Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 7646 tot 7650
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Peter Praet: "ECB kan rente mogelijk nog verder verlagen"

De Europese Centrale Bank (ECB) zou de rentetarieven, die zich al op een laagterecord bevinden, nog verder kunnen verlagen, bijvoorbeeld in het geval van een achteruitgang van de macro-economische verwachtingen. Dat heeft de Belg Peter Praet, hoofdeconoom bij de ECB, vandaag gezegd in de Italiaanse media.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Goudprijs in dertig jaar niet zo hard gestegen

De onrust op de financiële markten heeft de afgelopen maanden goed uitgepakt voor beleggers in goud, dat sterk in waarde steeg.

De goudprijs is de afgelopen maanden zelfs in het sterkste tempo gestegen van de afgelopen dertig jaar, meldde de Britse krant Financial Times vrijdag.

Goud werd, dankzij zijn rol als vluchthaven in onrustige tijden, in de eerste drie maanden van 2016 al circa 18 procent meer waard. Daarmee kent het edelmetaal zijn beste kwartaal sinds 1986, aldus FT. Vrijdag stond de goudprijs op circa 1.250 dollar per troy ounce (31,1 gram). Bij de jaarwisseling was dit 1.061 dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

“Rente kan nog lager”, aldus Peter Praet (ECB)

De historische lage rentes zijn een ongezien fenomeen waarvan je zou denken dat het echt niet meer lager kan. Maar volgens Peter Praet, hoofdeconoom bij de Europese Centrale Bank, zitten we nog niet op de bodem, het kan altijd een stukje lager zolang de economische situatie in Europa niet verbeterd.

Vorige week pakte de Europese Centrale Bank uit met een uitbreiding van de stimuleringsmaatregelen. Zowel de basisrente als de depositorente werden met enkele punten verlaagd. Ook het opkoopprogramma kreeg een ‘boost’ van ettelijke miljarden euro’s om meer obligaties te kunnen opkopen voor een langere periode.

Op het einde van de persmededeling liet Mario Draghi verstaan dat de rente moeilijk nog lager kan en dat verdere renteverlagingen waarschijnlijk zullen uitblijven in de nabije toekomst.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

De angst van de ECB afgebeeld in één grafiek

Vorige week donderdag nam de Europese centrale bank het besluit om de rentestand verder te verlagen naar 0,0%. De depositorente werd zelfs verlaagd naar -0,4%. Met deze beslissing hoopt de ECB dat de uitgaven onder de consumenten verder zullen doen toenemen. Groeiende bestedingen zorgen immers voor economische groei.

De stimulerende maatregelen die de ECB de afgelopen maanden heeft genomen is als reactie op de lage inflatie. Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de inflatie zich sinds het jaar 2011 in dalende trend bevindt en op dit moment bewegen we zelfs rond de 0-lijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Rusland junk? Boze Poetin promoot eigen ratingbureau

De grote Amerikaanse kredietbeoordelaars voelen zich niet meer thuis in Rusland, sinds ze Rusland de ‘junkstatus’ hebben gegeven op de obligatiemarkt. Rusland slaat terug met een eigen ratingbureau.

Volgens het internationale persbureau Bloomberg hebben Moody’s Investors Service en Fitch Ratings in de afgelopen weken aangegeven van plan te zijn om volledig te stoppen met het uitgeven van kredietbeoordelingen in Rusland.

Rusland wil namelijk regels invoeren waarbij de filialen van de Amerikaanse ratingbureaus in Moskou onder toezicht komen te staan van de Russische overheid.