Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 7551 tot 7555
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

LIVE: Poetin geeft jaarlijkse Q&A sessie

De Russische president geeft vandaag voor de 14e keer zijn jaarlijkse Q&A sessie. Vorig jaar duurde deze sessie bijna vier uur en werden uit 3 miljoen ingestuurde vragen 74 vragen behandeld door de president. Volg het nu live op Marketupdate. Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u hier ook de volledige video terugkijken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Nieuwe Nederlandse effectenbeurs van start

Een nieuwe Nederlandse effectenbeurs, Nxchange, biedt Europese bedrijven vanaf donderdag de mogelijkheid direct kapitaal op te halen bij beleggers in hun eigen netwerk. 

Dat lijkt op crowdfunding, maar dan via effecten die vervolgens op een gereguleerd platform verhandelbaar zijn.

Nxchange biedt daarmee een alternatief voor een beursgang, die vaak duur en complex is. ''In de tijd van sociale netwerken en nieuwe technologie is het logisch om ook voor effectenhandel met een oplossing te komen waarbij bedrijven en investeerders die elkaar al kennen, elkaar ook rechtstreeks kunnen vinden'', zei directeur Marleen Evertsz.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

In Nederland kan je straks betalen met... Johan Cruijff

Als familie en rechthebbenden akkoord gaan, zal de Koninklijke Nederlandse Munt een heus Johan Cruijff-muntstuk van vijf euro in het leven roepen. Dat vertelde commercieel directeur René van Dijk gisteravond in Langs de Lijn en Omstreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

'Latijns-Amerikaanse bedrijven gebruiken Nederland voor wegvloeien geld'

In Latijns-Amerika gevestigde bedrijven laten jaarlijks via Nederland miljoenen dollars wegstromen, waarmee ze mogelijk belasting ontwijken of ontduiken.

De Nederlandse route blijkt vooral populair onder rijke Ecuadoranen en Mexicanen, schrijven Trouw en Het Financieele Dagblad (FD) donderdag op basis van de Panama Papers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

'Bedrijven VS verbergen 1.300 miljard dollar in belastingparadijzen'

De vijftig grootste Amerikaanse bedrijven verbergen meer dan 1.300 miljard dollar (bijna 1.141 miljard euro) in belastingparadijzen, meldt Oxfam Novib donderdag.

Onder meer Pfizer, Goldman Sachs, Dow Chemical, American Express, Apple, Boeing, Morgan Stanley, Walmart, Walt Disney en IBM vallen onder de groep onderzochte bedrijven. De vijftig ondernemingen hebben samen meer dan zestienhonderd dochterbedrijven in belastingparadijzen.