Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 7506 tot 7510
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Hier ligt $265 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties

Volgens de laatste cijfers van het Amerikaanse ministerie van Financiën staat er voor $265 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties geparkeerd op de Kaaimaneilanden. Daarmee is het belastingparadijs na China en Japan de derde grootste buitenlandse bezitter van het Amerikaanse schuldpapier.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Goudkelder kopen

In de kranten verschijnt vandaag een verslag van de aandeelhoudersvergadering van de Nationale Bank van België. De ‘groene pettenbeweging van Erik Geenen stelde weer heel wat pijnlijke vragen.

Een klassieker is: “Hoe zit het met het goud van de Belgische Staat?” Bij de NBB antwoordden ze dat de Belgische overheid ‘juridisch eigenaar is van het goud’. Een nietszeggend antwoord. Juridisch eigenaar van goud dat er mogelijk niet meer is?

De Nationale Bank blijft volhouden dat er om de zoveel tijd ambtenaren van de NBB naar het Verenigd Koninkrijk trekken om te kijken of de goudvoorraad er nog ligt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Video: Waarom Goud een Betere Belegging is dan Apple

Een ex-Bloomberg journalist geeft zijn echte mening over goud versus Apple. Opmerkelijk toch hoe journalisten écht denken over goud als ze eenmaal buiten liggen. Adam Johnson legt uit waarom hij goud verkiest boven Apple.

De volgende 10 jaar kan deze munt 3.000% in waarde stijgen

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

De overheidsschuld is dan wel gedaald, maar ligt nog steeds boven de Europese norm

De overheidsschuld is vorig jaar het eerst iets gedaald sinds 2006. Het begrotingstekort was sinds 2009 ook niet zo klein. En dan was de Nederlandse economie in 2015 voor het eerst weer groter dan in 2008.

“De overheidsfinanciën hebben nog niet de topconditie van Dafne Schippers, toen ze vorig jaar wereldkampioen sprint werd. Het vergt tijd om dat niveau te bereiken. Maar al met al laat het jaarverslag 2015 de opbrengst zien van de lastige maatregelen van de afgelopen jaren”, aldus Dijsselbloem zelf.

De overheidsschuld ging van 452 miljard euro naar 442 miljard euro, wat per burger een last betekent van zo’n 26.000 euro. De zogenoemde EMU-schuld is daarmee voor het eerst in tien jaar iets kleiner geworden, maar is nog altijd flink hoger dan in de periode voor de crisis.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 18 mei 2016

Belgische inflatie zesde maand op rij hoogste van Europese Unie

De inflatie in België was ook in april de hoogste van de Europese Unie. Het is al de zesde maand op rij dat België helemaal bovenaan de inflatie-tabellen staat, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.