Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 7631 tot 7635
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

China gaat $724 miljard in infrastructuur investeren

China gaat de komende drie jaar voor in totaal $724 miljard in infrastructuur investeren, zo maakte het Chinese ministerie van Transport woensdagavond bekend. Deze enorme investeringen in de infrastructuur moeten de Chinese economie een nieuwe impuls geven, nu de groei wat af lijkt te zwakken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Meerderheid Duitsers tegen sancties Rusland

De meerderheid van de Duitse bevolking staat niet achter het Europese sanctiebeleid tegen Rusland. Uit een opiniepeiling van het tijdschrift Internationale Politik blijkt dat iets meer dan 70% van de Duitsers van mening is dat de sancties versoepeld of zelfs opgeheven moeten worden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

JP Morgan: Nieuwe bull market voor goud is begonnen

De goudprijs is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in goud. De bank adviseert haar klanten zelfs om goud te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Woningmarkt Nederland dendert door maar zit ook op slot

Begin dit jaar kocht de Amsterdamse horeca-ondernemer Won Yip voor zo’n 16 miljoen euro wat toen het duurste appartement van Nederland was. Nu wordt hij alweer overtroefd, volgende week gaat een penthouse van 25 miljoen euro in de verkoop.

Sprekend over de woningmarkt in Amsterdam kan best gezegd worden dat het een gekkenhuis is. Peter Boelhouwer, sociaal geograaf en hoogleraar woningmarktbeleid aan de TU Delft gaf eerder aan dat voor hem vast staat dat een nieuwe huizenbubbel dreigt. Bij vraagprijzen van 275.000 euro voor een woning van twee kamers moeten ouders vaak bijspringen want de prijzen liggen veel te hoog, gekeken naar de inkomens.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

De geheime schande van de Amerikaanse middenklasse

Hebt u een reserve van 400 dollar (350 euro) mocht zich mogen een noodgeval voordoen? Het lijkt in ieder geval geen onoverkomelijke som, maar uit recente cijfers van de Amerikaanse centrale bank (FED) blijkt dat ruim 47% van de Amerikanen de som zouden moeten lenen of iets zouden moeten verkopen om aan de cash te raken. Deze financiële onzekerheid wordt door journalist, historicus en filmcriticus Neal Gabler in het magazine The Atlantic de ‘geheime schande van de Amerikaanse middenklasse’ genoemd. Hij weet waar hij over praat, want Gabler behoort tot die 47%.