Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7686 tot 7690
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Negatieve rente is dodelijk voor de bankensector

Afgelopen donderdag nam de Europese centrale bank de veelbesproken beslissing om de depositorente verder te verlagen naar -0,4%. Volgens Bank of America Merrill Lynch kan deze beslissing dodelijk zijn voor de Europese bankensector.

Een onderzoek van Bank of America Merrill Lynch maakt namelijk duidelijk dat het de Europese bankensector ruim 20 miljard euro kan gaan kosten in het jaar 2018. De negatieve rente zorgt er immers voor dat de banken moeten betalen om hun geld te stallen bij de Europese centrale bank.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat sinds de lancering van de negatieve depositorente, de overtollige liquide middelen die gestald worden bij de ECB alleen maar verder zijn gestegen. Volgens de economen van Bank of America komt dit met name door de strenge regels die op dit moment gelden binnen de bankensector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Federal Reserve houdt rente ongewijzigd

De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, heeft woensdag zoals verwacht het rentetarief ongemoeid gelaten. Het renteniveau van 's werelds grootste economie blijft daardoor tussen de 0,25 procent en 0,5 procent.

Vooraf werd er al geen vuurwerk verwacht.

De financiële markten wachten nu op de toelichting van Fed-preses Janet Yellen op de beslissing. Zij liet eerder weten dat een geleidelijke verhoging van de rente gepast zou zijn, maar dat de timing van rentestappen afhangt van de economische ontwikkelingen en de situatie op de financiële markten.

De vooruitzichten zijn daarbij de laatste weken onzekerder geworden, mede door de sterk dalende grondstofprijzen en de onrust op de wereldwijde aandelenmarkten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Dit bedrijft stopt €10 miljoen onder de matras!

De negatieve interestvoeten van de ECB tonen steeds vaker hun negatieve gevolgen. Bedrijven zoeken nu een uitweg uit deze financiële nachtmerrie.

Negatieve interestvoeten beïnvloeden de winsten van de financiële sector in het bijzonder. Bedrijven als banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Het is een wereld waarin 0,01% het verschil kan betekenen tussen een miljardenwinst of een miljardenverlies.

Dat de ECB haar depositorente vorige week verlaagde van -0,3% tot -0,4% is dus bijzonder slecht nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

J.P. Morgan test in het geheim ‘#blockchain’ bij 2.200 klanten

Jamie Dimon van J.P. Morgan verwacht niet dat Bitcoin een grote rol kan spelen maar wel dat de technologie achter Bitcoin, blockchain, van groot belang zal zijn voor de financiële industrie. De bank zelf spendeert dan ook veel geld in blockchain want ‘Silicon Valley is coming’.

100en start-ups in Silicon Valley hebben de intelligentie en het kapitaal om alternatieven te ontwikkelen die het traditioneel bankieren gaan veranderen. Om die bedreiging te counteren investeert J.P. Morgan veel geld in IT. De laatste maanden testte de grootste bank van de Verenigde Staten bij 2.200 het gebruik van blockchain in transacties tussen Londen en Tokio.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Vijf manier waarop bankiers profiteren van de bitcoin

De ontwikkelaars van de virtuele munt bitcoin zetten zich af tegen de gevestigde orde in de financiële wereld. Maar traditionele bankiers willen de technologie achter de bitcoin in hun voordeel gebruiken.

De virtuele munt bitcoin is ontwikkeld als een decentraal systeem waar niemand exclusieve controle heeft. Dat past bij de libertaire ideologie van veel bitcoinontwikkelaars, die zich afzetten tegen de gevestigde orde in de financiële wereld.

De technologie achter de bitcoin wekt echter steeds meer interesse bij traditionele banken en centrale banken. Hoe de zogenoemde ‘blockchain’ precies, werkt kun je hier lezen op Z24.nl.