Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 7546 tot 7550
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Column Kees de Kort | Lekker blijven graven

De problemen in Brazilië worden met de dag groter. En een plan is ver te zoeken.

"Dat is niet normaal. Als je in een gat zit, dan zou je zeggen: je stopt met graven. Dat zou jij doen, dat zou ik doen. Maar die Brazilianen niet, die blijven lekker graven", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Een economische crisis en politieke onrust waren er er al in Brazilië, maar nu heeft president Dilma Roussef er nog een probleem bij: de grootste partij van Brazilië stapt uit de regeringscoalitie. De PMBD trekt haar zes ministers terug. De Kort: "Een van de twee regeringspartijen heeft gezegd: 'Jongens, wij stappen eruit. Zoek allemaal zelf maar uit hoe het verder gaat'."

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Zo probeert China bubbel op huizenmarkt te temmen

De forse stijging van de huizenprijzen Shenzhen en Shanghai in de afgelopen twaalf maanden wijzen op de vorming van een bubbel op de woningmarkt in de Chinese steden. Vanwege dit gevaar hebben de Chinese beleidsmakers nieuwe maatregelen genomen om speculatie op de vastgoedmarkt te temperen.

In de afgelopen twaalf maanden zijn de huizenprijzen in Shenzhen en Shanghai met respectievelijk 57 en 21 procent gestegen. De flinke prijsstijging wordt veroorzaakt door de maatregelen van de overheid om investeringen in woningen te stimuleren, de lage rente, een toename van het aantal financieringsmaatschappijen van multinationals ook wel schaduwbanken genoemd, en een gebrek aan alternatieve investeringsmogelijkheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

ECB-topman: “veel verder onder nul kunnen we niet zakken”

Ongezien lage rentetarieven ‘gijzelen’ ons monetair systeem, centrale banken wereldwijd stellen alles in dienst om een nieuwe crisis af te wenden en dat lijkt alleszins te lukken maar hoe lang kunnen we dit nog volhouden? Volgens ECB-topman Benoit Coeure kan de rente alvast niet veel lager meer zakken.

Zoals we ondertussen weten, hanteert de Europese Centrale Bank verschillende rentes, waaronder een basisrente en een depositorente. Bij het vorige rentebesluit besliste Mario Draghi om beide rentetarieven te laten dalen naar respectievelijk 0,00 procent en -0,4 procent.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Chinese investeringsbank krijgt nog dertig aanmeldingen

Meer dan dertig landen wachten op goedkeuring voor deelname aan de Chinese investeringsbank, nadat eerder al 57 landen zich bij deze Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB) hadden aangesloten. Daarmee is de AIIB, die twee jaar geleden door de Chinese president Xi Jinping in het leven geroepen werd, een groot internationaal succes gebleken.


Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Boeing schrapt 4.000 banen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat 4.000 banen schrappen in zijn divisie voor commerciële vliegtuigen. Het is een van de maatregelen om de kosten te verlagen in de concurrentiestrijd met de Europese rivaal Airbus.