Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 7616 tot 7620
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

G4S: Contant geld nog steeds populairste betaalmiddel

Contant geld is in de Europese Unie nog steeds het meest gebruikte betaalmiddel, al zijn de verschillen per land soms erg groot. Ook worden grote bankbiljetten veel gebruikt als oppotmiddel. Dat zijn enkele conclusies uit het G4S European Cash Report dat vandaag gepubliceerd werd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Wel vermoeden dat Belgische banken met belastingparadijzen werkten

Toen hij in 2008 als premier betrokken was bij de redding van Dexia was Yves Leterme niet op de hoogte van de 'Panama-route' die Dexia via Luxemburg organiseerde en de constructies met belastingparadijzen die werden opgezet. "We hadden zeker niet specifiek weet van deze Panama Papers. Maar we konden destijds wel vermoeden dat een aantal Belgische systeembanken zulke transacties voor hun klanten organiseerden." Dat zegt Leterme vandaag in de krant De Morgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Miljarden voor speciaal bankenfonds in Italië

Italië heeft een speciaal fonds opgezet ter waarde van circa 5 miljard euro om zwakkere banken te helpen kapitaal op te halen en met slechte leningen om te gaan. 

Het fonds moet helpen de zorgen over de stabiliteit van het Italiaanse bankensysteem weg te nemen.

Het nieuwe fonds, genaamd Atlante, wordt gesteund door verschillende instellingen, waaronder de overheid en banken en verzekeraars.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Om schandalig rijk te worden heb je niet altijd een diploma nodig

We horen het onze ouders nog zo zeggen: je moet goed studeren, anders geraak je nooit aan een goede job, en zonder goede job zal je nooit veel geld verdienen. En toch zijn er heel wat rijke beroemdheden die het tegendeel al bewezen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Europese financiële sector steeds meer in slechte papieren

De slechte economische situatie in Europa is er niet door een gebrek aan competitiviteit of een gebrek aan consumentenvertrouwen zoals bij andere landen. Het echte probleem is het bancaire systeem dat zeer fragiel is op dit moment. Met de huidige koers van de ECB kan de positie van het bancaire systeem nog verder ondermijnd worden wat de situatie nog zal verergeren.

Het beleid van de Europese Centrale Bank is er momenteel op gericht om met behulp van een lage tot negatieve rente de economie terug te doen heropleven. Dit in combinatie met een enorme QE-programma. Waar dit in eerste instantie inderdaad als een stimulus pakket aanzien werd begint een groeiende groep investeerders de toekomst minder rooskleurig in te zien. Door de negatieve rentes komt onder meer de rentabiliteit van vele regionale banken onder vuur te liggen waarbij de nodige kapitaalbuffers nog moeilijk kunnen gehaald worden.