Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 7626 tot 7630
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Gratis geld afhalen binnenkort niet meer mogelijk?

De lage rente begint een ‘probleem’ te vormen voor de meeste Belgische banken omdat ze met de huidige rentestand steeds meer moeite moeten doen om hun inkomsten te handhaven. Er wordt nu onderzocht op welke manier de banken nieuwe inkomsten kunnen genereren door bijvoorbeeld gratis diensten betalend te maken.

Banken hebben dankzij de lage rente in eerste instantie een stijging van hun inkomsten gehad door consumenten die massaal intekenden op nieuwe leningen of hun bestaande leningen lieten herzien met stijgende wederbeleggingsvergoedingen als gevolg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

De favoriete bank van Donald Trump komt uit Europa

De Amerikaanse banken Citigroup, JPMorgan Chase, Morgan Stanley en Goldman Sachs laten Donald Trump links liggen. De flamboyante vastgoedmiljardair klopt voor leningen met name aan bij de grootste bank van Duitsland.

Donald Trump heeft Duitse roots. De grootvader van de Republikeinse presidentskandidaat werd in 1869 geboren in Kallstadt, destijds onderdeel van het Koninkrijk Beieren.

Friedrich Trumpf veranderde later zijn naam in Frederick Trump, toen hij naar de VS emigreerde. Dat was niet de enige keer dat de familienaam is gewijzigd. De naam Drumpf komt voor op belastingformulieren in de zeventiende eeuw, ontdekte Gwenda Blair, die een biografie van Donald Trump en zijn familie schreef.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Duitsland bereidt zich voor op het einde van de euro

Wir Schaffen Das, de druk op de Schengenzone, de vernederende Turkendeal, en natuurlijk de grote hold-up van Draghi. Europa en haar eenheidsmunt komen onder verdere druk te staan.

Of Merkel zich stilaan mag gaan opmaken voor een andere carrière (of de gevangenis) is voorlopig nog koffiedik kijken. Coalitiepartner SPD halveerde bij de laatste deelstaatverkiezingen, en het rechtse AfD en de groenen scheren hoge toppen.

Duitsland lijkt meer verdeeld dan ooit te voren. Grijpt de CSU de macht in de Union? Staat er een rood-rood-groene coalitie in de steigers? Valt de Schengenzone? Valt de eurozone? Valt de EU?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Pensioenschuld gaat voor pensioencrisis zorgen

Lage of zelfs negatieve rentes zijn perfect voor particulieren en bedrijven die schulden hebben of schulden willen aangaan. Maar spaarboekjes en pensioenfondsen hebben het er moeilijk mee. In Nederland bestaat er mede daardoor een grote mogelijkheid tot pensioenverlaging voor miljoenen werknemers.

Volgens de Volkskrant is de kans groot dat 7 miljoen pensioenen volgend jaar verlaagd zullen worden. De dekkingsgraad van de pensioenfondsen blijkt onder de cruciale grens van 90 procent te zijn gezakt, ongeveer hetzelfde lage niveau als tijdens de kredietcrisis. Toch blijkt het Nederlandse systeem erg werkbaar, zo betoogt de Wall Street Journal:

“One potential solution would be to borrow a strategy employed by the Netherlands, where they use a Collective Defined Contribution system. The system resembles a 401(k) account, though instead of individuals choosing the investing strategy, the funds are pooled together and managed by money managers”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 maart 2016

Koopt de ECB straks ook aandelen?

De ECB (en andere centrale banken) verkennen nu al een hele tijd onontgonnen monetair terrein, maar het lijkt allemaal niet veel uit te halen.

In het beste geval werken bepaalde maatregelen een tijdje, maar van duurzame effecten is zeker geen sprake.

Ondertussen hanteert de Europese Centrale Bank een negatieve rente en koopt men voor 80 miljard euro aan obligaties op.