Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7741 tot 7745
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Olie-problemen dwingen Canada tot hervorming economie

Terwijl de oliesector reeds enige tijd in crisis is was dit voornamelijk een probleem voor het Midden-Oosten. Nu deze langer blijft duren dan verwacht beginnen ook de Verenigde Staten en Canada hier de schade van te ondervinden waarbij bijvoorbeeld Canada de werkloosheid zag toenemen tot driejarig record van 7,3% afgelopen maand.

Canada, één van werelds grootste olie-exporteurs kon tot enige tijd geleden de schade beperken welke veroorzaakt wordt door de lage olieprijzen. De afgelopen maanden verergert de situatie echter snel door doordat de reserves van diverse producenten op geraken. In februari resulteerde dit in een verlies van 9000 jobs in de primaire sector voor de ontginning van grondstoffen, waarvan ook de oliesector deel uitmaakt. Ondanks een kleine heropleving van de olieprijs is de sector nog steeds in crisis.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Helikopter Ben komt eraan

In november 2002 verhaalde Ben Bernanke dat de beste oplossing voor een deflatoir scenario al la Japan misschien het best op te lossen was om biljetten van $100 uit een helikopter te strooien. Dat klonk en klinkt amusant, maar de kans neemt toe dat zoiets daadwerkelijk staat te gebeuren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Nout Wellink: ECB heeft integriteit financiele stelsel aangetast

De ECB pleegt met haar monetaire beleid een aanslag op de integriteit van het financiële systeem. Dat zei Nout Wellink, voormalig president van de Nederlandsche Bank, in een gesprek met Willem Middelkoop voor Café Weltschmerz. Volgens Wellink rammelt het beleid van de ECB aan alle kanten en is het stimuleringsprogramma uitermate disproportioneel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Ondanks financiële problemen zal Azië binnenkort het Westen overtreffen

De Chinese juridische autoriteiten zullen hun inspanningen opdrijven om financiële misdaden tegen te gaan het komend jaar. Dit in navolging van de vertragende economie waardoor het financiële risico, de werkloosheid en de sociale onrust sterk stijgen.

De Chinese aanklager Cao Jianming laat in een jaarlijks rapport weten dat de strijd tegen financiële fraude als topprioriteit zal behandeld worden om zodoende een “gezonde ontwikkeling van de kapitaalmarkten” mogelijk te maken. Ook het illegaal verwerven van fondsen valt hieronder net als verzekeringsfraude. Op deze manier zal men proberen een eerlijke en competitieve markt te garanderen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

China veel schulden? Kijk dan ook naar deze landen…

De afgelopen tijd is er veel gesproken over de groei van de Chinese economie. Deze groei is de afgelopen twee jaar flink teruggelopen en de meeste economen vragen zich af of China de groeidoelen van dit jaar wel kan behalen. Dit groeidoel bedraagt 6,5% en gezien de laatste macrocijfers bewegen we daar op dit moment nog ver vandaan.

Daarnaast wijzen veel economen naar de schulden die in China zijn ontstaan. Deze schulden zijn de afgelopen twee jaar explosief gestegen als gevolg van de teruglopende economie. De Bank of China heeft drastische maatregelen doorgevoerd waardoor de staatsschuld is toegenomen, maar het gewenste effect daarbij is vooralsnog uitgebleven.