Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7671 tot 7675
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

ECB houdt rente op zelfde niveau

De Europese Centrale Bank (ECB) laat het belangrijkste rentetarief ongewijzigd. Het tarief blijft op 0 procent staan.

Later op donderdag zal ECB-president Mario Draghi het besluit toelichten in een persconferentie. De aandacht zal dit keer vooral uitgaan naar wat hij te zeggen heeft over de eerder aangekondigde maatregelen en de ontwikkeling van de inflatie. 

In maart heeft de ECB het belangrijkste rentetarief verlaagd van 0,05 procent naar 0 procent. Banken in de eurozone kunnen daardoor gratis geld lenen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Huizenprijzen stijgen maar door en 6 andere dingen die je moet weten

Nederlandse huizenprijzen beginnen in een aardig stevig tempo te stijgen, blijkt uit cijfers van het CBS. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Grafiek: Oliestaten halen goud weg uit Zwitserland

De olieproducerende landen in het Midden-Oosten hebben de laatste maanden veel meer goud uit Zwitserland gehaald dan normaal, zo blijkt uit cijfers van de Zwitserse douane. Vertrouwen de olieproducerende landen de dollar niet meer en willen ze daarom wat meer goud in bezit hebben? Of worden landen met grote dollarreserves nerveus nu ze zien dat Iran olie in euro’s begint te verhandelen?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Column Kees de Kort | Net zo veel banen, maar minder salaris

De werkloosheid in Nederland neemt langzaam maar zeker af. Maar dat is maar één kant van het verhaal.

Ook in het aantal banen zit een lichte stijging. "Lijkt goed te zijn. Maar als we nou eens een stap verder terug in de tijd nemen, dan zie je dat het aantal mensen met een baan nu net zo hoog is als acht jaar geleden", zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Dit is de duurste koopwoning in Amsterdam: bijna 5 miljoen euro

Koopwoningen in Amsterdam zijn nu weer duurder dan voor de crisis. Tijd om een kijkje te nemen in het duurste huis dat in de hoofdstad te koop staat. De vraagprijs is 4.950.000 euro.

De vrijstaande villa van net geen 5 miljoen euro ligt nog net binnen de ring, vlak bij begraafplaats Zorgvlied, blijkt uit de vermelding op Funda. Het recent gerenoveerde huis met plat dak ligt in een rustige woonwijk, te midden van andere villa’s, en heeft vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde.