Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 7631 tot 7635
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 maart 2016

Volatiele dollar

Beleggers (op Wall Street) houden komende week de Amerikaanse dollar weer goed in het oog. Na de vergadering van de Federal Reserve, afgelopen woensdag, maakt deze nogal aanzienlijke bewegingen en de koers van de munt is uiteraard van groot belang voor de economie en de bedrijven. Hoe lager deze staat hoe aantrekkelijker export wordt en hoe hoger de bedrijfswinsten.

De dollar staat zeer duur tegenover bijvoorbeeld de euro, maar ook tegenover andere munten. Vooral in 2014 was er een flinke opmars. De greenback blijft duur wegens het uiteenlopende beleid van centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 maart 2016

Gouverneur People’s Bank of China waarschuwt opnieuw voor opgelopen schulden

De gouverneur van de People’s Bank of China, Zhou Xhiaochuan laat opnieuw een waarschuwing horen omtrent het gestegen schuldniveau in China. De hoeveelheid leningen ten opzichte van het bruto binnenlands product is naar een te hoog niveau gestegen. Daarnaast moeten de kapitaalmarkten in het land sterker worden om eventuele problemen om te vangen.

China kampt nog steeds met een probleem van illegale fondsenwerving en structurele financiële problemen. Dit alles werd bevestigd in een toespraak door Zhou Xhiaochuan op een forum te Peking dit weekend. Zhou merkte ook op dat het land meer regelgeving (en controle) nodig heeft om zich te beschermen tegen het gebruik van excessieve  muntspeculaties.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 20 maart 2016

President Duitse centrale bank waarschuwt voor ‘helikoptergeld’

Jens Weidmann, de president van de Duitse centrale bank, waarschuwt voor een discussie over het simpelweg uitdelen van geld om economische groei te stimuleren.

Dit doet hij in een interview met de Funke Mediengruppe, zo melden Duitse media.

Volgens president van de Bundesbank zou deze praktijk voor forse problemen zorgen bij de banken. “Landen en belastingbetalers in het eurogebied zouden uiteindelijk de rekening moeten betalen.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 maart 2016

Saoedi-Arabië wil zich omvormen tot exporteur van zonne-energie volgens officiële bronnen

Terwijl de olieproductie van Saoedi-Arabië op bijna recordhoogtes noteert lijkt het land nu voor het eerst officieel melding te maken van een ommezwaai binnen enkele decennia.

De minister van olie, Ali al-Naimi, liet donderdag op een conferentie in Berlijn weten dat het land en tevens werelds grootste exporteur van olie zich zal beginnen focussen op hernieuwbare energiebronnen. Deze focus legt zich logischerwijze voornamelijk op zonne-energie om zich zodoende te kunnen voorbereiden op een post-olie tijdperk. Ondanks dat deze er nog niet snel zal komen aldus Ali al-Naimi is dit toch de eerste officiële mededeling in die richting. Volgens Saoedi-Arabië zal het olietijdperk nog minstens 50 jaar aanhouden.

Het land is perfect gelegen om op grote schaal zonne-energie om te zetten naar elektriciteit door de goede ligging, beschikbaar land en de nodige grondstoffen om deze te produceren. Niet enkel Saoedi-Arabië maar ook andere landen in het Midden-Oosten vertonen meer en meer interesse in  een omschakeling naar milieuvriendelijke alternatieven. Niet uit milieuoverwegingen zoals in het Westen maar uit economische aangezien deze landen zonder olie eenvoudigweg niet overleven op enkele uitzonderingen na.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 20 maart 2016

Brexit dreigt geheel Europa mee te sleuren in worst-case scenario

Aankomende woensdag zal het exact drie maanden zijn voor het referendum plaats zal vinden omtrent een mogelijke Brexit. In afwachting hiertoe is het voor onder andere valutahandelaren opletten geblazen in welke richting het Britse pond zich zal begeven.

Sinds het aankondiging van het referendum is de volaliteit van de Britse pond sterk gestegen ten opzichte van de overige munten zoals de euro en de dollar. Door de nek aan nek race tussen de voorstanders en de tegenstanders van een eventuele Brexit is er nog geen duidelijkheid wat dit zal brengen voor de Britse pond.