Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 7606 tot 7610
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Hoe één man de ‘flash crash’ op Wall Street veroorzaakt kan hebben

Hoe kan een man met Aspergersyndroom die handelde vanuit de slaapkamer van zijn ouderlijk huis, mede aan de basis hebben gestaan van de ‘flash crash’ van 2010 op Wall Street?

Op 6 mei 2010 kenden de financiële markten een van de meest turbulente momenten in hun bestaan. De Amerikaanse Dow Jones-index ging in iets meer dan een half uur tijd met 9 procent onderuit.

In luttele tijd verdampte duizend miljard dollar aan beurswaarde. In het kielzog van de Dow gingen ook andere belangrijke beurzen onderuit, hoewel herstel snel volgde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

28-jarige vrouw krijgt €25.000 loonsverhoging nadat ze deze 2 boeken had gelezen

Claudia Telles kreeg een loonsverhoging van €35.000 naar €60.000 door harde onderhandelingen. Ze is van plan om binnen 2 jaar haar loon nogmaals te verdubbelen. Ze leerde haar salaris onderhandelen aan de hand van een goede voorbereiding en 2 boeken.

Je salaris onderhandelen doe je niet iedere week of iedere maand, het kost dan ook veel energie. Maar als je het aanpakt zoals Claudia Telles, kan het zeer de moeite zijn. Ze leerde onderhandelen aan de hand van 2 boeken.

Daarna oefende ze eindeloos totdat ze de juiste lichaamstaal, houding en gesprekstoon gevonden had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

€1.000 beleggen bij de geboorte kan een wereld van verschil maken voor je kind

In de Verenigde Staten woedt er al enkele jaren een verhit debat over de pensioenen. Hoe kan je tegenwoordig nog een deftig pensioen opbouwen als er nergens nog rendement te vinden is? Er gaan dan ook stemmen op om ieder kind $1.000 te geven bij de geboorte. Sparen voor je kinderen kan een wereld van verschil maken wanneer je kind op pensioen gaat.

Sparen voor een pensioen, jongeren beginnen er dikwijls niet aan omdat het nog zo ver weg is. Maar het is juist essentieel om zo jong mogelijk te beginnen. Het kapitaal is niet van belang, de tijd dat het kapitaal kan cumuleren is veel belangrijker.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2016

Aantal werklozen Frankrijk stijgt naar recordniveau

Het aantal werklozen in Frankrijk heeft in februari een nieuw recordniveau bereikt van bijna 3,6 miljoen. Dat maakte het Franse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Daarmee ligt het aantal werklozen in Frankrijk 2,5 procent hoger dan in februari vorig jaar en werd het eerdere record van december verbroken.

De stijgende werkloosheid is een domper voor de Franse president François Hollande. Die kondigde in januari nog plannen aan om de werkloosheid aan te pakken. Bovendien heeft Hollande gezegd zich niet verkiesbaar te zullen stellen bij de presidentsverkiezingen in mei volgend jaar als de werkloosheid niet is gedaald.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 24 maart 2016

Mecking en Hogervorst: Neem de pijn van deflatie

De Duitse filosoof Georg Hegel schreef dat de geschiedenis ons leert dat mensen niets leren van de geschiedenis. Hieraan moesten wij denken bij het lezen van ‘Helikoptergeld: een drastische oplossing voor als elke andere stimulans faalt’ (FD 22 maart 2016). Triest dat het FD een paginagroot artikel wijdt aan deze bizarre gedachte van Europese bestuurders. Helikoptergeld is flauwekul en slechts voer voor academici.