Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 7726 tot 7730
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Trump: VS gaat niet failliet, we kunnen geld drukken

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump bevestigt wat velen van ons al langer weten, namelijk dat de Verenigde Staten niet failliet kan gaan. Dit om de simpele reden dat het land altijd meer geld kan bijdrukken om haar tekorten te financieren. Dat zegt hij in een gesprek met CNN.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Lex Hoogduin: Beleid centrale banken is doorgeschoten

Marketupdate sprak met Lex Hoogduin over de negatieve rente, de onafhankelijkheid van centrale banken en de rol van goud in het monetaire systeem. Ook vroegen we hem hoe we ons geldsysteem duurzamer kunnen maken. Hebben we daarbij centrale banken eigenlijk wel nodig?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Video: Charlie Chaplin over vrijheid

Het volgende fragment van Charlie Chaplin is afkomstig uit de film ‘The Great Dictator‘. Het is een bijzonder fragment, omdat het de eerste film is waarin de acteur spreekt. In de film zit een speech waarin hij de wereld probeert te waarschuwen voor de ellende die hij al jaren zag aankomen, maar die al begonnen was toen de film in 1940 werd uitgebracht.

Bron: Prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Goudprijs doet een stapje terug: $1300 uit het zicht

Vandaag doet de goudprijs een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. Handelaren lijken de winsten te nemen en het effect van het banen rapport uit de VS van vorige week lijkt te zijn uitgewerkt. Sloot goud de vorige handelsweek nog af op een stand van $1.289 per troy ounce, doet het edelmetaal nu een stap terug naar een goudprijs van $1.272.

Vandaag doet de goudprijs een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

'IMF ondanks groei kritisch over Duits economisch beleid'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ondanks de aanhoudende groei nog altijd kritisch over het economische beleid van Duitsland, stelt de Duitse krant Welt am Sonntag op basis van een rapport dat het fonds maandag publiceert.

Duitsland kan zich in de ogen van het IMF niet alleen tevreden stellen met de aanhoudende economische groei, die dit jaar waarschijnlijk op 1,5 procent uitkomt.