Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7586 tot 7590
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Spaargeld vlucht in contant geld bij negatieve rente

Bij een negatieve rente haalt een op de drie spaarders geld van de bank om het als contant geld te kunnen bewaren. Dat blijkt uit een enquête die de Autoriteit Financiele Markten (AFM) hield onder haar eigen consumentenpanel. Een op de vijf respondenten zal het spaargeld in dat geval gebruiken om te gaan beleggen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Bank of Japan bezit een derde van Japanse staatsschuld

De staatsschuld van Japan is nu al voor een derde deel in handen van de Bank of Japan en door het opkoopprogramma van de centrale bank zal dat percentage alleen maar verder toenemen. Maar er dreigt tegelijkertijd een tekort aan schuldpapier te ontstaan, omdat ook banken, pensioenfondsen en verzekeraars verplicht zijn het schuldpapier als onderpand aan te houden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Russische straaljager rakelings langs Amerikaans schip

De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten liepen gisteren hoog op in de Baltische Zee. Een Russische SU-24 straaljager vloog meerdere keren rakelings over het Amerikaanse gevechtsschip Donald Cook, dat samen met de marine van Polen een NAVO oefening uitvoerde in de Baltische Zee. De bemanning van het schip maakte beelden van het incident.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

LIVE: Poetin geeft jaarlijkse Q&A sessie

De Russische president geeft vandaag voor de 14e keer zijn jaarlijkse Q&A sessie. Vorig jaar duurde deze sessie bijna vier uur en werden uit 3 miljoen ingestuurde vragen 74 vragen behandeld door de president. Volg het nu live op Marketupdate. Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u hier ook de volledige video terugkijken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Nieuwe Nederlandse effectenbeurs van start

Een nieuwe Nederlandse effectenbeurs, Nxchange, biedt Europese bedrijven vanaf donderdag de mogelijkheid direct kapitaal op te halen bij beleggers in hun eigen netwerk. 

Dat lijkt op crowdfunding, maar dan via effecten die vervolgens op een gereguleerd platform verhandelbaar zijn.

Nxchange biedt daarmee een alternatief voor een beursgang, die vaak duur en complex is. ''In de tijd van sociale netwerken en nieuwe technologie is het logisch om ook voor effectenhandel met een oplossing te komen waarbij bedrijven en investeerders die elkaar al kennen, elkaar ook rechtstreeks kunnen vinden'', zei directeur Marleen Evertsz.