Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7731 tot 7735
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Financiële markten versus verarmde samenleving

[...]

Het wordt tijd dat we beseffen dat een maatschappelijk evenwicht ver is te zoeken. De onbalans leidt tot een ontwrichte samenleving. Er zijn veel signalen die daar op duiden. Kijk naar de toename van klanten bij voedselbanken. Kijk naar de zorgelijke groei van het aantal daklozen. Kijk naar de aanhoudende bezuiniging in de zorg waardoor een groeiend aantal hulpbehoevenden hulpeloos aan hun lot worden overgelaten. In de grote steden hebben vrijwilligers van de lokale opvang de grootste moeite om onderdak te bieden aan de vele dak- en thuislozen.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Egypte laat de koers van de eigen munt los

Egypte laat de koers van zijn munt los in een poging de economie aan te jagen en de sterk gedaalde voorraden aan buitenlandse valuta’s te beschermen.

Het Egyptische pond werd 13 procent goedkoper ten opzichte van de dollar, terwijl de koersen op de Egyptische aandelenbeurs omhoogschoten. Eerder probeerde de Egyptische overheid de koers van de munt nog te stutten en het verbood handelaren om veel buitenlandse valuta aan te kopen. Daardoor stegen de prijzen van luxe goederen als Mercedessen enor

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Centrale banken creëren eigen Bitcoins

Computerexperts creëerden in samenwerking met en in opdracht van de Bank of England een cryptomunt die heel het financieel systeem op zijn kop kan zetten. In tegenstelling tot de Bitcoin is deze munt wel in handen van de centrale bank en heeft volgens de Britse centrale bank dan ook meer kans op slagen.

Het prototype RSCoin heeft een veel groter bereik in peer-2-peer transacties dan Bitcoin. RSCoin zou onder controle blijven van de centrale banken en zal er voor zorgen dat de commerciële banken niet meer het privilege hebben om geld te creëren via het fractioneel bankieren.

George Danezis die meewerkt aan het project verklaart:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Het Tientje van Lieftinck: De Geldzuivering van 1945

De plannen die rondgaan over het afschaffen van grote bankbiljetten roepen veel weerstand op, maar het is zeker niet ondenkbaar dat zoiets vroeg of laat zal gebeuren. Als we verder terugkijken in de geschiedenis zien we dat overheden wel vaker zeer extreme maatregelen nemen. Maatregelen die onder ‘normale omstandigheden’ volstrekt ondenkbaar zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Renteverhoging Verenigde Staten weer op de radar

In de week nadat de Europese Centrale Bank de rente verlaagde en daarmee de financiële markten in beweging bracht, staat het rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda. Beleggers houden rekening met een renteverhoging later dit jaar.

Afgelopen donderdag verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief in de eurozone naar nul procent; ook maakte de centrale bank het daarbij duurder voor banken om geld te stallen bij de centrale bank.