Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 7711 tot 7715
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Tweeduizend banen verdwijnen bij Nederlandse Shell

Shell zet flink het mes in het personeel in Nederland. Tot tweeduizend banen moeten dit jaar verdwijnen.

Het bedrijf heeft een vrijwillige vertrekregeling geopend, meldt het AD.

Kantoorpersoneel met een salaris van boven de 75.000 euro per jaar kunnen vrijwillig vertrekken met zicht op een vergoeding. Van de 10.000 medewerkers van Shell in Amsterdam en Rijswijk moet 15 tot 20 procent vertrekken. Dit heeft te maken met de forse bezuinigingen bij Shell. Het olie- en gasbedrijf kampt met grote tekorten vanwege de lage olieprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Chipfabrikant Intel schrapt wereldwijd 12.000 banen

Intel, de grootste chipfabrikant ter wereld, schrapt tegen midden 2017 wereldwijd 12.000 banen. Dat werd dinsdag bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. Bij het bedrijf werken zo'n 107.000 mensen, dus het bedrijf schrapt 11 pct de banen. Waar de banen worden geschrapt en of er ontslagen zullen vallen in België, is nog niet bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Stop NU met deze 9 domme dingen en het succes lacht je toe

Wat is succes? Succes is voor iedereen anders, maar succesvol worden heeft voor iedereen opmerkelijk veel gelijkenissen. Earl Nightingale sprak ooit de wijze woorden “We worden waar we over denken”. Hoewel het gemakkelijk is om afgeleid te geraken, kan iedereen succesvol worden als je er maar voldoende in gelooft.

Met de juiste houding en gedachten, kan iedereen bereiken wat hij of zij maar wil. Om te voorkomen dat je afgeleid geraakt, kan je met de volgende zaken maar beter onmiddellijk stoppen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

5 bizarre feiten over miljardairs

De lijst met rijkste personen ter wereld van Forbes is altijd een interessante lijst. Zo hebben de miljardairs van deze wereld samen een vermogen van bijna $6,5 biljoen of zo’n 1/3 van de Amerikaanse staatsschuld. Maar er zijn nog enkele bizarre feiten die naar boven komen.

De rijkste persoon ter wereld blijft Bill Gates, gevolgd door de Spanjaard Armancio Ortega (van modeketen Zara) en Warren Buffett. Mark Zuckerberg staat nog steeds op de 4e plaats.

Maar deze 5 bizarre feiten wist je waarschijnlijk nog niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 20 april 2016

Doet ABN Amro zaken met deze dubieuze diamanthandelaar?

Het imperium van de Israëlische miljardair Beny Steinmetz wankelt door een omkoopaffaire in het Afrikaanse land Guinee. Uit de Panama Papers blijkt dat ABN Amro banden heeft met bedrijven die gelieerd zijn aan Steinmetz’ omstreden firma BSGR. ABN ontkent.

Het ‘El Dorado van ijzererts’, zo wordt het Simandou-gebergte in Guinee ook wel genoemd. Voor zover bekend zit er nergens ter wereld zoveel ijzererts in het gesteente als in de 110 kilometer lange reeks heuvels in het West-Afrikaanse land.