Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7771 tot 7775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Groeicyclus V.S. bijna ten einde?

Vaak wordt er gebruik gemaakt van historische grafieken en data om te voorspellen wat er zal gebeuren in de nabije toekomst, zo heb je bijvoorbeeld een gemiddelde groeicyclus van 5 tot 6 jaar. De Amerikaanse economie zit ondertussen in het zevende jaar van groei en dat kan erop wijzen dat een recessie nakend is.

Als we ons echt moeten baseren op deze gegevens, dan zit de Amerikaanse recessie er aan te komen. We zien vooral dat de Federal Reserve alles in werking stelt om deze groeicyclus uit te rekken om zo een recessie te voorkomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Deze namen duiken op in de Panama Papers

Nu bij een grootschalig journalistiek onderzoek aan het licht is gekomen dat toppolitici, beroemdheden en rijke zakenlui massaal belastingen ontwijken via belastingparadijzen, komen de eerste namen aan het licht. En daar zitten heel wat bekende namen tussen. Een overzicht.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Panama Papers: dit moet je weten over de massale belastingontwijking

Kranten in verschillende landen hebben zondagavond resultaten bekendgemaakt van een wereldwijd onderzoek naar belastingparadijzen. Dit moet je weten.

Ruim vierhonderd journalisten van meer dan honderd internationale media, waaronder Trouw en Het Financieele Dagblad in Nederland, werkten mee aan het onderzoek, getiteld Panama Papers. Het is gebaseerd op meer dan 11,5 miljoen documenten, e-mails en spreadsheets uit de gelekte administratie van een juridisch advieskantoor in Panama: Mossack Fonseca & Co.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 april 2016

Wat gebeurt er als de institutionele beleggers in goud stappen?

De stijging binnen de goudsector is bij de meeste beleggers niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer beleggers vragen zich op dit moment af of ze goede koopjes kunnen doen binnen de goudsector. Deze sector is sinds het jaar 2011 hard afgestraft, maar de kans is groot dat er betere tijden gaan aanbreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 april 2016

De geheime rol van Turkije in de Oekraïne-deal

In een begrijpelijke, doch enigszins overdreven afkeer voor alles wat Russisch is, wil Oekraïne komaf maken met de greep van de Russische gas- en olie-industrie op het land.

Dat is op zich geen probleem, ware het niet dat Oekraïne in de eerste plaats naar Turkije lonkt om haar energiebevoorrading te verzekeren.

Sterker nog: Oekraïne wil zowel Turks kapitaal als Turkse arbeid (!) binnen de grenzen halen om het leidingnetwerk uit te bouwen én de uraniummijnen uit te baten.