Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 7751 tot 7755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

5 conclusies van de Europese monetaire wanhoopsdaad

Mario Draghi en zijn kornuiten lanceerden gisteren een groter dan verwacht offensief. In eerste instantie reageerden de markten enthousiast, maar na enige tijd leken de markten te beseffen dat de ECB een wanhoopsdaad verricht en bijna einde verhaal is.

Europese bankaandelen reageerden euforisch op de maatregelen terwijl de euro fors in waarde daalde. Maar de vreugde was van korte duur. Midden in de speech van Draghi keerde de euro 180° en begon te stijgen. De vreugde op de aandelenmarkt sloeg om en de indices eindigden zelfs in het rood.

Dit is niet de beweging die je kan verwachten nadat een van de grootste centrale banken ter wereld zijn monetaire bazooka bovenhaalt. Welke kaarten heeft de ECB nu op tafel gelegd?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

IEA: “Olieprijs heeft wellicht de bodem eerder dit jaar al bereikt”

Het is nog maar enkele weken geleden dat de media vol stonden met voorspellingen over een olieprijs onder de 30 dollar. Die geluiden zijn inmiddels verstomd. Sterker nog, het Internationaal Energie Agentschap (IEA) komt vandaag met een bericht dat de olieprijs eerder dit jaar de bodem wellicht al heeft bereikt.

De olieprijs is inmiddels al zo’n 50 procent gestegen, nadat in januari dit jaar het laagste niveau sinds 12 jaar was bereikt. Het agentschap noemt 2 oorzaken van deze stijging:

De productie van landen die geen lid zijn van OPEC zal met 750.000 vaten per dag dalen, terwijl eerder rekening werd gehouden met een afname van 600.000 vaten per dag. Maar ook OPEC-leden als Irak en Nigeria blijken minder te produceren dan verwacht, en de terugkeer van Iran verloopt trager dan gepland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Een rentestijging? Geen probleem voor ons!

De rentestanden zijn extreem laag, en zelfs negatief in een groot deel van de ontwikkelde wereld.

Abonnee B. uit S. stelde ons gisteren via e-mail de volgende bijzonder intelligente vraag:

“Kan een rentestijging jullie aandelenselectie niet sterk negatief beïnvloeden? Stijgende rentevoeten zijn doorgaans toch niet gunstig voor aandelen?”

Wel, het antwoord is ja en nee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Kamikazepiloot Draghi

De markten hadden grote verwachtingen van de ECB en we kunnen wel stellen dat Draghi zelfs nog beter heeft gedaan dan gehoopt.

De depositorente voor banken werd verlaagd van -0,3% naar -0,4% … het opkoopprogramma voor obligaties wordt met 20 miljard euro per maand opgeschroefd … en ook bedrijfsobligaties kunnen nu door de ECB ingekocht worden.

Dit gaat behoorlijk ver allemaal.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Zo maak je van jezelf een sterk en authentiek merk

De arbeidsmarkt wordt steeds competitiever en dus moet wie op zoek is naar werk of hogerop de carrièreladder wil vooral manieren vinden om zich te onderscheiden van de rest. 'Personal branding' is een kunst op zich, maar iedereen kan het leren. Het belangrijkste volgens merkstratege Kirsten Ujvari? Ken jezelf en wees jezelf!