Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7506 tot 7510
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Goud in schijnwerpers bij Hedgefondsen

Goud heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug. Het zogenaamde slimme geld verwacht een verdere stijging....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Pensioenfondsen verliezen miljarden door verkoop tabaksaandelen

Op tabaksproducten rust een steeds groter taboe. Maar de sector is superwinstgevend. De fondsen die enkele jaren geleden hun aandelen verkochten beklagen het zich nu.

Enkele jaren geleden begon een trend waarbij grote investeerders hun tabaksaandelen verkochten om wille van morele bezwaren.

Nu, vele jaren later berekenen ze hoeveel winst ze mislopen hebben door die beslissing.

Het resultaat is niet mooi!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Dit is een angstaanjagende driedubbele top…

De meeste beleggers zijn op dit moment weer optimistisch gestemd over de toekomst van de aandelenmarkten. Deze opgewekte stemming is met name veroorzaakt door de sterke rally die de afgelopen weken heeft plaatsgevonden. Sinds de bodem van februari, zijn de aandelenmarkten al met enkele procenten in waarde gestegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

Noors staatsfonds smijt steenkoolaandelen de deur uit!

De miserie voor beleggers in steenkool houdt maar niet op. De prijs van de grondstof staat 71% onder zijn all-time-high. En nu kondigt het grootste staatsfonds ter wereld aan zijn investeringen in 52 steenkoolbedrijven van de hand te doen.

De Noorse overheid verbiedt het fonds nog langer te beleggen in bedrijven die meer dan 30% van hun inkomsten uit steenkool halen.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2016

UPDATE: Zilver gaat met DIK +5% volledig uit zijn plaat! Goud $20 erbij!

Het beste dagresultaat tot nu toe dit jaar. Zilver gaat compleet uit zijn plaat. Niet enkel vandaag, maar al het hele jaar vertoonde deze grondstof tezamen met goud signalen enorm te willen uitbreken

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de opmars van edelmetalen.

Zowel de goudprijs alsook de zilverprijs maakten vanmorgen een bijzondere uitschieter waarna de zilverprijs met 2,5% naarboven uitbrak

De zilverprijs schoot omhoog van $16,20 dollar naar bijna $17 dollar om vervolgens weer ietsjes te corrigeren naar $16,65 dollar per troy ounce.

Ook de goudprijs, die zich iets minder uitbundig uitlaat, zet zijn klim rustig voort. De gouprijs noteerde al een dikke procent hoger en ging vanmorgen al per troy ounce voor $1242 dollar over de toonbank.

Daarna leek er een gematigde consolidatie ingezet te worden, waarbij de zilverprijs toch liever het pad naar boven uitzocht.

Ondertussen staat de zilverprijs op tilt en noteert 5% hoger! Goud noteert ruim $20 dollar hoger en de storm lijkt nog niet te zijn gaan liggen.