Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 7626 tot 7630
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Rosneft mogelijk deels in Chinese handen?

Het Chinese staatsbedrijf China National Petroleum Corporation (CNPC) krijg mogelijk een belang in de Russische olieproducent Rosneft. De regering van Poetin wil meer staatsbedrijven privatiseren, waaronder de grootste olieproducent van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 april 2016

Japanse Yen aan sterke opmars bezig ondanks torenhoge Japanse schuld

Japan, het land van de rijzende zon, maar tevens het land met één van de grootste schulden ter wereld. De cijfers die Japan voorlegt de afgelopen decennia ogen bijzonder slecht op economisch gebied voor economen maar toch lijkt het land er sinds kort in om een tweede adem te vinden.

De afgelopen tijd presteert de Yen bijzonder sterk dit ondanks de aanhoudende problemen in het land waarbij onder andere deflatie er de afgelopen 10 jaar voortdurend aanwezig was. Als men over het Aziatische continent spreekt gaat dit de laatste jaren voornamelijk over China. Nochtans is er een andere regionale concurrent aanwezig welke minstens even belangrijk is voor de internationale markten, namelijk Japan.

Japan is in vele opzichten een blik op de toekomst voor Europa. Met een vergrijzende bevolking, een enorme staatsschuld en een voortdurend gevaar op deflatie is het een blauwdruk van wat Europa de komende decennia te wachten staat. Het land telt diverse structurele problemen waarvan diverse ervan ook terug te vinden zijn in Europa. Onder andere het bijzonder soepele monetaire beleid uit de jaren negentig heeft voor de huidige economische situatie gezorgd waarvoor vele economen dan ook waarschuwen. Indien de Eurozone het huidige beleid blijft doorzetten ziet men direct de problemen waarmee het binnen een decennia mee te maken zal hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 april 2016

Dit land heeft plannen voor staatsfonds van 2 BILJOEN dollar!

De oliecrisis heeft voor Saoedi-Arabië één ding heel duidelijk gemaakt: dat het te veel afhangt van één industrietak. De Arabieren maken nu plannen om hun economie te diversifiëren.

Om een budget in evenwicht te hebben heeft de Saoedische overheid een olieprijs nodig van minstens $75 per vat. Maar of we die prijzen snel terug zien is een grote vraag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 april 2016

Topman Lukoil vindt hervorming van oliekartel OPEC nodig

Oliekartel OPEC is niet langer in staat de oliemarkt met productieafspraken te reguleren. 

Een hervorming van de organisatie van olie-exporterende landen is noodzakelijk, zegt topman Vagit Alekperov van het Russische olieconcern Lukoil in een interview met de Duitse krant Welt am Sonntag.

Rusland, zelf geen lid van OPEC, dacht vorige week dichtbij een akkoord te zijn met onder meer grootmacht Saudi-Arabië over een bevriezing van de productie op het huidige niveau. Dat had een einde moeten maken aan de periode van zeer lage prijzen, waar met name de Russen veel last van hebben.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 24 april 2016

'Handelsverdrag tussen VS en Groot-Brittannië na Brexit kan 10 jaar duren'

Als Groot-Brittannië tijdens het referendum van 23 juni voor een 'Brexit' kiest, kunnen onderhandelingen over een nieuw handelsverdrag tussen het land en Amerika vijf tot tien jaar duren.

In een interview met de BBC zei de Amerikaanse president Barack Obama zondag dat de Britten in dat geval geen voorkeursbehandeling hoeven te verwachten. De verdragen via de EU gelden dan niet meer voor Londen.

Tijdens zijn bezoek aan Engeland heeft Obama er meermaals bij de bevolking op aangedrongen toch vooral in de EU te blijven. Vrijdag waarschuwde de president al dat de Britten na een eventueel 'Brexit' achter in rij moeten staan voor het sluiten van nieuwe handelsakkoorden met de VS.