EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7656 tot 7660 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 26 juli 2016

‘Veilige havens’ worden steeds duurder

Veilige havens zoals goud, obligaties en USD, waren al een tijdje in trek door de onzekerheden omtrent de slabakkende wereldeconomie. Het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie heeft de populariteit van deze assets alleen maar versterkt tot op een hoogte waarop deze veilige havens prijzig beginnen te worden.

De vraagt rijst nu of beleggers en investeerders bereid zijn om de volle pot te betalen om hun kapitaal veilig te stellen. David Brett, investment writer bij Schroders, merkt op dat de veilige havens aan de dure kant beginnen te worden, hij verwacht dat ze net minder aantrekkelijk gaan worden de komende maanden zolang de twijfels omtrent Europa, de brexit en de wereldeconomie blijven bestaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 26 juli 2016

De prestatie van goud tegenover andere commodities

Het zal niemand zijn ontgaan dat de goudprijs bezig is aan een enorm goed beursjaar. Het gele edelmetaal is sinds de start van dit beursjaar al met tientallen procenten in waarde gestegen en er zijn heel wat analisten die verkondigen dat de goudprijs nog verder in waarde kan gaan stijgen. Dit zou met name worden veroorzaakt door een goede seizoentijd die binnenkort voor goud gaat aanbreken.

Investing.com vond het de moeite waard om een aantal grafieken op een rij te zetten waarop we kunnen zien hoe de goudprijs het heeft gedaan tegenover andere commodities. Want ook de meeste commodities zijn dit beursjaar bezig aan een overtuigende herstelbeweging.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 26 juli 2016

DNB ziet positie pensioenfondsen verder verslechteren

De positie van pensioenfondsen is in het tweede kwartaal verder verslechterd.

De positie van pensioenfondsen is in het tweede kwartaal verder verslechterd.

De zogenoemde beleidsdekkingsgraad, het gemiddelde van de dekkingsgraden van de afgelopen twaalf maanden, kwam eind juni uit op 99,6 procent. Dat is 2,3 procentpunt lager dan drie maanden eerder, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag. 

De dekkingsgraad steeg in dezelfde periode licht van 96,3 procent naar 96,6 procent. De dekkingsgraad is de verhouding tussen de bezittingen en verplichtingen van pensioenfondsen. Het percentage toont aan in hoeverre een fonds in staat is om nu en in de toekomst pensioenen uit te betalen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 juli 2016

Kaart: Slechte leningen in Europa

Hoe groot is het aantal slechte leningen in verschillende Europese landen? De Visual Capitalist verzamelde de cijfers en maakte daar de volgende kaart van. Zo zien we in één oogopslag welke landen het eerst in moeilijkheden zullen komen bij een nieuwe economische crisis.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 26 juli 2016

Sombere PMI-index slecht nieuws voor Britse pond

Afgelopen week zagen we eindelijk het eerste belangrijke nieuws uit het Verenigd Koninkrijk na het EU-referendum, namelijk de inkoopmanagersindex over de maand juli. En de cijfers waren erg slecht, want de  PMI indices van zakelijk vertrouwen ondergingen hun sterkste daling in de geschiedenis.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs