Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7706 tot 7710
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Column Kees de Kort | Gevestigde belangen

Franse straten vol betogers, steun aan de melkveesector: voorbeelden waarbij mensen er steeds weer in slagen hervormingen tegen te houden.

Ook in Europa is hervormen het toverwoord. Hervormen moet de groei weer op gang brengen.

Maar in de praktijk valt het niet mee, zeker niet in Frankrijk. BNR-macro-econoom Kees de Kort: "De regering had een plan gemaakt om de arbeidsmarkt wat te versoepelen; niks dramatisch hè, een beetje versoepelen. In goed Franse stijl stonden de straten weer vol met betogers, dus nu is alweer gezegd: jongens, misschien toch maar niet helemaal; een klein beetje, klein beetje hervormen."

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

China passeert Duitsland als grootste afnemer Russische olie

China heeft Duitsland ingehaald als grootste afnemer van ruwe olie uit Rusland, zo schrijft Russia Today op basis van het laatste rapport van het Internationaal Energieagentschap (IEA). Uit de handelsgegevens blijkt dat de Chinezen steeds meer zogeheten ESPO olie (East Siberian – Pacific Ocean) uit Rusland importeren. Dit is olie is afkomstig uit verschillende Siberische olievelden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Ranglijst: landen met de laagste belastingen

Tijd voor een ranglijstje! Welke zijn de landen met de laagste belastingentarieven? Het World Economic Forum brengt jaarlijks een competitiviteitsindex uit.

Zwitserland blijft het meest competitieve land ter wereld, aldus het WEF. Singapore en de Verenigde Staten vinden we op plaatsen twee en drie.

Een van de indicatoren die van belang zijn om de algemene competitiviteitsindex te meten, is het niveau van belastingen dat afgedragen moet worden.

Hoe hoger de belastingen, hoe minder competitief een land wordt, aldus het World Economic Forum. Zo wordt gekeken naar de vennootschapsbelastingen, sociale lasten en dito bijdragen, vermogensbelasting, lasten op arbeid en de overige kleinere lasten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Wat is uw Brexit-strategie?

De kans bestaat dat het Verenigd Koninkrijk dit jaar de EU verlaat. Een grote geopolitieke gebeurtenis die enorme gevolgen heeft, ook voor de economie. Heeft u al nagedacht welke gevolgen dit heeft voor uw financiën?

Op 23 juni stemmen de Britten in een referendum over of ze al dan niet in de EU willen blijven.

Onze beleidsmakers zijn al volop bezig om de Britse bevolking angst aan te jagen, zodat ze pro-EU zouden stemmen.

Ze overdrijven ongetwijfeld, maar op korte termijn kan een Brexit inderdaad negatieve gevolgen hebben voor de Britse economie.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

De makkelijk winbare steenkool raakt op

In een artikel op het weblog Peak Oil Barrel wordt door Dennis Coyne een modelberekening gepresenteerd over de hoeveelheid steenkool, die nog op een economisch rendabele manier uit de aardkorst gewonnen kan worden.

De auteur rekent vanuit 3 verschillende uitgangsituaties, waarbij de oorspronkelijk aanwezig winbare steenkoolreserves uiteenlopen van 390 Gigaton olie-equivalent (Gtoe), tot 620 Gigaton olie-equivalent.

In de grafiek hieronder zijn geschatte steenkoolproduktiecurves voor die uitgangsituaties weergegeven.