Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 7486 tot 7490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Is de valuta oorlog voorbij?

Tijdens de laatste G-20 top is Shanghai zijn er door centrale bankiers zorgen uitgesproken over volatiele markten en het effect van hun monetair beleid. Ze stelden dat wisselkoersmanipulatie bijdraagt aan instabiliteit en beloofden zich hiervan te weerhouden. Maar hoeveel is een woord van een centrale bankier waard?

Met geringe economische groei, lijken interventies in de wisselkoers een aantrekkelijk middel om export aan te jagen. Maar de wereld van valutahandel is een zero sum game – elke winnaar kent een verliezer. Met de G-7 top voor de deur, lijken wisselkoersen een belangrijk thema te worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Cash is op. Saudi’s betalen schuldeisers met wissels

Saudi-Arabië overweegt om zijn onderaannemers met wissels te betalen, zodat het koninkrijk financiële reserves zou kunnen beschermen. Dat hebben een aantal insiders tegenover het persbureau Bloomberg gemeld.

Om een financieel evenwicht te behouden, heeft Saudi-Arabië eerder al de betalingen aan onderaannemers en toeleveranciers vertraagd en werp beroep gedaan op buitenlandse reserves en kredieten van lokale en internationale instellingen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Pensioenen van 1,8 miljoen mensen volgend jaar mogelijk omlaag

Naar verwachting moeten 27 pensioenfondsen in 2017 een korting doorvoeren, dat komt neer op in totaal 1,8 miljoen mensen.   

Dat schrijft staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) vrijdag aan de Tweede Kamer op basis van een rapportage van De Nederlandsche Bank (DNB).

De toezichthouder heeft op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken een rapportage opgesteld naar de financiële positie van pensioenfondsen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Morgan Stanley: “Een wereldwijde recessie is dichtbij”

Volgens zakenbank Morgan Stanley stevent de wereldeconomie af op een recessie. Dit is althans de conclusie van een nieuw rapport dat recent is gepubliceerd door de Amerikaanse zakenbank. Volgens de economen van de bank kunnen de politieke en geopolitieke risico’s er voor gaan zorgen dat consumenten hun hand op de knip gaan houden. En uiteraard heeft een dergelijk proces grote gevolgen voor de groei van de economie.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2016

Hoe Big Data de manier waarop we geld lenen zal veranderen

Big data zullen voor gevoelige veranderingen in de financiële sector zorgen. Dat zegt onder meer Benoit Legrand, hoofd van de divisie financiële technologie bij ING Groep.

Vooral online leningen zullen volgens Legrand voor een even groot breekpunt zorgen als de introductie van online bankverrichtingen op het einde van de jaren negentig van de voorbije eeuw.

Overal in de wereld ontstaan volgens Legrand jonge startups opgemerkt die gespecialiseerd zijn in de aanvraag en behandeling van online leningen. Deze fintech-bedrijven baseren zich daarbij op allerlei online data om onder meer de mogelijke kredietrisico’s te berekenen.