EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
31
kliks
26
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7751 tot 7755
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2016

Griekse rente zakt onder de 7 procent

De rente op Griekse staatsleningen met een looptijd van tien jaar is gedaald tot beneden de 7 procent.

De rente op Griekse staatsleningen met een looptijd van tien jaar is gedaald tot beneden de 7 procent.

Voor het eerst sinds november is de rente zo laag, schrijft persbureau Bloomberg woensdag.

Een rente van 7 procent wordt wel beschouwd als keerpunt; toen de rente op 10-jarige staatsleningen hoger werd, was dat zowel voor Griekenland als voor Ierland en Portugal reden om financiële hulp te zoeken.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2016

Akkoord over Grieks hulppakket van 10,3 miljard euro

De Griekse schuldenberg is nog altijd ondragelijk voor de Grieken. Enkele weken geleden werd er een oproep gedaan richting het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden om de schuld te verlichten. Daar zijn de partijen nu over eens geraakt, Griekenland krijgt een schuldverlichting en een uitbetaling van 10,3 miljard euro om de moeilijke economische situatie dragelijker te maken.

Het Griekse plaatje klopt nog altijd niet, zelfs niet na de grote reddingsoperatie van vorig jaar. De Grieken geraken maar niet uit het sukkelstraatje en doen daarom beroep op de ‘vrijgevigheid’ van het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2016

Rusland koopt 15,6 ton goud en investeert in goudmijnsector

Rusland heeft in april 15,6 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Russische centrale bank. Daarnaast wil het land de komende jaren veel meer investeren in de goudmijnsector. Het land heeft sinds 2006 meer dan 1.000 ton goud gekocht.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2016

Goudprijs weer onder druk door Federal Reserve

De goudprijs is deze week gezakt naar het laagste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich opnieuw zorgen beginnen te maken over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Verschillende bronnen binnen de centrale bank verklaarden de afgelopen dagen dat een renteverhoging dit jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2016

Shell schrapt nog eens 2.200 banen

Royal Dutch Shell gaat nog eens 2.200 banen schrappen waarmee het totaal aantal ontslagen voor dit jaar uitkomt op 12.500.

Dit meldt het bedrijf woensdag, volgens persbureau Bloomberg. Het oliebedrijf zegt dat het probeert concurrerend te blijven in een tijd van lage olieprijzen.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs