Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 7651 tot 7655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

“Waar is jouw Ferrari gebleven?”

Soms hebben we iets nodig om over na te denken. Dikwijls ligt de oplossing voor het grijpen, maar zien we het niet. Laat onderstaand verhaal dan ook een wijze les zijn over je persoonlijke financiële toestand. Een man die niet rookt neemt een pauze samen met zijn collega die wel rookt. “Hoe lang rook je al?”, vraagt hij. “30 jaar”, zegt de roker. “30 jaar! Dat heeft je veel geld gekost. Een pakje per dag en je bent ongeveer €1.900 per jaar kwijt. Amai, amai, dan zijn er toch veel betere dingen die je kan doen met je geld. Investeer dat bedrag eens gedurende 30 jaar aan gemiddeld opbrengst van 8% per jaar en je hebt zo’n €250.000. Daar kan je een Ferrari mee kopen.”, zegt de niet-roker. De roker kijkt zijn collega raar aan en vraagt “Rook jij?”. “Nee.” “Waar is jouw Ferrari dan?”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

China vroeg Federal Reserve om hulp bij crash aandelenmarkt

De Chinese centrale bank heeft de Federal Reserve vorig jaar om hulp gevraagd, zo blijkt uit documenten die Reuters in handen kreeg onder de Freedom of Information Act. Dat gebeurde in de zomer van vorig jaar, toen de Chinese aandelenmarkt in korte tijd meer dan dertig procent van haar waarde verloor en er op één dag zelfs 8,5% van de koersen af ging.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Goudreserves Rusland stijgen verder

Rusland heeft afgelopen maand de goudreserves weer verder zien toenemen. De Russische Centrale Bank kocht.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Aanslagen in Brussel: aandelen zakken weg – goud stijgt

De chaos in België is compleet na verschillende aanslagen op de luchthaven van Zaventem en de metrostations in Brussel. De aandelenmarkten zakken weg na deze nieuwe terreuraanslag, vooral aandelen uit de toeristische sector hebben het moeilijk. Goud stijgt als veilige haven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2016

Europese beurzen in het rood na aanslagen Brussel

De Europese beurzen zijn dinsdag in de min geopend na de aanslagen in Brussel. De AEX stond rond 09.30 uur 1,2 procent lager, de beurs in Brussel verliest ongeveer 1 procent. 

Bij de luchthaven en meerdere metrostations deden zich dinsdagochtend twee explosies voor. Naar verluidt zouden daarbij meerdere doden en gewonden zijn gevallen. 

Aandelenmarkten in Frankfurt, Parijs en Londen daalden respectievelijk 1,5 procent, 1,3 procent en 1 procent een half uur na de start van de handel.