Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 7711 tot 7715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Maak van €25.000 binnen enkele jaren meer dan €500.000

De uitgestelde renteverhoging van de Federal Reserve kwam niet als een verrassing. Wat wel als een verrassing kwam was de bijgestelde verwachting tot het aantal renteverhogingen in 2016 van 4 naar 2. Goud en zilver stegen 2,5% en goudmijnaandelen explodeerden opnieuw. De Federal Reserve staat met de rug tegen de muur. Goud en zilver zetten hun stevige opmars verder. Maar goudmijnaandelen stelen pas echt de show.

De goudprijs moet nog steeds de barrière nemen van $1.287 om terug het opwaartse traject te kiezen na een consolidatieperiode. Maar gisteren werd in ieder geval in 1 dag de helft van het verlies in de consolidatieperiode goedgemaakt. Dat belooft voor de toekomst. Als de goudprijs pas echt explodeert, kunnen goudmijnaandelen 100-en tot 1.000-en procenten stijgen, zegt expert Doug Casey.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen heeft een probleem als de markt hier achter komt

Janet Yellen heeft stilaan een heel groot probleem. Het beleid van de globale centrale banken, en de Federal Reserve in het bijzonder, staat of valt met hun geloofwaardigheid. De geloofwaardigheid van Yellen begint stilaan af te brokkelen. Als inflatieverwachtingen niet zorgt voor een hogere goudprijs, dan is het verlies aan controle door de Federal Reserve dat zeker wel.

Steve Liesman van CNBC stelde een eenvoudige vraag aan Yellen na het besluit om de rente niet te verhogen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Kamerdebat over ons geldstelsel

Woensdag 16 maart debatteerde de Tweede Kamer over ons geldstelsel. Dit vanwege burgerinitiatief ‘Ons Geld’, een samenwerking tussen theatergroep De Verleiders en Stichting Ons Geld. Deze samenwerking ontstond in het kader van de voorstelling ‘Door de bank genomen’. In deze voorstelling wordt het geldstelsel aan de kaak gesteld, en de rol die banken daarin spelen. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Spanje leent bijna gratis

Door het stimuleringsprogramma van de ECB kan zelfs de Spaanse overheid inmiddels bijna gratis lenen. Op de laatste obligatieveiling wist Spanje €1,16 miljard op te halen tegen een rente van 0,11%, een nieuw laagtepunt voor de 3-jaars leningen van Spanje. Tijdens de Europese schuldencrisis van een aantal jaar geleden betaalde Spanje nog een rente van meer dan 5% voor een soortgelijke lening.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Nieuwe juwelenbelasting in India bedreiging voor goudprijs?

De goudprijs vaart wel bij het goedkoop-geldbeleid van centrale banken. Maar een nieuwe juwelenbelasting in India vormt een bedreiging - Aldus de MSM