Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7486 tot 7490
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Column Kees de Kort | Beter wordt het niet

Eens in de zoveel tijd kijkt het CPB een aantal jaren vooruit. En dit keer is de conclusie dat het de komende vijf jaar een beetje door blijft gaan zoals het nu gaat, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Dat betekent: 1,5 à 2 procent groei, maar beter wordt het niet. "En nogmaals: exclusief alle mogelijke tegenvallers, dus ze gaan het niet halen, is mijn persoonlijke overtuiging. Het neerwaartse bijstellen is al een tijdje op gang gekomen. Mondiaal, en nu begint het in Europa ook weer een beetje. Allemaal tiendes hier en tiendes daar, met kanttekeningen."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Beste kwartaal voor goud in 25 jaar

Goud heeft sinds 1990 niet meer zo’n sterk kwartaal gekend als het eerste kwartaal van dit jaar. De goudprijs in dollars steeg met 16% als gevolg van onrust op de wereldwijde aandelenmarkt en toenemende twijfels over de effectiviteit van centrale banken. Goud profiteert van haar status van veilige haven, nu de zorgen over de groei van de wereldeconomie weer toenemen. Het was ook het eerste kwartaal sinds juni 2014 waarin de goudprijs een stijging liet zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

Dit verwacht Pimco van de groei van de wereldeconomie

De afgelopen tijd hebben diverse economen hun twijfels uitgesproken over de groei van de wereldeconomie. Ook Pimco denkt dat de wereldeconomie de komende tijd aan een traag tempo zal gaan groeien als gevolg van onder andere het beleid van de centrale banken over de hele wereld. De centrale banken zijn namelijk bezig met het testen van hun invloeden op de markten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

VS en China belangrijkste handelspartners voor EU

De Verenigde Staten en China waren vorig jaar opnieuw de belangrijkste handelspartners van de Europese Unie (EU).

De VS was met 619 miljard euro goed voor 18 procent van de totale Europese handel in goederen, meldt statistiekbureau Eurostat donderdag. Sinds 2011 daalde het aandeel van de VS bijna onafgebroken. In 2014 begon het percentage weer te stijgen.

China volgt met 521 miljard euro, oftwel 15 procent van het totaal. Het aandeel van China is sinds 2002 verdubbeld. In dat jaar ging het nog om 7 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 31 maart 2016

'Aantal woningverkopen nadert recordniveau van 2006'

Het aantal woningverkopen in Nederland komt volgend jaar waarschijnlijk in de buurt van het recordniveau van 2006.

Dat verwacht het economisch bureau van ABN AMRO. De economen van de bank zijn in een nieuw rapport over de woningmarkt een stuk optimistischer dan ze eind vorig jaar waren.

Ze voorspellen voor dit jaar 10 procent meer verkochte huizen en voor 2017 een plus van 5 procent. Een kwartaal geleden gingen de economen nog uit van toenames van respectievelijk 5 en 2,5 procent.