Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 7686 tot 7690
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Panama Papers staan online

De Panama Papers zijn vandaag grotendeels online gezet door het internationale journalistenconsortium dat onderzoek heeft gedaan naar belastingparadijzen. Begin april werden de resultaten van dat onderzoek al naar buiten gebracht, dat in België gebeurde door De Tijd, Knack, MO en Le Soir.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

De boel stinkt op de beurs!

Het wil weer niet vlotten op de markten. De beurzen begonnen de maand mei alles behalve voortvarend, met verliezen rondom 1% wereldwijd.

Toch zijn dit geen zorgwekkende cijfers, gezien de rally van de voorbije maanden. De jaarverliezen zijn quasi volledig weggewerkt in de VS. Elders op de planeet blijven de verliezen nog wel uitgesproken, zoals u kan zien op de volgende staafgrafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Errol Keyner: ik ben de werkelijke uitvinder van de Bitcoin

De Australische computerwetenschapper Craig Wright kondigde eerst aan dat hij de bedenker van de Bitcoin was, maar legde daarvoor geen bewijs op tafel. Wie is toch de bedenker van de digitale valuta? Errol Keyner bekent.

De geruchten gingen al enige tijd rond. De druk werd daarmee steeds groter voor mij om open kaart te spelen. Dat moment is nu. Toegegeven, een beetje laf is het wel om mijn stilzwijgen pas te doorbreken als velen het al vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Amerikaanse olievoorraden gaan een nieuw record vestigen

Volgens zakenbank Citigroup zullen de Amerikaanse ruwe olievoorraden deze maand een nieuwe recordstand gaan bereiken. Volgens de analisten van de zakenbank is de kans groot dat deze maand het record van het jaar 1929 verbroken gaat worden. Destijds hadden we te maken met een olievoorraad van 545,2 miljoen vaten.

De afgelopen week werd bekend dat de Amerikaanse ruwe olievoorraad was gestegen tot 543,4 miljoen vaten. Volgens Citigroup kunnen de voorraden de komende tijd verder gaan toenemen, om daarna in waarde te gaan dalen. We staan immers aan de vooravond van het zomerseizoen en dat seizoen weet meestal te zorgen voor dalende olievoorraden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

Topeconomen pleiten voor afschaffing belastingparadijzen

Belastingparadijzen zijn volgens een groep van 355 economen ''niet economisch te rechtvaardigen''. De economen vinden dat fiscale vrijhavens beter afgeschaft kunnen worden, omdat die "geen bruikbaar economisch doel" dienen.

Tal van gerenommeerde experts, waaronder schrijver en econoom Thomas Piketty, Nobelprijs-winnaar Angus Deaton en VN-adviseur Jeffrey Sachs hebben hun handtekeningen gezet onder een brief waar deze boodschap in verkondigd staat. De brief is maandag gepubliceerd door ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib.