Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7491 tot 7495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Woningmarkt raakt weer oververhit

De lage hypotheekrente zorgt voor vreemde taferelen op de woningmarkt. Het vertrouwen staat volgens een peiling van de belangenvereniging Vereniging Eigen Huis op recordhoogte. Huizenkopers in Amsterdam moeten ondertussen enkele tienduizenden euro’s boven de vraagprijs bieden om een woning te kunnen bemachtigen. Van de kopers die er in slagen een woning te kopen betaalde in het eerste kwartaal bijna de helft meer dan de vraagprijs.

De Nederlandse woningmarkt is totaal ontwricht. Tussen 2009 en 2015 zijn er 262.400 sociale corporatiewoningen verdwenen. Dat zijn dagelijks gemiddeld zo’n 119 sociale huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens die bij corporaties verdwijnen. De Woonbond slaat alarm om het enorme tempo waarmee dit gebeurt. Woonbond directeur Ronald Paping:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Anonymous valt Griekse centrale bank aan

De Griekse centrale bank is het doelwit geworden van een cyberaanval door de hacktivistengroep Anonymous, waardoor de website gisteren verstoord werd. Dat verklaart een woordvoerder van de Griekse nationale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Miljarden aan leningen voor Griekenland hebben vooral Europese banken gered

Griekenland raakt maar niet uit de crisis, ondanks alle hulpprogramma's. Eén van de verklaringen daarvoor is simpel: minder dan vijf procent van de miljarden aan leningen kwam volgens een studie in de Griekse begroting terecht. Met de rest werden de Europese banken gered.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

Value8 sjoemelde met winstcijfers

Investeringsmaatschappij Value8 van Peter Paul de Vries heeft gesjoemeld met de winstcijfers en de zaken mooier voorgesteld dan ze werkelijk waren. Dat schrijft financieel analist Roel Gooskens op de site Follow the Money. Hij dook in de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar en concludeerde dat de winst voor meer dan 100% bestaat uit het herwaarderen van de de deelnemingen die Value8 heeft in verschillende bedrijven.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 4 mei 2016

China wil import goud eenvoudiger maken

China wil de procedures om goud te importeren vereenvoudigen, zodat het makkelijker wordt om goud uit het buitenland te importeren. De nieuwe regels gelden vanaf 1 juni en hebben betrekking op de goudhandel in Beijing, Shanghai, Guangzhou, Qingdao, Nanjing en Shenzhen. In de praktijk betekent het dat de hoeveelheid papierwerk en administratie sterk verminderd kan worden.