferie heeft sterk te lijden onder brain-drain naar Noordelijke landen

Sinds de financiële crisis in 2007-2008 is de werkloosheid in de Eurozone sterk gestegen. In de Noordelijke landen is deze sinds enige tijd terug genormaliseerd met positieve uitschieters als Duitsland welke de crisis volledig verteerd hebben. In enkele andere landen zoals Spanje en Portugal is werkloosheid nog steeds belangrijke probleem waarbij er sinds kort wel enige beweging merkbaar lijkt.

De algemene cijfers omtrent de werkloosheid in de Eurozone ogen jaren na de financiële crisis nog steeds slechts. Met een gemiddelde van 10,3 % is dit sinds jaren een groot verschil met andere economische regio’s. Al moet hierbij wel de kanttekening gemaakt worden dat dit cijfer veel lager ligt in de beter presterende landen van de Eurozone. Logischerwijze is het omgekeerde echter waar voor enkele Zuiderse landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

De 4 belangrijkste indicatoren in beeld gebracht

Veel mensen vragen zich vandaag de dag af hoe het nou daadwerkelijk met de wereldeconomie gaat. We hebben de afgelopen tijd immers veel tegenstrijdige berichten ontvangen over de groei van de wereldeconomie. Terwijl de ene econoom waarschuwt voor een crisis, is de andere econoom van mening dat de groei zal gaan voortzetten.

Als we ons richten op de Amerikaanse economie dan is het belangrijk om de vier belangrijkste indicatoren uit te lichten. We hebben het hierbij over de banensector, de industriële productie, de detailhandelsverkopen en het reële inkomen.

De 4 belangrijkste Amerikaanse indicatoren...