Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7606 tot 7610
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

De revolutie stoomt door: nog meer Duits-Russische samenwerking op komst

Daags na 25 april, de herdenking van Elbe Day, sluiten het Duitse Wintershall en het Russische Gazprom Neft een belangrijke deal omtrent technologische samenwerking.

De symboliek is prachtig: op 25 april 1945 ontmoetten Amerikaanse en Russische troepen mekaar voor het eerst in de oorlog, aan de oevers van de Elbe in het Oost-Duitse Hessen.

Om de Westerse-Russische vriendschap kracht bij te zetten zullen Wintershall (een dochter van BASF) en Gazprom Neft (de olie-dochter van Gazprom) de krachten bundelen om nieuwe technieken te ontwikkelen om goedkoper en meer olie uit de bodem te pompen (EOR), aldus Russisch financiƫle nieuwssite Finam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

DNB mag pensioenfondsen uit goud jagen

Pensioenfondsen die overwegen in goud te beleggen zijn gewaarschuwd, want het college van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft deze week bepaald dat de Nederlandsche Bank toch geen schadevergoeding van €4,8 miljoen hoeft te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Russische bank gaat 100 ton goud per jaar aan China leveren

VTB Bank, de tweede grootste bank van Rusland, gaat op jaarbasis 80 tot 100 ton goud aan China leveren. Dat maakte de bank dinsdag bekend, na de eerste levering van de goudbaren. Daarmee is het de eerste Russische bank die rechtstreeks en op structurele basis fysiek goud gaat leveren aan China.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Goudreserves Rusland stijgen verder

Rusland heeft flink meer god gekocht in 2016 dan in 2015. In totaal kochten de Russen....

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 26 april 2016

Goud onder de straten van Londen

Onder de straten van Londen ligt voor omgerekend €200 miljard aan goud opgeslagen, verspreid over een netwerk van acht verschillende goudkluizen met een totale oppervlakte van meer dan 28.000 vierkante meter.