Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7551 tot 7555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2016

De goudprijs kan nog (veel) verder dalen volgens Mark Hulbert

Mark Hulbert is de man achter de Hulbert Gold Newsletter Sentiment Index. Deze index meet het sentiment onder beleggers in goud. De huidige correctie van de goudprijs gaat niet gepaard met een daling in het sentiment. Dit doet Hulbert besluiten dat de goudprijs nog (veel) lager kan zakken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Gaat de olieprijs naar … $0?

De olieprijs is een belangrijke component van de inflatiecijfers in de Verenigde Staten. Als de olieprijs daalt, daalt ook de toekomstige inflatieverwachting. Maar de modellen van de Federal Reserve over toekomstige inflatie lijken niet meer helemaal correct te zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Column Koen Bender | Grenzen aan olieproductie

Staatsoliebedrijven hebben 80 procent van de olieproductie wereldwijd in handen. "Die hebben geen winstoogmerk, maar die moeten aan het eind van de maand hospitalen, infrastructuur en salaris betalen", zegt beursanalist Koen Bender.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Goudconfiscatie: Indiërs leveren 3 ton goud in

Als er iets is dat goudbeleggers moeten weten is het dat je nooit de overheid met je goud mag vertrouwen. Na de goudconfiscatie in 1933 in de VS zou iedereen dat moeten weten… en toch lopen er weer mensen in de val!

In november schreven we al over de plannen van de Indische overheid om het goud van haar burgers en tempels in handen te krijgen.

Nu blijkt dat hun crimineel plan lukt. In vier maanden hebben de Indiërs 3 ton goud vrijwillig ingeleverd!

Gelukkig is dat nog maar een fractie van de 20.000 ton goud die burgers en tempels in bezit hebben.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Amerikaanse economie groeit sterker dan gedacht

De Amerikaanse economie is in het laatste kwartaal van 2015 met 1,4 procent op jaarbasis gegroeid. 

Dat blijkt uit een nieuwe schatting die de overheid vrijdag heeft gepubliceerd. In het derde kwartaal kwam de groei uit op 2 procent.

Het is de derde raming van de economische groei in het vierde kwartaal. Eind februari werd nog een groei gerapporteerd van 1 procent, na een eerste schatting van 0,7 procent. Economen rekenden er niet op dat het groeicijfer opnieuw zou worden bijgesteld.