Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 7756 tot 7760
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

'Duizenden banen bij Amerikaanse oliebedrijven geschrapt'

Olie- en gasbedrijven in de Verenigde Staten hebben in de afgelopen twee jaar meer dan honderdduizend arbeidsplaatsen geschrapt in reactie op de sterk gedaalde olieprijzen. 

Wereldwijd zijn ruim 265.000 arbeidsplaatsen verloren gegaan bij bedrijven in de olie- en gassector, meldt financieel persbureau Bloomberg dinsdag op basis van eigen onderzoek.

Vanwege de sterk gedaalde prijzen werden oliebedrijven gedwongen hard te snijden in de kosten en investeringen, wat ten koste ging van veel banen.

Ook toeleveranciers aan de olie-industrie hebben het daardoor erg zwaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Investeerders vinden opnieuw de weg naar Rusland

2015 is een absoluut annus horribilis geweest voor Rusland. De roebel verloor ruim de helft van haar waarde, miljoenen Russen werden in de armoede gestort, en de economische sancties zorgen voor plotse schaarste en paniek onder de consumenten.

Het ergste lijkt echter voorbij, al heeft Rusland nog een lange weg af te leggen om terug op kruissnelheid te komen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

‘Goud is geld en geen investering’

Weinig mensen begrijpen het nut en het belang van goud. Goud is geld en geen investering. Wanneer je je vermogen wil beschermen zodat het in de toekomst zijn waarde kan behouden, dan is geld een goede plaats om te starten, zo verklaart Jim Rickards.

Wanneer je in je portemonnee kijkt en eurobriefjes ziet, denk je aan geld. Je ziet je euro’s als geld, niet als een investering. Een investering brengt risico en rendement met zich mee. Je kan geld gebruiken om een investering te doen. Maar een briefje van €50 brengt niets op en is volgend jaar nog steeds een briefje van €50. Het is geld.

Goud is ook geld. Een ounce goud is over een jaar ook nog steeds een ounce goud. Een klomp geel edelmetaal brengt niets op, het zal zich niet mysterieus vermenigvuldigen, het zal niet roesten of van kleur veranderen. Goud is geld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

7 ideeën om je inkomen te verhogen … in je pyjama

Er zijn steeds meer opportuniteiten om van thuis uit te werken. Steeds meer mensen zien er de voordelen van in. Je kan van thuis uit een 2e job uitoefenen, maar je kan er ook je hoofdinkomen van maken. Met een beetje discipline en ondernemingszin kan je geld verdienen in je pyjama.

Enkele voordelen om van thuis uit te werken variëren van:

Wie extra geld wil verdienen of een carrière wil uitbouwen door thuis te blijven werken, kan zijn inkomen verhogen via deze jobs:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Olieprijs kan opnieuw hard naar beneden donderen

De olieprijs steeg van $26 naar $38 op enkele weken tijd. De stijging was ingegeven door de productiebevriezing door Rusland en Saoedi-Arabië en veroorzaakte een heuse short-squeeze. Maar de stijging lijkt ten einde. Volgens deze expert kan de olieprijs nu terug hard naar benden donderen.

De olieprijs kan zakken naar $30 tot de impact van de productiebevriezing duidelijk wordt. Wanneer er nog steeds een overaanbod is, kan de olieprijs zelfs verder dalen naar $20 per vat, zegt Art Berman op Forbes.