Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 7551 tot 7555
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Saudi-Arabië bezit minder Amerikaanse staatsobligaties dan gedacht

Saudi-Arabië heeft veel minder Amerikaanse staatsobligaties dan eerder werd gedacht, blijkt uit gepresenteerde cijfers over staatsleningen van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Eind maart bezat Saudi-Arabië, een belangrijke olieproducent, 116,8 miljard dollar dollar (103 miljard euro) aan Amerikaanse staatsobligaties. De Saudiërs gaven eerder aan dat ze 750 miljard dollar aan obligaties hadden.

Eerder dit jaar vreesden de Verenigde Staten dat de Saudiërs Amerikaanse staatsleningen zouden kunnen verkopen vanwege de sterk gedaalde olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Economie Oekraïne laat sterke verbeteringen zien

De economie van Oekraïne heeft in de eerste drie maanden van dit jaar eindelijk weer eens groei laten zien, na de zware recessie van de afgelopen jaren.

De economie groeide met 0,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen sprake was van een krimp met liefst 17 procent.

Het Oekraïense statistiekbureau meldde echter wel dat op kwartaalbasis nog altijd sprake was van een neergang met 0,7 procent. Ook viel het groeicijfer aanzienlijk minder sterk uit dan economen hadden verwacht.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

In het land met de grootste oliereserves ter wereld lijden mensen nu honger

Venezuela staat aan de rand van de implosie. Op beelden is te zien hoe in het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld chaos uitbreekt onder mensen die honger lijden en vechten om een zak rijst.

President Nicolas Maduro heeft tijdens het voorbije weekeinde de noodtoestand voor 60 dagen verlengd.  Dat geeft hem de volmachten ‘om de economie te herstellen en buitenlandse agressie tegen het land te neutraliseren.’

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Krimp Russische economie zwakt af

De Russische economie is in het eerste kwartaal van dit jaar beduidend minder sterk gekrompen dan in de laatste drie maanden van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Russische statistiekbureau maandag naar buiten bracht.

De krimp bedroeg 1,2 procent in vergelijking met een jaar eerder, terwijl in de voorgaande periode nog sprake was van een neergang met 3,8 procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Deutsche Bank waarschuwt voor rampen in Italië

Deutsche Bank komt met een rapport over de economische en politieke toestand in Italië. De kredietinstelling ziet heel wat problemen opduiken in Zuid-Europa.

Niet alleen een Brexit kan voor turbulentie op de financiële markten zorgen. De Italianen mogen zich in oktober uitspreken over hervormingen van de Senaat. Ook dat kan problemen genereren.

Als Premier Matteo Renzi er zijn hervormingen niet doorkrijgt, dan valt volgens Deutsche Bank de Italiaanse Regering. Het Zuiderse land komt dan in een politieke chaos terecht zoals we die kennen uit het Berlusconi-tijdperk.