EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
70
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7786 tot 7790
Geplaatst op: maandag 23 mei 2016

'Economische groei eurozone zwakt af'

De economische groei in de eurolanden is deze maand afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. 

De economische groei in de eurolanden is deze maand afgezwakt tot het laagste niveau sinds begin vorig jaar. 

Verbeteringen in Duitsland en Frankrijk werden daarbij tenietgedaan door een verzwakking in andere eurolanden, stelde onderzoeksbureau Markit maandag.

In de industrie van de eurolanden zwakte de groei deze maand licht af, de dienstensectoren gingen in hetzelfde tempo vooruit als in april.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 23 mei 2016

Fed en de rente(verwachtingen)

Het is momenteel het belangrijkste onderwerp binnen de financiële markten: Waar gaat de rente naartoe? De centrale bank roept al jaren dat ze de rente wil verhogen, maar het bleef slechts bij één kleine renteverhoging. Moeten beleggers zich meer zorgen maken voor een lage of een hoge rente?

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 23 mei 2016

Nieuwe megalomaan project in Dubai moet vorige vastgoedprojecten redden

Tijdens de economische boom voor de financiële crisis werden diverse vastgoedprojecten opgestart in Dubai waarbij de grenzen van het menselijk kunnen werden opgezocht. De bekendste hiervan zijn “Palm Jebel Ali”, “The Palm Jumeirah” en “The World”. Het ene al meer succesvol dan de andere. Na jaren van economische problemen start Dubai nu opnieuw een luxueus programma op om meer rijken aan te trekken.

Het nieuwste paradepaardje dat zal ontwikkeld worden in Dubai heet de “Floating Sea Horse”. Deze drijvende villa’s zullen worden omgeven door kunstmatige eilanden waarbij er een adembenemend zicht wordt beloofd met alle luxe die men kan wensen. De kans dat het daadwerkelijk tot een uitvoeringsfase zal komen is echter klein.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Cayman eilanden derde grootste schuldeiser geworden van Amerikaanse schuld

Financiële centra gerund door hedge funds in de Caraïben  zijn nu de derde grootste eigenaars van de Amerikaanse Staatsschuld. Dit onheilspellende nieuws verscheen vorige week in de Amerikaanse pers. De vraag is niet enkel hoe dit kon gebeuren maar ook wat er nog aan te doen is in de toekomst.

De Cayman eilanden, waar meer hedge funds zijn gedomicilieerd dan elders ter wereld bezitten eind maart 2016 niet minder dan 265 miljard dollar aan Amerikaanse schuldpapier. Een stijging van maar liefst 31% vergeleken met een jaar voordien. Deze cijfers maakte het U.S. Treasury Deparment vorige week bekend waarbij het voor de eerste maal details gaf over de verspreiding van de schuld onder de Caraïbische landen en de OPEC-landen. Dit in navolging van het recht op antwoord door de Freedom-of-Information-Act aangevraagd door Bloomberg News.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 22 mei 2016

Lage olieprijs leidt tot duizenden ontslagen in Abu Dhabi

Als gevolg van de lage olieprijs gaat de nationale oliemaatschappij van Abu Dhabi, de groep ADNOC, duizenden banen schrappen. Precieze cijfers zijn er nog niet, maar anonieme bronnen hebben het over meer dan 5.000 jobs. Het zouden vooral buitenlanders zijn die zullen worden ontslagen.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs