EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 7786 tot 7790 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2016

Schrik niet: de meest opmerkelijke obligatieaankopen van de Nationale Bank!

De ECB is nu al een goede anderhalve maand bezig met het opkopen van bedrijfsobligaties. Hoe ver staat men hiermee, en welke obligaties kocht de Belgische centrale bank?

De ECB is nu al een goede anderhalve maand bezig met het opkopen van bedrijfsobligaties. Hoe ver staat men hiermee, en welke obligaties kocht de Belgische centrale bank?

De centrale banken van de eurozone kopen voor ongeveer €400 miljoen euro aan bedrijfsobligaties... per dag!

Het opkopen van overheidsobligaties met versgedrukt geld was blijkbaar niet genoeg om de inflatie in de eurozone aan te wakkeren.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2016

Bundesbank waarschuwt opnieuw voor laksheid Eurozone

Het maandelijkse verslag van de Deutsche Bundesbank is opnieuw uitgekomen. Op zich niets speciaals en een zoveelste verslag van een zoveelste centrale bank in Europa. Toch moet dit verslag nauwlettend in de gaten gehouden worden aangezien de Eurozone staat of valt met de beslissingen  van de Duitsers.

In het meest recente verslag van de Bundesbank wordt zoals eerder opnieuw scherpe kritiek geuit op het beleid van de Eurozone waarbij de huidige schuldenproblematiek zwaar op de korrel genomen wordt. Hierbij wordt onder meer aangekaart op welke manier het financiële systeem stabieler gemaakt kan worden waarbij ook de verantwoordelijkheden moeten opgenomen worden door de diverse partijen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 19 juli 2016

Lagarde prijst optreden Turkse centrale bank

Sterk optreden van de Turkse centrale bank en andere overheidsinstanties heeft gezorgd voor kalmte op de financiële markten na de mislukte staatsgreep in Turkije. Dat heeft voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag gezegd.

,,Afgelopen weekeinde waren we allemaal alert en volgden we de situatie, ons afvragend of ze de juiste maatregelen zouden nemen”, aldus Lagarde. ,,De Turkse centrale bank en de financiële autoriteiten hebben allemaal zeer sterk gereageerd in een gezamenlijke aanpak om ervoor te zorgen dat er liquiditeit beschikbaar was en dat de banken normaal bleven functioneren”, zei de IMF-directeur.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 18 juli 2016

Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen

De Britten hebben zichzelf uit de Europese eenheidsmarkt gestemd en de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump laat geen gelegenheid voorbijgaan om de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst NAFTA  ‘een catastrofe’ te noemen. Maar de Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen, want wie verder dan het Westen kijkt ziet enkel meer en diepere banden tussen andere landen ontstaan, schrijft Bloomberg Business News:

” China maakt werk van een pan-Aziatische vrijhandelszone, terwijl de 10 leden van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) naar de vorming van een gemeenschappelijke markt streven, die in 2020 een feit moet zijn. Ook Afrika wil evolueren naar een continent zonder grenzen.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs