Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 76 tot 80
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

BIS: ‘Effect kwantitatieve verruiming zo goed al uitgewerkt’

De opkoopprogramma’s van centrale banken leveren door de jaren heen steeds minder resultaat op, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Bank for International Settlements (BIS). Waren de stimuleringsprogramma’s vlak na de crisis nog erg effectief in het stimuleren van de economie, de laatste jaren was daar nauwelijks nog sprake van. Het zorgde vooral voor hogere aandelenkoersen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Goldman Sachs start in juni met bitcoinhandel

Tegen juni 2018 jaar zal de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs een handelsplatform voor cryptovaluta hebben opgestart. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Bloomberg gezegd.

Op dit ogenblik zou de bank in New York een team specialisten terzake samenstellen. Ook zou worden bekeken welke specifieke elementen en eventuele problemen bij de handel zouden kunnen zijn gemoeid.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Ron Paul: “Economische boom met geleend geld kan de VS doen uiteenvallen als de URSS”

Ron Paul, een voormalig Republikeins congreslid, denkt dat de economische boom die nu al een jaar aanhoudt ‘een illusie is’ en dat de schuldenberg, de inflatie en de ongelijkheid de Verenigde Staten in een situatie kunnen storten zoals dat in 1989 gebeurde in de Sovjet-Unie. Paul was in 2008 en 2012 kandidaat voor de Republikeinse presidentsnominatie en kwam in 1998 als presidentskandidaat op voor de Libertarische Partij.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Azië in de greep van de bitcoinmanie

In Azië kan een opmerkelijke interesse in cryptomunten zoals de bitcoin worden opgemerkt. Ook pogingen van de autoriteiten om het fenomeen in te dijken, lijken de belangstelling alleen maar te hebben aangewakkerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Wonder boven wonder… Het gaat goed met de Griekse economie

De economie van Griekenland toont duidelijke tekenen van herstel, maar nog lang niet iedereen voelt de voordelen van de heropleving. Vooral de kleinere ondernemingen blijven worstelen met de hoge fiscale lasten en de beperkte consumentenbudgetten, waardoor hun winsten en omzetten onder druk blijven staan.