Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7506 tot 7510
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Financiële planning: 7 stappen naar financiële onafhankelijkheid

Een financiële planning maken is niet eenvoudig, we krijgen het niet mee van onze ouders en op school leren we er al helemaal niets over. Veel mensen maken dan ook verschillende fouten waardoor ze in financiële problemen komen. Wie het juist aanpakt, zet zichzelf op het juiste pad naar financiële onafhankelijkheid.

Alan Moore is een financiële planner met vele jaren ervaring. Dit zijn enkele waardevolle inzichten om een financiële planning te maken die je een financieel comfortabel leven bezorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

2 blunders kosten Europese economie honderden miljarden euro’s

De creatie van de euro zou vrede en economische voorspoed brengen op het oude continent. Sinds de val van Lehman Brothers lijkt Europa echter vervallen in een straat waar iedereen enkel voor zijn eigen deur keert en liefst van al zijn rommel nog onder de mat van de buren veegt. Maar 2 historische blunders steken er bovenuit, zegt Ewald Engelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Soms ligt de waarde gewoon op straat te wachten tot je het opraapt

Goud en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce goud 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Tijdens de 20ste eeuw, toen fiat currencies opmars maakten, begon die ratio echter op te lopen.

Zilver verloor ook zijn monetaire rol en sindsdien schommelt de ratio eerder tussen de 40-45 en 80-85.

Aandachtige beleggers konden goed geld verdienen door goud te ruilen voor zilver wanneer de ratio boven de 80 ging en dat zilver weer te ruilen voor goud wanneer de ratio beneden de 45 dook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Maart al decennia de zwakste maand voor goud

Al blijft de goudprijs in maart achter, goud is dit jaar nog steeds de best presterende grondstof maar voornamelijk wegens haar andere rol: dat van monetair actief. Het steeg de eerste twee maanden van 2016 onder andere op de speculatie dat de Fed de rente niet kan verhogen aangezien de inflatie achterblijft op het 2 procent inflatiedoel van de Amerikaanse centrale bank.

President van de Fed in San Francisco, John Williams, zei gisteren dat de mondiale economie een belangrijke impact heeft op de mogelijkheid om de rente te kunnen verhogen. Met andere woorden: “Dat wordt moeilijk”. Janet Yellen zal vandaag spreken bij de Economic Club of New York en beleggers zullen ook daar elk woord zorgvuldig afwegen in de hoop meer te weten te komen aangaande de nabije toekomstplannen van de Fed. Daniel Hynes – senior commodity-strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd:

“Investors are waiting to see particularly how Yellen’s speech goes, to get some indication around the shorter-term environment for gold, which broadly speaking has been positive”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Nieuwe bankennormen kiem voor nieuwe financiële crisis

Degene die op zoek zijn naar de volgende financiële crisis mogen alvast een gok zetten op 1 januari 2018. Een zoveelste datum waarop het kan misgaan maar wel eentje waarbij de kans toch alvast een stuk hogere is dan de andere data.

In januari 2018 komen enkele nieuwe regels actief waarbij het uitlenen van geld strenger gereguleerd zal worden waarbij er een groter onderscheid zal gemaakt worden tussen al dan niet kredietwaardige klanten. Hierdoor zal het aantal faillissementen wereldwijd stijgen doordat minder kredietwaardige partijen moeilijker tot niet aan nieuwe fondsen zullen geraken. Zoals vaak met financiële regulatie zal het effect reeds ingecalculeerd zijn in de markten vooraleer dit in voege treed. Het is dan ook te verwachten dat dit alles langzaam zal doorsijpelen waarbij investeringen op middellange termijn in het gedrang kunnen komen.

De nieuwe Basel III normen zijn reeds verantwoordelijk voor het gedeeltelijk opdrogen aan liquiditeit op de financiële markten en het trager verlenen van kredieten. Nochtans zijn deze noodzakelijk om de financiële sector te beschermen tegen schokken (en tegen zichzelf).