Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 7666 tot 7670
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Diamonds are a girl’s best friend…. Waarom verkeert de sector dan in crisis?

“Diamonds are a girl’s best friend”. Dit gezegde werd tientallen jaren geleden vaak opgevoerd waarbij er een grote vraag was naar diamanten in de vorm van juwelen. Deze edelsteen is dan ook al eeuwen gekend, gaande van kindersprookjes tot de kroonjuwelen van de Britse familie.

Deze fonkelende edelsteen was de afgelopen eeuwen een zeer waardevol item waarbij net als bij goud de waarde ervan niet verdween. De laatste jaren is de vraag naar diamant echter sterk gedaald doordat er nu een veel grotere interesse bestaat voor technologische gadgets, luxe vakanties, etc… . Voor mijnbouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontginning van diamant is het laatste decennia er dan ook één om snel te vergeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 april 2016

Eindelijk terug inflatie in Japan?

Een opvallende kentering is de laatste week bezig op de forex markten, namelijk een heropleving van de Japanse Yen. Ondanks de jaren durende economische problemen in het land slaagt de Yen erin om de 108-grens te doorbreken ten opzichte van de USD.

De Japanse economie, de derde grootste ter wereld, staat reeds meer dan een decennia onder zware druk en zit volop in een scenario van deflatie , iets wat de Europese Centrale Bank ten allen koste wil vermijden. Verrassend genoeg klimt de Yen de laatste weken sterk ten opzichte van enkele wereldmunten zoals de USD en de EUR. Deze appreciatie is des te opvallender door de negatieve rentes en de slecht presterende economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 april 2016

Problemen bij tweede grootste goud ETF!

Op beurs.com wordt wel vaker gehamerd op het feit dat wie in goud belegt dat best doet door fysiek goud te kopen. De problemen bij een grote goud ETF tonen dat nogmaals aan…

Begin vorige maand kondigde de iShares Gold Trust (IAU) aan dat het tijdelijk geen nieuwe aandelen meer kon registreren.

Een kleine administratieve fout die geen gevolgen zou hebben voor de beleggers in de ETF.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 april 2016

Duitse politici roepen op om meer te doen tegen belastingontduiking

Duitse politici hebben de Britse premier David Cameron opgeroepen om samen met de EU meer te doen tegen belastingontduiking, onder meer via de Britse Maagdeneilanden.  

"We zullen alleen overtuigend kunnen zijn op internationaal niveau als we als EU gezamenlijk meer doen om aan de regels te voldoen”, zei de Duitse conservatief Ralph Brinkhaus in de Duitse krant Welt am Sonntag. “Voor mij hoort Groot-Brittannië en diens overzeese territorium daar ook bij."

Ook sociaaldemocraat Carsten Schneider riep de Britse voorman op om actie te ondernemen in het licht van de onthullingen uit de zogenoemde Panama Papers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 9 april 2016

Het angstaanjagende verband tussen Deutsche Bank en Lehman

De meeste mensen onder ons zullen zich nog wel de val van Lehman Brothers kunnen herinneren. Het faillissement van deze Amerikaanse zakenbank, in het jaar 2008, kunnen we als startsein nemen van de definitieve uitbraak van de financiële crisis.