Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 7701 tot 7705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Dit bedrijft stopt €10 miljoen onder de matras!

De negatieve interestvoeten van de ECB tonen steeds vaker hun negatieve gevolgen. Bedrijven zoeken nu een uitweg uit deze financiële nachtmerrie.

Negatieve interestvoeten beïnvloeden de winsten van de financiële sector in het bijzonder. Bedrijven als banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Het is een wereld waarin 0,01% het verschil kan betekenen tussen een miljardenwinst of een miljardenverlies.

Dat de ECB haar depositorente vorige week verlaagde van -0,3% tot -0,4% is dus bijzonder slecht nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

J.P. Morgan test in het geheim ‘#blockchain’ bij 2.200 klanten

Jamie Dimon van J.P. Morgan verwacht niet dat Bitcoin een grote rol kan spelen maar wel dat de technologie achter Bitcoin, blockchain, van groot belang zal zijn voor de financiële industrie. De bank zelf spendeert dan ook veel geld in blockchain want ‘Silicon Valley is coming’.

100en start-ups in Silicon Valley hebben de intelligentie en het kapitaal om alternatieven te ontwikkelen die het traditioneel bankieren gaan veranderen. Om die bedreiging te counteren investeert J.P. Morgan veel geld in IT. De laatste maanden testte de grootste bank van de Verenigde Staten bij 2.200 het gebruik van blockchain in transacties tussen Londen en Tokio.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Vijf manier waarop bankiers profiteren van de bitcoin

De ontwikkelaars van de virtuele munt bitcoin zetten zich af tegen de gevestigde orde in de financiële wereld. Maar traditionele bankiers willen de technologie achter de bitcoin in hun voordeel gebruiken.

De virtuele munt bitcoin is ontwikkeld als een decentraal systeem waar niemand exclusieve controle heeft. Dat past bij de libertaire ideologie van veel bitcoinontwikkelaars, die zich afzetten tegen de gevestigde orde in de financiële wereld.

De technologie achter de bitcoin wekt echter steeds meer interesse bij traditionele banken en centrale banken. Hoe de zogenoemde ‘blockchain’ precies, werkt kun je hier lezen op Z24.nl.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Grieken betalen nog steeds geen belasting en 5 andere dingen die je moet weten

Bijna de helft van de Grieken heeft een belastingschuld, en dus gaat het met die bailout nooit wat worden. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Een adviseur van de Turkse president Erdogan is erg bedreven in het raken van een historisch erg gevoelige snaar. Volgens Yigit Bulut, de vertrouweling van Erdogan, is de EU de nieuwe “zieke man” van de wereld. “Ik zie graag dat ze in quarantaine blijven, zodat hun ziekte ons niet besmet”, zei Bulut op de staats-tv over de EU.

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw stond de voorloper van het moderne Turkije, het Ottomaanse Rijk, bekend als de ‘zieke man’ van Europa. Bulut suggereert dat de EU steeds meer de speelbal wordt van buitenlandse mogendheden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Rijke Iraniërs gaan nog eens miljarden in Londense huizenmarkt pompen

Nu de sancties tegen Iran zijn opgeheven, krijgen rijke Iraniërs weer de kans om een optrekje te kopen in Europa. Ze hebben het vooral voorzien op Londen, waar de prijzen toch al de pan uit rijzen.

Dat blijkt uit onderzoek van Rokstone, een Iraanse makelaar die in Londen actief is. Iraniërs zouden in de komende vijf tot tien jaar tegen de 8 miljard euro willen uitgeven aan vastgoed in het buitenland. Het gaat om bijvoorbeeld locaties in Zwitserland, Duitsland en Zuid-Frankrijk.

Maar favoriet onder de rijke Iraniërs is Londen. Zij zijn bereid om soms wel tientallen miljoenen per persoon te investeren in de Britse hoofdstad. Het gaat soms om een optrekje voor de miljonairs zelf, maar ook als investering of omdat zij hun kinderen in Londen willen laten studeren, zo meldt onder meer The Independent.