Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 7701 tot 7705
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Prijzen koopwoningen snelst gestegen sinds acht jaar tijd

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn in maart het snelst gestegen sinds acht jaar tijd. De huizen waren 4,3 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. 

Dat blijkt uit onderzoek van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Italiaanse shockkunstenaar plaats massief gouden toilet in New Yorks museum

De Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan, een van de best betaalde ter wereld en in 2011 gestopt omdat hij de kunstwereld zat was, is terug.

Het Guggenheimmuseum in Manhattan gaat in mei zijn nieuwste werk plaatsen: een massief, 18-karaats gouden toilet naar een oorspronkelijk ontwerp van wc-fabrikant Kohler.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Bank voert negatieve rente in: spaarders op de vlucht!

De negatieve rente van de ECB werd door commerciële banken eerst doorgerekend aan bedrijven. Enkele banken rekenen de kost echter ook al aan aan particulieren. Een Zwitserse bank zag zo 4% van zijn spaargeld verdwijnen!

‘Alternative Bank Schweiz’ was één van de eerste banken die een negatieve rente aanrekende aan particulieren. In november begonnen klanten de kostprijs van het slechte beleid van de ECB op hun rekeninguittreksels te zien.

Nu enkele maanden verder is het resultaat van die maatregel bekend.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Olieprijs stijgt na verdere daling olieproductie Verenigde Staten

De olieprijs ging woensdag aan het eind van de middag aanzienlijk omhoog. In de markt werd gereageerd op de verdere daling van de olieproductie in de VS en geluiden over nieuwe internationale onderhandelingen over de aanpak van de overproductie aan olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 april 2016

Deze grafiek vertelt het hele verhaal van de Amerikaanse economie

Het grootste probleem waar de wereld op dit moment mee te maken heeft zijn de stijgende schuldenlasten. Steeds meer landen gaan gebukt onder een torenhoge schuld en de kans is groot dat een deel van deze schulden nooit afbetaald gaan worden.

Juist daarom is het voor de overheden ook zo gunstig dat de rentestand op dit moment zo laag is. De lage rentestand zorgt er immers voor dat het kapitaal relatief goedkoop aangetrokken kan worden. Op het moment dat de rentestand stijgt, zullen de rentelasten ook geheid gaan toenemen. En uiteraard zal dit leiden tot een verder toenemend financieringstekort.