Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 7621 tot 7625
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

IMF verwacht stabiele groei in Nederland

De Nederlandse economie groeit dit en volgend jaar nagenoeg even sterk als in 2015. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in nieuwe prognoses voor de Nederlandse economie, die dinsdag werden gepubliceerd.

De Nederlandse economie groeit volgens het fonds dit jaar met 1,8 procent, na een plus van 2 procent in 2015. In 2017 wordt naar verwachting een groei van 1,9 procent gerealiseerd. De voorspelling voor 2016 is nu een fractie lager dan in februari.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Dubai bouwt hoogste toren ter wereld voor $1 miljard

De race om de hoogste toren ter wereld te bouwen gaat onverminderd voor. Dubai kondigde aan om een nieuwe wolkenkrabber te bouwen die hoger zal zijn dan de huidige koploper Burj Khalifa, ook in Dubai. Maar ondertussen bouwen Irak en Saoedi-Arabië al gebouwen die hoger zullen zijn en zelfs Japan wil meedoen in deze architecturale strijd.

De nieuwe toren in Dubai moet klaar zijn voor 2020 wanneer het land gastheer is van de Expo voor handel, vastgoed en ontwikkeling. De wolkenkrabber zal naar schatting $1 miljard kosten en zal uiteindelijk hoger worden dan de 828 meter van de Burj Khalifa toren die $1,5 miljard kostte.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Fitch verlaagt ook rating Saudi-Arabië

Kredietbeoordelaar Fitch heeft dinsdag de kredietwaardigheid van Saudi-Arabië verlaagd. Eerder deed branchegenoot Standard & Poor's (S&P) al hetzelfde.

De verlaging van de rating van Saudi-Arabië, met één stap tot AA-, hangt samen met de lage olieprijzen. Daardoor staan de financiën van het olierijke land sterk onder druk. Olie is goed voor het overgrote deel van de inkomsten van Saudi-Arabië. Riyad is al bezig de uitgaven aan banden te leggen om het begrotingstekort niet te ver te laten oplopen.

De outlook voor Saudi-Arabië bij Fitch is negatief, wat betekent dat de rating nog verder kan dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Het is nu of nooit, dit is de bevestiging. Goud en zilver breken uit!

Knoop het goed in je oren, het is nu of nooit. Edelmetalen goud en zilver kenden een furieuze start van het jaar. Na 9 weken van forse prijsstijgingen consolideerden beide edelmetalen. Gisteren kwam er een einde aan de consolidatie en zilver bevestigde de nieuwe uitbraak, zoals het hoort.

Begin dit jaar was het vooral de goudprijs die het voortouw nam in de nieuwe stierenmarkt in edelmetalen. Dit verontruste veel beleggers een beetje aangezien zilver traditioneel sterker stijgt dan de goudprijs tijdens een nieuwe opwaartse beweging. Maar daar is nu een einde aan gekomen, zilver neemt resoluut het voortouw en bevestigt hiermee de definitieve trendbreuk.

Tot begin maart kende de goudprijs een dubbel zo sterke prijsstijging als zilver. Zilver stond 7,6% hoger en goud 17,9%. Maar de afgelopen maand heeft de zilverprijs dit gat bijna volledig dichtgereden waarbij de goudprijs nu een kleine 20% winst boekt in 2016 en zilver dichterbij sluipt met een winst van meer dan 15%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Zo doet de Nederlandse huizenmarkt het in Europa

De prijzen van Nederlandse woningen zijn in het vierde kwartaal van 2015 harder gestegen dan het Europees gemiddelde. Koplopers waren Zweden en Hongarije.

Nederlandse woningen waren gemiddeld 4,7 procent duurder dan in de laatste drie maanden van 2014, zo blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar liepen de prijzen met bijna 1 procent op.