Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 7786 tot 7790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 3 april 2016

Een grote transitie binnen de bankensector op komst

Zakenbank Citigroup waarschuwt dat er een grote transitie binnen de bankensector op komst is. De zakenbank verwacht dat rond het jaar 2025 45% minder bankpersoneel nodig zal zijn in Europa. Volgens het rapport van Citigroup zal deze daling in Amerika 40% bedragen.

Deze veronderstellingen baseert Citigroup op het feit dat er vandaag de dag nog erg veel fysieke banken zijn die relatief veel baliepersoneel hebben. Dit baliepersoneel zal in de toekomst minder nodig zijn om de simpele reden dat steeds minder mensen advies zullen gaan vragen aan de desk.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 3 april 2016

Griekenland wil opheldering over lek notulen steunpakket IMF

Griekenland eist tekst en uitleg van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over gelekte notulen van een discussie die zou gaan over het steunpakket voor het land.

Daarin zou staan dat het IMF een Grieks staatsbankroet overweegt om de Europese Unie te bewegen de aan Griekenland opgelegde voorwaarden voor de noodsteun te versoepelen. Premier Alexis Tsipras vraagt IMF-directeur Christine Lagarde om opheldering, schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

De Britse economie doet het beter dan de meeste mensen denken

De mensen die tegen een uittreding van Groot-Brittannië uit Europa zijn, kunnen wellicht een beroep doen op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek kunnen we zien dat de Britse economie de afgelopen jaren een ware groeispurt heeft doorgemaakt.

De cijfers die afkomstig zijn van ‘The Office for National Statistics’ maakte duidelijk dat de groei van het Britse bruto binnenlands product het afgelopen jaar is uitgekomen op een groei van 2,1%. Dit cijfer was beduidend hoger dan de meeste waarnemers vooraf hadden gedacht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

Russische olieproductie opnieuw naar recordniveau

De olieproductie in Rusland is opnieuw naar recordniveau gestegen in maart. Gemiddeld werden per dag 10,912 miljoen vaten olie geproduceerd.

Hiermee is de productie net iets hoger dan het vorige record dat in januari werd gezet, aldus persbureau Bloomberg zaterdag op basis van cijfers van het energieministerie. Toen werden er nog 10,910 miljoen vaten olie geproduceerd.

Sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie in 1991 is er niet zoveel olie uit de grond gehaald in Rusland. 

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 2 april 2016

Goudmijnen staan 70% hoger in Q1

Goudmijnen zijn 70% gemiddeld gestegen in Q1. De grootste stijger is......