Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 7576 tot 7580
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 14 mei 2016

Waaraan hecht u het meeste belang: geld of status?

Een paar jaar geleden werd een onderzoek verricht waarin deelnemers een reeks hypothetische persoonlijke omstandigheden kregen voorgeschoteld. Ze moesten daarbij hun voorkeur aanduiden.

Zo werd hen gevraagd wat ze verkozen: 50.000 euro per jaar verdienen terwijl anderen maar 25.000 euro verdienden of 100.000 euro per jaar verdienen terwijl anderen 200.000 euro mee naar huis namen.

Dan werd hen gevraagd of ze liever 12 jaar opleiding zouden genieten terwijl anderen maar 8 jaar school liepen of 16 jaar opleiding terwijl anderen er 20 kregen.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Vraag naar Goud stijgt 21%

De vraag naar goud steeg in het eerste kwartaal met 21%. Het overgrote deel van de stijging in de vraag is afkomstig van.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

90% bedrijven S&P500 smukken boekhouding op!

Met een slabakkende wereldeconomie en de Amerikaanse beurs op een akelig hoog niveau, smukken steeds meer bedrijven hun resultaten op om beleggers te misleiden.

De S&P500 staat dan wel terug boven de 2000 punten, het technische plaatje voor de beursindex ziet er allesbehalve rooskleurig uit.

Bedrijven doen er alles aan om paniek onder de beleggers te vermijden. En hierbij wordt de grens van de eerlijkheid opgezocht.

Bovenop de gewone bedrijfsresultaten geven de bedrijven ook dikwijls aangepaste resultaten mee: aangepaste EBITDA, aangepaste winst per aandeel, enz.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

In Londen wonen 4.400 ‘superrijken’, in Brussel 349

In de Britse hoofdstad Londen wonen 4.400 ”superrijken”. Dat zijn mensen die meer dan 26,5 miljoen euro bezitten, de waarde van hun hoofdverblijfplaats niet meegerekend. De cijfers staan in het jaarlijkse rapport van databeheerder Wealth Insight, dat door het magazine Spear’s wordt gepubliceerd. In geen enkele andere wereldstad wonen meer multimiljonairs. De naaste rivaal Tokio telt  25% minder superrijken, Singapore 29% minder. New York en Hong Kong vervolledigen de top 5. Het verschil met de Japanse hoofdstad was een jaar geleden nog amper 22%.

Na Londen is Frankfurt de Europese stad die de meeste superrijken aantrekt. In de top 20 staan ook Parijs, Zürich, Genève en München.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2016

Westers masochisme is een tijdbom

Europa is een multiculturele maatschappij. Doch gebeurtenissen zoals op oudejaarsavond in Keulen of het ontslag van een Zweedse politicus die weigerde de hand van een vrouw te schudden vanuit z’n religieuze overtuiging doen telkens opnieuw dezelfde vraag rijzen: hoe kunnen verschillende culturen samenleven? In een opiniestuk in de Franse krant Le Figaro (Pourquoi l’actuelle Europe ne peut durer), vreest journalist Ivan Rioufol het ergste:

‘De migratie-invasie en de kracht van de veroverende islam hebben de barsten in de multiculturele en pacifistische EU blootgelegd. Door zichzelf er van te willen overtuigen dat volkeren inwisselbaar zijn volgens de wetten van de vrije markt, hebben de ideologen van de ‘diversiteit’ de branden aangestoken die sluimeren in rebellerende naties. Die branden zullen enkel doven met de val van de ‘verlichten’. Dat ze zich door sultan Erdogan de les laten spellen maakt hun zaak enkel hopelozer. Het lijkenhuis dat eurocommissaris Pierre Moscovici (foto) ons voorbereidt wordt nog onverdraaglijker wanneer die stelt: