EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
51
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7706 tot 7710 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Gibraltar wil tweede ‘Brexit’-referendum

Gibraltar wil een tweede referendum eens Groot-Brittannië een overeenkomst met de EU heeft bereikt over een uitstap uit de eenheidsmarkt. Ondertussen zoekt het Brits overzees gebied toenadering tot Schotland om lid te kunnen blijven van het Europees blok. Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. 96% van de inwoners steunden ‘Remain’, waarmee het zich tot het meest pro-EU district van het Verenigd Koninkrijk kroonde.

Volgens Fabian Ricardi (foto), de premier van Gibraltar, werd mensen de keuze gegeven tussen ‘in’ of ‘uit’, maar wist niemand goed wat ‘uit’ betekenen zou. Een tweede stemronde moet kiezers nu de mogelijkheid geven tussen lid van de EU blijven of een post-Brexit-akkoord steunen, vindt hij.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank wilt 150 miljard belastinggeld

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De prijs van een zogeheten credit default swap op een 5-jaars bankobligatie van Deutsche Bank steeg vorige week naar 474 euro, terwijl je dezelfde verzekering twee jaar geleden nog voor ongeveer 100 euro kon afsluiten. Het aandeel Deutsche Bank is daarnaast in een jaar tijd met meer dan 60 procent gedaald op de Duitse beurs.

Misschien daarom ook niet vreemd dat topeconoom van Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegen Welt am Sonntag aangeeft dat er een noodpakket van de Europese Unie van 150 miljard euro moet

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank: Europese banken hebben 150 miljard nodig

De Europese bankensector staat er bijzonder slecht voor en heeft op korte termijn €150 miljard aan nieuw kapitaal nodig, zo waarschuwt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in Die Welt am Sontag. Met dat bedrag kunnen banken geherkapitaliseerd worden, zodat voorkomen wordt dat verontruste spaarders hun geld bij de bank weghalen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Gimme the money!

Er moet een nieuw noodfonds in de EU komen om banken te beschermen of zelfs overeind te houden. 150 miljard moet er in komen, om te voorkomen dat de Italiaanse bankencrisis overslaat naar de rest van Europa.

'De Italiaanse banken liggen nu ineens in het midden van de belangstelling. Maar dat hadden we jaren geleden kunnen constateren, want de Italiaanse banken zijn al jarenlang een probleem', zegt economiecommentator Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 11 juli 2016

Nederlandse rente op tienjarige lening naar nieuw dieptepunt

De rente op Nederlandse staatsleningen is maandagochtend weer verder gedaald. Het rendement op tienjarige staatsleningen kwam daarbij, na een eerdere dip vorige week, nog duidelijker onder nul procent te liggen.

In de ochtendhandel zakte de effectieve rente op tienjarige staatsleningen naar een voorlopig dieptepunt van min 0,012 procent.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs