EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
32
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7621 tot 7625
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

China: het wordt nog enger dan de Financiële Crisis van 2008

Het bewijs dat China in een schuldencrisis van grote omvang terecht kan komen stapelt zich op. Een nieuwe indicatie hiervan vinden we in mate van zogenaamde ‘improductieve schulden’. Die zorgen o.a. voor het opdrijven van de prijzen. De mate en hoogte hiervan verbleekt bij die van de schuldencrisis zoals we die kennen uit het jaar 2008. Dit stelt Torsten Slok, econoom bij Deutsche Bank in een recent uitgebracht rapport.

Zijn bevindingen komen tot uitdrukking in onderstaande grafiek, waar de mate van schuldengroei in verhouding met de groei van het BNP wordt vergeleken met die van de Verenigde Staten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

Koersdoelen Goudprijs grote banken 6% boven huidige prijs

De koersdoelen voor goud van de grootste banken staan gemiddeld 6% boven de huidige.....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

Gemiddelde prijs appartement in Manhattan: 2 miljoen USD

Manhattan wordt steeds meer het exclusieve speelterrein van de internationale elite. Dat de gewone New Yorker er enkel van kan dromen om in de wereldbekende en peperdure wijk te gaan wonen is geen nieuws. Maar nu de gemiddelde prijs van een appartement in die wijk is opgelopen tot 2 miljoen dollar wordt het zelfs voor rijkere New Yorkers moeilijk er nog een stek te verwerven. De skyline van Manhattan krijgt er weer een toren bij, deze keer een 70 verdiepingen tellend appartementsblok. De constructie komt tussen een blok gebouwen, die bekend staat als ‘Billionaire’s Row’, oftewel de ‘Rij der Miljardairs’. In die reeks luxueuze wolkenkrabbers wonen enkel de allerrijksten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

Barst enorme schuldenzeepbel in China?

Een onheilsbericht vanuit China: het land stevent af op een schuldenzeepbel. Volgens Deutsche Bank is de toename van ‘onproductieve schulden’ groot. Groter dan in de VS net voor het losbarsten van de kredietcrisis.

Torsten Slok, chief international economist bij Deutsche Bank, loste dinsdag een duidelijke waarschuwing. China zit op een enorme schuldenzeepbel, zegt hij. Hij vergelijkt in onderstaande grafiek hoeveel groei in krediet er nodig is in de VS en in China om 1 percentagepunt economische groei te krijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 1 juni 2016

'Saudi-Arabië geeft 15 miljard aan obligaties uit vanwege lage olieprijs'

Saudi-Arabië gaat dit jaar mogelijk voor 15 miljard dollar (13,4 miljard euro) aan obligaties uitgeven om zijn begroting op orde te brengen.

Saudi-Arabië gaat dit jaar mogelijk voor 15 miljard dollar (13,4 miljard euro) aan obligaties uitgeven om zijn begroting op orde te brengen.

De lage olieprijs heeft een flink gat in de begroting van het land geslagen, schrijft Bloomberg woensdag. Het zou voor het eerst zijn dat Saudi-Arabië zich op de internationale markten begeeft.

De uitgifte zou volgens bronnen van start gaan in juli, na de vastenmaand Ramadan, maar er zou nog geen definitieve beslissing zijn genomen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs