Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 7616 tot 7620
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Fransen hebben weer een reden om te staken want ontslag wordt makkelijker

De hervorming van de Franse arbeidsmarkt verloopt niet zonder slag of stoot. Ontslag moet makkelijker worden, maar dat laten de werknemers niet zomaar gebeuren.

Terwijl de regering in Parijs deze week liet weten de hervorming er doorheen te willen drukken zonder tussenkomst van het parlement, laten betogers steeds meer van zich horen. In de transportsector zijn stakingen aangekondigd en in het parlement ziet de regering zich geconfronteerd met een vertrouwensstemming.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Gratis geld voor iedereen? Zwitsers mogen er binnenkort over stemmen

De Zwitserse bevolking mag op 5 juni stemmen over de vraag of iedereen in het land voortaan een onvoorwaardelijk basisinkomen hoort te krijgen. Dat bericht The Local. Het ja-kamp hoopt niet zomaar op een aalmoes: 2.200 euro per maand voor alle volwassenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

IS verovert stad op 300 km van Libische hoofdstad Tripoli

De terreurorganisatie Islamitische staat heeft na dagen van strijd met pro-regeringstroepen de stad Abou Grein veroverd in Libië. Die stad ligt op amper 300 km ten oosten van de Libische hoofdstad Tripoli.

Honderden families wisten Abou Grein nog te ontvluchten vooraleer IS er de macht greep, maar in de gevechten verloren 8 mensen het leven, weet het AFP.

Nadat IS vorige maand door een andere islamistische organisatie uit de stad Derna in het westen van het land was verdreven, lijkt de groep stevig verankerd in Sirte (sinds juni 2015) en nu dus Abou Greib, dat op 140 km van Sirte ligt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De motor van de Europese economie pruttelt

Het belangrijkste land binnen de Eurozone is zonder twijfel Duitsland. De Duitse economie wist als een van de weinige economieën binnen de EU zich tijdens de financiële crisis redelijk goed staande te houden. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat juist Duitsland voorstander was van hervormingen in plaats van monetaire verruiming.

Maar, ook de Duitse economie heeft het de afgelopen maanden niet bepaald gemakkelijk gehad. De Duitse economie staat onder andere bekend als een economie met een zeer sterke industriële productie, maar die productie is op dit moment aan het pruttelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De ontkoppeling tussen de Amerikaanse economie en de beurs in 11 signalen

De Dow Jones steeg dinsdag met liefst 222 punten en niemand die kon uitleggen waarom. Het nieuwe economische normaal in deze met goedkoop geld overspoelde wereld is de totale ontkoppeling tussen de aandelenbeurzen en de man in de straat. Wall Street vs. Main Street, zoals de Amerikanen zeggen.

Sommige analisten zien een parallel met de beursbewegingen net voor de grote financiële crisis van 2008. Michael Snyder verzamelde 11 minder rooskleurige feiten over het Amerikaanse succesverhaal.

De totale waarde van alle door Amerikaanse bedrijven verkochte goederen en diensten daalt al twee jaar en ligt nu zo’n 15% lager dan eind 2014.