Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7546 tot 7550
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Nieuw eBook van Lou Keune nu beschikbaar

Het Platform Duurzame en Solidaire Economie heeft in samenwerking met Marketupdate alle columns van Lou Keune gebundeld in een gratis eBook. De afgelopen maanden schreef Lou Keune verschillende columns voor Marketupdate, waarin hij een kritische blik wierp op ons huidige sociaal-economische bestel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Zoveel staatsobligaties hebben al een negatieve rente

Wat hebben Zwitserland, Japan en Duitsland met elkaar gemeen? Uit berekeningen van de Financial Times blijkt dat meer dan 70% van de staatsschuld van deze drie landen verhandeld wordt tegen een negatieve rente. Pensioenfondsen en andere beleggingsfondsen duikelen over elkaar heen om deze schuldpapiertjes te bemachtigen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Centrale banken houden van goud

Edelmetalen hebben het beste kwartaal van de afgelopen 30 jaar achter de rug, terwijl goud- en zilvermijnen de sterkste rally in jaren meemaakten. Aandelen van deze bedrijven zijn in amper vier maanden tijd gemiddeld in waarde verdubbeld. Niets gaat in een rechte lijn omhoog, maar goud en zilver weigeren vooralsnog veel van hun winst prijs te geven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Goud levert meer op dan staatsobligaties

en argument dat mensen ervan weerhoudt fysiek goud te kopen is dat het geen rendement oplevert. Maar nu we steeds vaker negatieve rentes zien wordt die eigenschap juist een voordeel. Heb je vermogen dat je twee jaar wilt parkeren, dan betaal je voor een staatsobligatie van de meeste Europese landen al meer dan voor goud…

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

Verkoop Zilver Munten +26% Goud 100% hoger

De verkoop van zilver is weer verder gestegen in de eerste 4 maanden van 2016. De verkoop van goud knalde.....