Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7531 tot 7535
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Grote banken betalen miljarden dollars boete voor misleiden van klanten

De tien grootste banken ter wereld hebben de afgelopen jaren voor tientallen miljarden dollars aan boetes gekregen voor een verkeerde omgang met klanten. Dat meldt de Britse krant Financial Times op basis van gegevens van onderzoeksbureau Corlytics.

Volgens de onderzoekers kregen de Amerikaanse en Europese grootbanken tussen 2009 en 2015 voor in totaal 150 miljard dollar (134 miljard euro) aan boetes opgelegd door toezichthouders. Daarvan was 43 miljard dollar toe te schrijven aan verkeerd gedrag richting klanten, zoals misleiding rond beleggingen en onduidelijke communicatie richting leners.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

'Saudi-Arabië krijgt last van concurrentie op oliemarkt'

Oliegrootmacht Saudi-Arabië heeft de afgelopen jaren steeds meer last gekregen van concurrentie in zijn belangrijkste markten. 

Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times maandag, op basis van cijfers van energieconsultancybedrijf FGE.

Volgens de onderzoekers heeft Saudi-Arabië de afgelopen drie jaar zijn aandeel op negen van zijn vijftien belangrijkste markten zien slinken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

7 parels van wijsheden die je helpen denken als een echte miljonair

Rijk worden is minder een kwestie van geld verdienen dan wel de juiste mentaliteit hebben. Hoe jij denkt over geld, bepaalt een groot deel van je financiële toekomst. Wil je rijk worden, moet je denken als een miljonair. De kracht ligt niet in de manier hoe je omgaat met je geld, wel hoe je denkt over geld, aldus miljonair-expert Steve Siebold.

Om je te helpen denken als een miljonair, somt Siebold 7 parels van wijsheden op die je mogelijk anders doen denken over geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

In zeven jaar 134 miljard aan boetes voor grootste zakenbanken

De grootste tien Europese en Amerikaanse zakenbanken hebben van 2009 tot 2015 maar liefst 150 miljard dollar (134 miljard euro) betaald aan allerlei boetes.

Dit meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van cijfers van statistiekbureau Corlytics.

Het gaat om de banken, Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deitsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Morgan Stanley en UBS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2016

Olieprijs begint te wegen op Saoedi-Arabië

De olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben de prijzen van olie sterk laten dalen in de jongste twee jaren.

Sinds de tweede helft van 2014 zakte de prijs voor een vat ruwe olie van rond de 100 dollar naar amper 35 dollar. Een sterke toename van het aanbod, en problemen met de vraag (door onder andere de economische achteruitgang van Azië) lagen hieraan ten grondslag.

De OPEC-landen verzuimden echter aanhoudend om de productie terug te schroeven. De lage olieprijs werd namelijk aangewend om alternatieve energieproducten uit de markt te prijzen.