Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 7576 tot 7580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Persoonlijke financiën: Maak jij ook deze 7 fouten?

We weten veel te weinig over onze persoonlijke financiën. Meestal vragen we ons af waar het gebleven is in plaats van ervoor te zorgen dat we weten waar het naartoe gaat. We leren rekenen en schrijven, we leren fietsen en autorijden, maar we leren niet hoe we moeten omgaan met geld.

Veel mensen spreken liever over de dood, geloof, politiek of hun gezondheid in plaats van hun financiële toestand. Hierdoor blijven we fouten maken. We maken fouten omdat we geen progressie maken.

Dit is een lijst met 7 van de meest voorkomende fouten. Leer er uit, zorg dat jij ze niet maakt en … evolueer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Ron van der Does: het dilemma van de dollar

Voor China zou een zwakkere dollar niet slecht zijn, maar de fundamentele ontwikkeling van de Amerikaanse economie lijkt eerder te wijzen op een sterkere dollar, signaleert Ron van der Does.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Nog eens tweeduizend banen weg bij Credit Suisse

De Zwitserse bank Credit Suisse gaat nog eens 2.000 banen schrappen om kosten te besparen. Het banenverlies komt bovenop de 6.000 ontslagen die eerder al werden aangekondigd.

Dat werd woensdag gemeld door het financiële concern. Het gaat onder meer om arbeidsplaatsen bij de zakenbankdivisie. Credit Suisse mikt nu op een besparing van omgerekend bijna 4 miljard euro in 2018. Daarnaast gaat het concern zijn risicogewogen bezittingen, zoals leningen, sterker verminderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

"Aanslagen kosten onze economie 4 miljard"

Vier miljard euro. Dat is volgens een eerste raming de economische schade van de aanslagen van dinsdag in Brussel. "Als de terreurdreiging blijft aanhouden, of nog meer aanslagen gebeuren, kunnen de kosten nog een pak hoger oplopen", zegt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte vandaag in de krant Het Nieuwsblad.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Nederlanders kopen steeds minder diesel en benzine

In 2015 werd er in Nederland 5,22 miljard liter benzine verkocht. Dat is per hoofd van de bevolking 309 liter per jaar. In 2002 werd er per hoofd van de bevolking 346 liter benzine verkocht.

De verkoop van diesel kwam in 2015 uit op 394 liter per hoofd van de bevolking. In 2008 werd er per hoofd van de bevolking nog 491 liter dieselbrandstof verkocht.

In de grafiek hieronder heb ik de jaarlijkse verkoop (en daarmee het verbruik) van diesel en benzine per hoofd van de bevolking uitgezet. De cijfers zijn afkomstig van het CBS.