Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 7486 tot 7490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Noors staatsfonds smijt steenkoolaandelen de deur uit!

De miserie voor beleggers in steenkool houdt maar niet op. De prijs van de grondstof staat 71% onder zijn all-time-high. En nu kondigt het grootste staatsfonds ter wereld aan zijn investeringen in 52 steenkoolbedrijven van de hand te doen.

De Noorse overheid verbiedt het fonds nog langer te beleggen in bedrijven die meer dan 30% van hun inkomsten uit steenkool halen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

UPDATE: Zilver gaat met DIK +5% volledig uit zijn plaat! Goud $20 erbij!

Het beste dagresultaat tot nu toe dit jaar. Zilver gaat compleet uit zijn plaat. Niet enkel vandaag, maar al het hele jaar vertoonde deze grondstof tezamen met goud signalen enorm te willen uitbreken

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de opmars van edelmetalen.

Zowel de goudprijs alsook de zilverprijs maakten vanmorgen een bijzondere uitschieter waarna de zilverprijs met 2,5% naarboven uitbrak

De zilverprijs schoot omhoog van $16,20 dollar naar bijna $17 dollar om vervolgens weer ietsjes te corrigeren naar $16,65 dollar per troy ounce.

Ook de goudprijs, die zich iets minder uitbundig uitlaat, zet zijn klim rustig voort. De gouprijs noteerde al een dikke procent hoger en ging vanmorgen al per troy ounce voor $1242 dollar over de toonbank.

Daarna leek er een gematigde consolidatie ingezet te worden, waarbij de zilverprijs toch liever het pad naar boven uitzocht.

Ondertussen staat de zilverprijs op tilt en noteert 5% hoger! Goud noteert ruim $20 dollar hoger en de storm lijkt nog niet te zijn gaan liggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Deze 17-jarige ondernemer verdient €25.000 per maand

De meeste tieners kiezen ervoor hun tijd te spenderen voor hun Playstation, tv kijken of wat rondhangen met hun vrienden. Hiervoor gaan ze graag langs bij de geldautomaat genaamd mama en papa of ze nemen een slecht betaalde job bij de bakker of McDonald’s. Maar Temper Thompson pakte het anders aan.

Thompson vroeg geen geld aan zijn ouders en wou ook geen frieten bakken. Hij kroop achter zijn computer en begon een online marketing netwerk. Zijn doel was om $100 per maand te verdienen. Nu publiceert hij cursussen die hem maandelijks $30.000 of zo’n €25.000 opbrengen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Negatieve recordrente op vijfjarig Belgisch staatspapier

De schatkist heeft vandaag bij vier veilingen in totaal net geen 3,5 miljard euro opgehaald. Bij de obligaties met een looptijd van 5 jaar leent België aan een negatieve rente die nooit eerder zo laag lag. Voor die schijf staatspapier betaalt de geldschieter dus om geld te onlenen aan ons land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 18 april 2016

Saoedi-Arabie dreigt met economische sancties tegen VS

Saoedi-Arabië heeft het Amerikaanse Congres en president Obama gewaarschuwd dat ze honderden miljarden aan bezittingen in de Verenigde Staten zal verkopen, indien een omstreden wet wordt aangenomen waarmee Saoedi-Arabië aanspraken gesteld kan worden voor betrokkenheid bij de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001.