Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 7491 tot 7495
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Goudprijs heeft beste kwartaal achter de rug in 30 jaar

Op een gegeven moment stond de goudprijs gisteren op $1.234,56. Uiteindelijk sloot de goudprijs enkele centen lager af waarmee het in het eerste kwartaal meer dan $150 of 15% steeg. Dit is de sterkste kwartaalprestatie sinds 1986.

De goudprijs opende 2016 aan $1.065 en piekte even boven $1.280 om daarna terug te vallen. Heel even stond de goudprijs meer dan 20% hoger waardoor het officieel in een stierenmarkt vertoefde. Maar van zero to hero in 1 kwartaal is niet evident, zeker niet als je weet dat maart traditioneel de zwakste maand van het jaar is voor de goudprijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Column Kees de Kort | Het woord schaamte past niet bij Klaas Knot

De Nederlandsche Bank leest financiële instellingen de les over problemen die zijn veroorzaakt door het beleid van DNB zelf, zegt macro-econoom Kees de Kort.

DNB meldde deze week in een rapport dat verzekeraars onvoldoende werk hebben gemaakt van nieuwe verdienmodellen. Ook over de financiële weerbaarheid van banken was DNB kritisch. "Stel je voor dat ik jou een groot probleem bezorg, en dan een week later op de radio ga roepen dat jij je problemen niet oplost. Wat zou je dan van mij vinden?" vraagt De Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Hoe miljonair worden? 5 tekenen van bovenaf die je kunnen helpen

Miljonair worden is niet zo moeilijk. Het enige dat je nodig hebt is discipline en een vroege start. €10.000 op de spaarrekening, €5.500 sparen per jaar, 6% opbrengst per jaar en een tijdshorizon van 40 jaar, meer het je niet nodig om op pensioen te gaan met €1 miljoen.

Er zijn zelfs enkele tekenen die je een duw in de rug kunnen geven om het magische getal van 7 cijfers te bereiken:

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

'Bevriezen olieproductie hangt af van Iran'

Saudi-Arabië is alleen bereid de olieproductie te bevriezen als Iran en andere grote producenten dat ook doen. Dat heeft plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. 

Daarmee herhaalde hij de positie van Riyad over een eventuele productiebevriezing.

Saudi-Arabië, Rusland, Venezuela en Qatar praten op 17 april in Doha opnieuw over het bevriezen van de productie. Bij het vorige overleg in februari werd het voorstel geopperd om de productie op het niveau van januari te handhaven, om zo de olieprijzen te stutten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 april 2016

Krimpflatie: Verborgen inflatie in de supermarkt

Bij inflatie denken we aan stijgende prijzen en daar maken producenten in de levensmiddelenindustrie handig gebruikt van. Op subtiele wijze maken ze de verpakkingen kleiner of verminderen ze de inhoud, terwijl de prijzen onveranderd blijven. Zo betaal je als consument meer, zonder dat je dat gelijk merkt in de portemonnee.