Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 771 tot 775
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

De game changer II

Aan de hand van de voortgaande monetair/financieel/economische alsook de geopolitieke ontwikkelingen valt niet te ontkennen dat de invloed van de V.S. steeds meer onder druk is komen te staan. Of Trump dat met zijn uitspraak ‘America first’ ook zo bedoeld had, is evenwel zeer twijfelachtig.

Met de geclaimde overwinning op de nazi’s, resp. de Japanners in 1945 alsmede de Phyrrus overwinning in Korea begin jaren ’50, het openbreken van Bretton Woods (loskoppeling dollar/goud) in 1971 alsmede het min of meer afdwingen van de petrodollar (olie voor dollars) in 1974 heeft de suprematie van de V.S. jarenlang bijna ongekende grenzen gekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Europees ondernemersvertrouwen in de Russische economie groeit weer: wanneer heft de EU de sancties op?

De Assocation of European Businesses (AEB) is een middelgrote lobbygroep van 550 grote ondernemingen in KMO’s in Europa en Rusland. AEB weegt zwaar op het debat over de economische sancties tegen Rusland en wil die liever zo snel mogelijk zien verdwijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Sancties tegen Rusland ruïneren Europese Ontwikkelingsbank

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (European Bank for Reconstruction and Development, EBRD) werd in 1990 opgericht door 40 landen (grosso modo de OESO-landen en alle landen van de huidige EU), met als die doel de transitie te faciliteren van de landen van de ex-Sovjetunie van communisme naar een markteconomie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Britse centrale bank verhoogt rente voor het eerst in ruim tien jaar

De Britse centrale bank verhoogt voor het eerst in ruim tien jaar de rente. Het belangrijkste rentetarief gaat van het historisch lage niveau van 0,25 procent naar 0,5 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Dochter Heineken onttroont oprichter Randstad in Quote 500

Charlene de Carvalho-Heineken, dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken, is momenteel de rijkste Nederlander.