Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7536 tot 7540
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 17 april 2016

Een simpele truc waarmee deze vrouw €3.000 per jaar kan sparen

Marie C. Franklin maakte 12 jaar geleden een radicale beslissing waarmee ze tot op heden €36.000 kon sparen. In plaats van iedere €5 die ze in handen kreeg uit te geven, besloot ze om iedere €5 die ze in handen kreeg te sparen. Zo slaagde ze er in om gemiddeld €3.000 per jaar te sparen.

Ieder briefje van €5 die ze ontving in een cash transactie, stak ze in haar spaarpot. Je hebt mensen die de koperen muntjes sparen of misschien zelfs de euro’s, maar daar maak je het verschil niet mee, zegt Marie C. Franklin. Door ieder briefje van €5 te sparen, maakte ze wel een verschil voor haar en haar gezin.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 16 april 2016

Zilverprijs stijgt Goud voorbij

De zilverprijs is in het eerste kwartaal achter gebleven ten opzichte van de goudprijs. In de afgelopen 11 handelsdagen steeg....

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 16 april 2016

"Belgische vermogenden parkeerden meer dan 4 miljard euro in Zwitserland"

Uit informatie waarop het ministerie van Financiën van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de hand kon leggen, blijkt dat Belgische rekeninghouders in 2006 omgerekend meer dan 4 miljard euro hadden staan op bankrekeningen in Zwitserland. Dat maakt de Europese groene fractie vandaag bekend. De autoriteiten van Noordrijn-Westfalen bieden de Belgische overheid de kans de data in te kijken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 april 2016

Negatieve rente op spaargeld of hypotheek? Zo doen ze dat in Denemarken en Zwitserland

Geld toekrijgen als je leent, of juist betalen als je geld bij de bank stalt. In Scandinavië en Zwitserland zijn er al banken die een rentebeloning geven voor hypotheken en een renteboete voor sparen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 april 2016

Olie is een wapen, een strategische asset en … een vloek

Olie is veel meer dan alleen maar een grondstof. Het is een kracht die veel groter is dan de biljoenenmarkt van futures en olieaandelen die op dit moment andere financiële markten in een wurggreep houdt. Olie is een wapen, een strategische asset en … een vloek. Olie kan iets maken of breken, het bouwt fortuinen en het jaagt mensen in het faillissement.

Dit heeft allemaal invloed op de olieprijs… (en olieaandelen)

Nadat de olieprijs jarenlang aan de hoogste gemiddelde prijs uit zijn geschiedenis noteerde, begon midden 2014 de calvarietocht die de prijs 75% lager duwde. Een zondvloed aan aanbod en een vertraging van de vraag zorgde voor een immens onevenwicht dat zelfs een lagere prijs lange tijd het evenwicht niet kon herstellen.