EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7546 tot 7550 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Ook beurzen in Midden-Oosten onderuit na Brexit

Ook de beurzen in het Midden-Oosten zijn hard onderuit gegaan door het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten.  

Ook de beurzen in het Midden-Oosten zijn hard onderuit gegaan door het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie gaat verlaten.  

De toonaangevende DFM General Index in Dubai sloot 3,3 procent in de min. In buurland Saudi-Arabië stond de Tadawul All Share Index in de tussentijdse handel 2 procent lager.

De beurs in Qatar verloor 1,8 procent, die in Abu Dhabi 1,9 procent. In Israël daalde de TA-25 Index met 2,8 procent. De Egyptische EGX 30 Index speelde 5,8 procent kwijt.

De brexit kwam vrijdag als een verrassing voor beleggers, want zij waren ervan uitgegaan dat de Britten voor een verblijf in de EU zouden stemmen. De beurzen in Europa, Amerika en het Verre Oosten gingen vrijdag al met grote verliezen de handel uit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Iran blijft problemen ondervinden op internationale markten, ondanks opheffen sancties

Ondertussen zijn de sancties tegen Iran officieel vijf maanden geleden opgeheven waarbij er in de eerste maanden een snelle productiestijging merkbaar was. Deze lijkt echter nu al te stabiliseren door onverwachte problemen.

De vertraging in de aangekondigde Iraanse export zorgt er voor dat er aan de wereldwijde aanbodzijde minder wordt toegevoegd. Ironisch genoeg bereikt Saoedi-Arabië hiermee zijn doel waarbij het hoopte Iran zijn export te beperken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Spanje naar de stembus: rust na Brexit, of wint protestpartij Podemos?

Spanje gaat zondag weer naar de stembus om een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen. De politiek vreest opnieuw grote verdeeldheid onder kiezers.

Spanje gaat zondag weer naar de stembus om een nieuwe volksvertegenwoordiging te kiezen. De politiek vreest opnieuw grote verdeeldheid onder kiezers.

Zeven maanden geleden stemden de Spanjaarden ook al. De centrumrechtse Volkspartij (PP) kreeg toen de meeste stemmen, maar haalde geen meerderheid in de 350 leden tellende Spaanse Tweede Kamer, het Congres van Afgevaardigden.

De PP van demissionair premier Mariano Rajoy en de sociaaldemocratische PSOE waren decennia lang de sterke partijen in Spanje, maar hebben hun greep op de politiek verloren. Ze krijgen tegengas van de links-radicale Podemos van Pablo Iglesias en de liberale partij Ciudadanos van Albert Rivera. Coalitievorming mislukte na de jongste verkiezingen, zodat de kiezer er opnieuw aan te pas moet komen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Voorraden olie in Saoedi-Arabië voor 6e maand gedaald, kantelmoment bereikt?

Terwijl de olieprijzen volop daalden eind deze week door de Brexit is er mogelijks op de achtergrond een kentering bezig waarbij uitgerekend Saoedi-Arabië de reden hiervoor is. Saoedi-Arabië, het land met één van de grootste makkelijk te ontginnen voorraden ter wereld is langzaam bezig de voorraden af te bouwen.

Waar 2014 de geschiedenis zal ingaan als het jaar waarin de olie rijkelijk vloeide en de prijzen kelderden lijkt Saoedi-Arabië ironisch genoeg er nu zelf voor te zorgen dat de voorraden dalen. Ondanks een recordproductie daalden de voorraden in het koninkrijk van Saoedi-Arabië voor de zesde maal op rij, de langstdurende daling sinds de metingen 15 jaar geleden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 26 juni 2016

Europese onzekerheid terug op het niveau van 2011

Het jaar 2011 stond vooral in het teken van de Griekse schuldencrisis. Het werd destijds pijnlijk duidelijk dat de Grieken aan het wankelen waren en als gevolg daarvan moest Brussel te hulp schieten. Deze miljardenhulp viel echter niet in elk Europees land goed.

Zo waren de Europese landen in het noorden van mening dat de Grieken teerden op hun centen. Daarnaast was er grote onzekerheid of dit ‘gratis’ geld Griekenland wel uit het slop kon gaan trekken. Onder andere Duitsland hield stellig vast aan de strenge hervormingen die Griekenland moest gaan doorvoeren om er economisch weer op vooruit te gaan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs