Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7636 tot 7640
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Is Japan kandidaat voor hyperinflatie?

Het gaat niet zo goed met de Japanse economie. Het land gaat gebukt onder hoge schuldenlast en heeft daar nog steeds geen oplossing voor gevonden. Monetaire en fiscale stimulering blijkt geen structurele verbetering op te leveren, terwijl de centrale bank steeds gekkere sprongen maakt om de economie te ondersteunen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Negatieve rente: $7,8 biljoen aan niet-renderende staatsobligaties

De hoeveelheid staatsobligaties met een negatieve rente blijft alsmaar verder toenemen. De volgende grafiek van Bloomberg laat zien dat $7,8 biljoen aan staatsschuld van ontwikkelde landen een negatief rendement heeft. Amper $3 biljoen heeft nog een rendement van meer dan 2%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 25 april 2016

Rosneft mogelijk deels in Chinese handen?

Het Chinese staatsbedrijf China National Petroleum Corporation (CNPC) krijg mogelijk een belang in de Russische olieproducent Rosneft. De regering van Poetin wil meer staatsbedrijven privatiseren, waaronder de grootste olieproducent van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 april 2016

Japanse Yen aan sterke opmars bezig ondanks torenhoge Japanse schuld

Japan, het land van de rijzende zon, maar tevens het land met één van de grootste schulden ter wereld. De cijfers die Japan voorlegt de afgelopen decennia ogen bijzonder slecht op economisch gebied voor economen maar toch lijkt het land er sinds kort in om een tweede adem te vinden.

De afgelopen tijd presteert de Yen bijzonder sterk dit ondanks de aanhoudende problemen in het land waarbij onder andere deflatie er de afgelopen 10 jaar voortdurend aanwezig was. Als men over het Aziatische continent spreekt gaat dit de laatste jaren voornamelijk over China. Nochtans is er een andere regionale concurrent aanwezig welke minstens even belangrijk is voor de internationale markten, namelijk Japan.

Japan is in vele opzichten een blik op de toekomst voor Europa. Met een vergrijzende bevolking, een enorme staatsschuld en een voortdurend gevaar op deflatie is het een blauwdruk van wat Europa de komende decennia te wachten staat. Het land telt diverse structurele problemen waarvan diverse ervan ook terug te vinden zijn in Europa. Onder andere het bijzonder soepele monetaire beleid uit de jaren negentig heeft voor de huidige economische situatie gezorgd waarvoor vele economen dan ook waarschuwen. Indien de Eurozone het huidige beleid blijft doorzetten ziet men direct de problemen waarmee het binnen een decennia mee te maken zal hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 24 april 2016

Dit land heeft plannen voor staatsfonds van 2 BILJOEN dollar!

De oliecrisis heeft voor Saoedi-Arabië één ding heel duidelijk gemaakt: dat het te veel afhangt van één industrietak. De Arabieren maken nu plannen om hun economie te diversifiëren.

Om een budget in evenwicht te hebben heeft de Saoedische overheid een olieprijs nodig van minstens $75 per vat. Maar of we die prijzen snel terug zien is een grote vraag.