Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7501 tot 7505
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Column Kees de Kort | Proberen tijd te winnen en hopen dat het goed komt

BNR-macro-econoom Kees de Kort heeft nieuwe economische cijfers van Japan bekeken en verwacht dat er een oude, vertrouwde maatregel uit de kast zal worden getrokken: stimuleren.

De Japanse consumentenbestedingen laten eindelijk weer eens een klein plusje zien. Minder prettig nieuws was er over de Japanse inkomens. Kees de Kort: "De inkomens dalen 2 à 3 procent per jaar. Dus: meer besteden, minder inkomen."

"Dat is natuurlijk geen prettige combinatie van factoren", zegt De Kort. Bovendien lijken bij de toename van de bestedingen eenmalige factoren een rol te hebben gespeeld.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

$590 miljard aan onbetaalde rekeningen in China

Dat het in China niet zo goed gaat blijkt ook uit de toenemende betalingsachterstanden, waar Bloomberg onlangs aandacht aan besteedde. Uit de laatste cijfers blijkt dat Chinese bedrijven vandaag de dag gemiddeld 83 dagen moeten wachten tot ze het geld van hun klanten binnen krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Barclays waarschuwt voor terugval grondstoffen

Barclays waarschuwt voor prijsdalingen van grondstoffen omdat de recente stijgingen er niet zijn gekomen door een verbetering van de fundamenten.

Analist Kevin Norrish schrijft in een nota dat beleggers zich de laatste tijd op grondstoffen hebben geworpen waardoor het één van de best presterende activaklassen is van Q1. “Velen gaan er immers van uit dat grondstoffen zijn uitgebodemd nadat ze in de tweede jaarhelft van 2015 en in januari zwaar onderuitgingen.” De voorbije twee maanden zou er volgens de bank zo’n $20 miljard beleggingsgeld naar grondstoffen zijn gevloeid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Europa vreest niet voor China, maar voor Amerika!

De afgelopen maanden is er veel gesproken over het effect dat de groeivertraging bij de Chinese economie zou gaan hebben op de andere Westerse economieën. De Chinese economie is immers de op één na grootste economie ter wereld en daarom zouden de andere Westerse economieën hier ook ongetwijfeld last van gaan krijgen.

Een onderzoek van Bloomberg maakt duidelijk dat Europa op dit moment niet hoeft te vrezen voor China, maar vooral voor Amerika. Mocht de Amerikaanse economie immers gaan vertragen, dan zal deze vertraging veel grotere gevolgen hebben voor de Europese economie, dan bij een Chinese groeivertraging het geval zal zijn.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Waarom koopt men in Duitsland zoveel goud?

Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs al met bijna 20% gestegen, de beste start van het jaar in lange tijd. Wat daarbij opvalt is dat vooral in Europa de vraag naar goud sterk is toegenomen, net als in de Verenigde Staten. Vooral Duitsland valt daarbij op.