Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7496 tot 7500
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Helikoptergeld? Geen goed idee!

Klaas Knot, voorzitter van de De Nederlandsche Bank, komt er in een interview met NRC hopelijk voor uit tot de minderheid te behoren binnen het bestuur van de Europese Centrale Bank. Een minderheid die niet is gevonden voor al te grote maatregelen en enorme kwantitatieve versoepeling om de economie en de inflatie aan te wakkeren. Een minderheid die zich grote zorgen maakt over het expansieve beleid en de moeilijk te voorspellen gevolgen hiervan.

Sinds de grote financiële crisis pompen centrale banken wereldwijd liquide middelen in de economie. De ECB, onder leiding van Mario Draghi, doet hier gretig aan mee. De basisrente waartegen commerciële banken geld kunnen lenen staat op 0%. De depositorente staat op -0,40% waardoor banken eigenlijk een soort boeterente moeten betalen als ze geld stallen bij de centrale bank in Frankfurt. Maandelijks koopt de ECB ook staatsobligaties op. Op 10 maart werd dit uitgebreid naar andere obligaties (van bedrijven) en verhoogd van 60 naar 80 miljard euro op maandelijkse basis.

Toch blijft de groei en de inflatie achter, ondanks de enorme steun van Draghi en de zijnen. Bij uitbreiding doet heel de wereldeconomie het slecht en de wereldhandel staat op een laag pitje. Daardoor wordt ook de Federal Reserve voorzichtiger met het optrekken van de Amerikaanse rente.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Deze 4 succesvolle miljonairs waren ooit dakloos

Je moet niet in een bevoorrechte situatie zitten om succesvol en rijk te worden. De geschiedenis telt tal van onwaarschijnlijke verhalen, de zero-to-hero verhalen. Hard werken, doorzettingsvermogen en een positieve ingesteldheid kunnen je al ver brengen.

Onderstaande miljonairs en zelfs miljardairs waren ooit dakloos.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Waarom de economie niet profiteert van een lage olieprijs

Olieprijzen zijn sinds 2014 hard gedaald, maar dat heeft in het westen nauwelijks geleid tot groeiherstel. Hoe kan dat?

Economen breken zich al een tijdje het hoofd over een merkwaardig fenomeen, dat ook voor beleggers en consumenten van belang is. Waarom doet de enorme daling van olieprijzen zo weinig met de economie in westerse landen?

Sinds medio 2014 zijn olieprijzen met pakweg twee derde gezakt. De standaardtheorie schrijft voor dat zo’n prijsschok per saldo positief uitwerkt op westerse, olie-importerende landen. Bedrijven en consumenten zien hun koopkracht immers stijgen door lagere energiekosten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Yellen heeft een probleem en 5 andere dingen die je moet weten

Fed-voorzitter Janet Yellen heeft een probleem: de Amerikaanse economie is aan het afkoelen. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Volgens de laatste voorspelling van de regionale Atlanta Fed-bank groeide de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal waarschijnlijk met slechts 0,6 procent. In het vierde kwartaal groeide de economie met 1,4 procent. Dat is absoluut niet waar de Fed op gehoopt had, want de centrale bank probeert het monetaire beleid zo af te stemmen dat de economie met ongeveer 2 procent groeit. Yellen houdt aan het begin van de avond een toespraak in New York. Waarschijnlijk zal ze met betrekking tot verdere renteverhogingen de boot blijven afhouden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Griekenland: 21e jaar op rij tekort boven 3% … maar geen boete

Fiscale discipline is Europa eerder een dode letter. Volgens de Maasrichtnorm mogen Europese landen maximaal een overheidstekort boeken van 3%. Maar daar wordt nogal los mee omgesprongen zo blijkt uit onderstaand cijfermateriaal.

Dit jaar zijn er 8 landen die de norm van 3% net of niet zullen halen. Finland, Polen en Roemenië balanceren op het randje met een tekort van 3%. Maar bij de 5 slechts presterende landen, zitten 3 van de grootste economieën in Europa. Dat is redelijk verontrustend.

De Top-5 bestaat uit Groot-Brittannië (-3,10%), Griekenland (-3,40%), Spanje (-3,50%), Frankrijk (-3,50%) en Kroatië (-4,80%).