Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 7786 tot 7790
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

OESO: "Grieken moeten iets doen aan armoede"

Griekenland moet de sinds de financiële crisis groeiende armoede en ongelijkheid dringend tackelen. Dat adviseert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een vandaag verschenen rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Hoe hoog kan Bitcoin stijgen?

De spanning op de markten loopt weer op, nu blijkt dat de groei in China niet voldoet aan de (hoge) verwachtingen. Tja, het loopt niet meer van een leien dakje op de beurs, en dan drukken we ons eerder voorzichtig uit. In een dergelijk klimaat kan je aandelen best mijden. Of je tenminste terughoudend opstellen, tot de figuurlijk lucht is opgeklaard. Vandaag wil je averechts handelen, wars van de beurs.

Je moet opzoek naar activa met een lage of zelfs negatieve correlatie met aandelen. In eerste instantie denk je als belegger dan aan obligaties, grondstoffen, goud, zilver, …

En dat klopt ook allemaal in minder of grote mate (buiten de prijs van olie dan tegenwoordig gerekend). Maar toch zijn kapitaalmarkten tegenwoordig meer met mekaar verweven dan iedereen denkt. Als je ergens aan een touwtje trekt, dan beweegt de hele poppenkast.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Ikea-oprichter is miljardair, maar koopt toch al zijn kleren op de vlooienmarkt

Dat iemand rijk is, hoeft niet per definitie te betekenen dat hij of zij ook veel geld uitgeeft. Ikea-oprichter en miljardair Ingvar Kamprad (89) is daar het levende bewijs van.

Kamprad koopt zijn kleding op vlooienmarkten om geld te besparen. Deze openbaring doet hij in een Zweedse documentaire, schrijft The Guardian. Kamprad heeft een geschat vermogen van zo 65,5 miljard euro.

“Volgens mij draag ik niks dat niet op een vlooienmarkt is gekocht,” zegt Kamprad in de documentaire. “Ik wil hiermee het goede voorbeeld geven.” Zijn “zuinigheid” verklaart hij zelf door zijn afkomst. Kamprad werd geboren in Småland, de zuidelijke landbouwregio in Zweden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Voormalig Fed bestuurder: “We spoten cocaïne én heroïne in het systeem”

Voormalig Federal Reserve bestuurder Dick Fisher geeft toe dat de Federal Reserve in 2009 enorm veel geld in de markt pompte om een welvaartseffect te creëren. Door de aandelenmarkt kunstmatig op te drijven moest de economie terug aantrekken. Overheden hebben deze kans echter gemist om van deze injectie gebruik te maken.

Fischer noemt QE zelf een injectie van cocaïne en heroïne in het financieel systeem, nu wordt het systeem onderhouden door Ritalin. Hijzelf stemde tegen QE3 omdat het effect minder sterk was dan eerst gedacht en omdat het langer duurde dan geanticipeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

5 Tips over geld en succes van self-made miljardair Mark Cuban

Mark Cuban leefde met een stel leeftijdsgenoten in een klein appartement na zijn studies. Hij sliep soms zelfs op de grond. Zijn professionele carrière ging ook niet van een leien dakje maar uiteindelijk slaagde hij als belegger, ondernemer en als eigenaar van de Dallas Mavericks. Zijn tips zijn dus meer dan welkom voor iedereen die van geld en succes wilt proeven.

Nadat hij eerst aan de slag ging als barman en als verkoper van software richtte Cuban met een partner MicroSolutions op. Ook dat verhaal was niet onmiddellijk een succes, zeker niet nadat de receptioniste er met $83.000 vandoor ging. Maar op zijn 31e verkocht Mark Cuban MicroSolutions voor $6 miljoen aan H&R Block. Dit was het begin van zijn succesverhaal.

De lessen die Cuban trok uit zijn jonge jaren zijn een inspiratie voor iedereen die veel succes willen boeken en geld verdienen.