Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 7586 tot 7590
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Handelaar 'flash crash' mag uitgeleverd worden aan VS

De Britse beurshandelaar die wordt verdacht van betrokkenheid bij de zogenoemde flash crash op Wall Street in 2010 mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft een Britse rechter bepaald. 

Navinder Sarao gaat in beroep tegen de beslissing, laat zijn advocaat weten.

Op 6 mei 2010 ging de Dow-Jonesindex in een paar minuten tijd zeer sterk omlaag, waarna de index weer snel flink herstel liet zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

De zilverprijs kan over enkele jaren gemakkelijk naar $660

Egon von Greyerz is een legendarische man die reeds correct waarschuwde voor QE, bewegingen op de valutamarkt en grote globale gebeurtenissen. Volgens von Greyerz belanden we nu in de laatste expansiefase van de schuldenbubbel. De zilverprijs zal het sterkste presteren in deze fase.

Sinds 1992 stegen de globale schulden van $24 biljoen naar $235 biljoen. In diezelfde periode steeg het globale bbp van $40 biljoen naar $80 biljoen. Om het bbp te verdubbelen waren dus 10 keer meer schulden nodig. Wanneer schulden exponentieel groeien om een middelmatige economische groei te creëren, loopt de economie op zijn laatste benen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

Onderwaardering zilver: Gouden kans voor de zilverprijs?

Door de forse stijging van de goudprijs in de afgelopen weken rijst de vraag of dit het moment is om zilver te kopen? De prijs van zilver is namelijk flink achtergebleven bij de goudprijs.

De goudprijs is dit jaar al met zo’n 17 procent gestegen en de prijs van zilver met bijna 11 procent. Dit zorgt ervoor dat de zogenoemde goud-zilverratio momenteel op 79 staat.

De ratio wordt berekend door de prijs van goud te delen door de prijs van zilver, op basis van gelijke hoeveelheden. De huidige goud-zilverratio ligt ruim twee keer boven het gemiddelde over de afgelopen honderd jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

JP Morgan en UBS in koor: Verkoop aandelen! ( let op kooptip! )

Amerikaanse aandelen staan op het punt om de sterkste rebound binnen een kwartaal neer te zetten sinds 1933. Als je dacht dat de daling begin dit jaar spectaculair was, is de herstelbeweging nog imposanter. Analisten van JP Morgan én UBS geloven niet dat deze rally nog langer houdbaar is.

Marko Kolanovic van JP Morgan maakt naam op Wall Street. Hij voorspelde al verschillende bodems en toppen correct sinds de 2e jaarhelft van 2015. Hij voorspelde niet alleen correct op de aandelenmarkt, maar zag ook de bodem van de olie- en goudprijs op tijd.

Nu raadt Marko Kolanovic aan om aandelen te verkopen en goud te kopen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 23 maart 2016

"Aanslagen kosten onze economie 400 miljoen"

Vierhonderd miljoen euro. Dat is volgens een eerste raming de economische schade van de aanslagen in Brussel. "Als de terreurdreiging blijft aanhouden of nog meer aanslagen gebeuren, kunnen de kosten nog een pak hoger oplopen", zegt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte vandaag in de krant Het Nieuwsblad.