Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 7636 tot 7640
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Nederlanders kopen steeds minder diesel en benzine

In 2015 werd er in Nederland 5,22 miljard liter benzine verkocht. Dat is per hoofd van de bevolking 309 liter per jaar. In 2002 werd er per hoofd van de bevolking 346 liter benzine verkocht.

De verkoop van diesel kwam in 2015 uit op 394 liter per hoofd van de bevolking. In 2008 werd er per hoofd van de bevolking nog 491 liter dieselbrandstof verkocht.

In de grafiek hieronder heb ik de jaarlijkse verkoop (en daarmee het verbruik) van diesel en benzine per hoofd van de bevolking uitgezet. De cijfers zijn afkomstig van het CBS.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Premier en koning België spreken land moed in na aanslagen met zeker 34 doden

,,Wij zijn vastberaden om onze fundamentele vrijheden te verdedigen en te beschermen.” Dat zei de Belgische premier Charles Michel dinsdagavond op een persconferentie na de aanslagen in Brussel. Die eisten samen zeker 34 doden en meer dan 200 gewonden.

,,Wij zullen er alles aan doen om die vrijheid te beschermen”, zei hij in een boodschap gericht tegen ,,de vijanden die tegen onze rechten willen vechten”.

Michel onderstreepte dat het ,,zeer belangrijk” is om zo snel mogelijk terug te keren naar het normale leven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

KBC en Bitcoin: Wat is de link?

KBC springt al geruime tijd in de bres voor startende ondernemers. De Boerentoren in Antwerpen zit vol met beginnende creatievelingen die hun idee uitwerken en ondertussen geld ophalen bij investeerders. ‘Start it @KBC’ is een mooie poging om meer ondernemerslust in het Vlaamse volk te pompen.

De bank gaat nu de technologie achter Bitcoin gebruiken om het proces rond crowdfunding te vergemakkelijken, aldus De Tijd. Stilaan dringt het tot steeds meer banken door hoe interessant Blockchain kan zijn.

Blockchain kan het mogelijk maken om transacties (bijvoorbeeld het verhandelen van aandelen en andere financiële activa) te vergemakkelijken. Tussenstappen en tijdverlies via screening zou door blockchain verleden tijd zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

De volgende financiële crisis is 5x zo groot als die van 2008

De crisis van 2008 werd slechts door een handvol mensen op voorhand gezien. De centrale banken, overheden en de meeste financiële instellingen hadden oogkleppen op. Nochtans waren er voldoende signalen dat het mis zou lopen. Vandaag zijn die signalen er opnieuw … net als de oogkleppen.

De Financiële Crisis van 2008/09 begon in de Verenigde Staten met het ontploffen van de ‘subprime bubble’. Deze werd geblazen door de vastgoedbubbel nadat de Federal Reserve de rentevoet te lang te laag hield om het leeglopen van de internetbubbel op te vangen. Je zou dan ook kunnen verwachten dat een ezel zich geen twee keer stoot aan dezelfde steen.

Helaas. Vandaag wijzen alle data opnieuw naar een nieuwe crisis zoals in 2008/09. Het enige grote verschil is dat de omvang veel groter zal zijn, de centrale banken amper nog bruikbare munitie hebben om de crisis te bezweren en dat overheden nog dieper in de schulden zitten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Een nieuwe zeepbel binnen de huizenmarkt?

De meeste mensen zullen zich nog wel de rampzalige crisis herinneren die een aantal jaren geleden uitbrak. Tijdens deze crisis daalden de huizenprijzen flink in waarde, omdat er een grote zeepbel was ontstaan binnen de huizensector. We hebben het hierbij natuurlijk over de crisis die de geschiedenisboeken is ingegaan onder de naam ‘financiële crisis’.